MENU

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας των υποστηρικτών της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια, για το «όνειρο» της κατασκευής της Αγια-Σοφιάς στον χώρο που δέσποζε κάποτε το «Νίκος Γκούμας»... Πάνω από 6.000 Ενωσίτες όλων των ηλικιών και κοινωνικών τάξεων, ακόμα και... τετράποδα ντυμένα στα κιτρινόμαυρα από τους ιδιοκτήτες τους, με πάθος, παλμό αλλά και απόλυτη ψυχραιμία (αψεγάδιαστη η περιφρούρηση των οργανωμένων της Original 21) έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμά προς την Δημοτική Αρχή και τον Άρη Βασιλόπουλο: «Να παίζει η ΑΕΚΑΡΑ στη Φιλαδέλφεια...»

Περίπου μια ώρα πριν την επίσημη έναρξη του συλλαλητηρίου, η Λεωφόρος Δεκελείας και οι γύρω δρόμοι είχαν ήδη ντυθεί στα κιτρινόμαυρα με την περιοχή να ζει ημέρες... 90s! Συνθήματα, καπνογόνα και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα αλλά χωρίς ακρότητες (ακούστηκαν μόνο κάποια συνθήματα εναντίον του Δημάρχου), ζέσταναν την ατμόσφαιρα, ενώ τo τίμησαν με την παρουσία τους o πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Ασλανίδης, και θρυλικές μορφές της Ιστορίας του συλλόγου όπως ο Θωμάς Μαύρος, ο Στέλιος Σεραφείδης, ο Λύσανδρος Γεωργαμλής και ο Ηλίας Ατματσίδης μεταξύ άλλων...

Στις 16.10 η μεγάλη πορεία με κατεύθυνση προς το Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας ξεκίνησε και είναι χαρακτηριστικό της δυναμικής παρουσίας του κόσμου της Ένωσης το ότι όταν η «κεφαλή» της έφτασε έξω από το κτίριο, η «ουρά» της βρισκόταν ακόμα εκατοντάδες μέτρα πίσω και δεν είχε οπτική επαφή! Έντονη αλλά διακριτική και «επαγγελματική» η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο, απολύτως ελεγχόμενη σε κάθε σημείο η κατάσταση από τους μπροστάρηδες του συλλαλητηρίου, τα μέλη της Original 21, σημαίες και πανό χωρίς κανένα «παρατράγουδο».

Για πάνω από 40 λεπτά, οι οπαδοί της ΑΕΚ μετέτρεψαν την περιοχή έξω από το Δημαρχείο (η είσοδος του οποίου παρέμεινε κλειστή) σε... Σκεπαστή, τραγουδώντας συνθήματα για «γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια», με μια τεράστια σημαία του Δικέφαλου Αετού αλλά και την ιστορική μακέτα που έχουν φτιάξει εδώ και χρόνια να κάνουν την εμφάνισή τους. Απόλυτη στήριξη, όπως είχε ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες, και από δεκάδες Μικρασιατικά-Προσφυγικά σωματεία.

Λίγο μετά τις 17.00, ο κύριος όγκος από το μεγάλο «κιτρινόμαυρο ποτάμι» άρχισε να αποχωρεί προκειμένου να μεταβεί στο Ολυμπιακό Στάδιο για τον ποδοσφαιρικό αγώνα με τον ΠΑΟΚ, με το συλλαλητήριο να ολοκληρώνεται έτσι με απόλυτη επιτυχία και να επιβεβαιώνει ότι παρά τις αβάσιμες αντιρρήσεις του Άρη Βασιλόπουλου και των συνεργατών του, πλέον δεν υπάρχει γυρισμός: Αργά ή γρήγορα, αλλά μάλλον γρήγορα, η ΑΕΚ θα επιστρέψει στο σπίτι της, στη Νέα Φιλαδέλφεια...

Δείτε ΕΔΩ πώς «κάλυψε» live το συλλαλητήριο των φιλάθλων της ΑΕΚ το SDNA

Φωτογραφίες από το συλλαλητήριο και την πορεία στην Media Gallery του SDNA

«Να παίζει η ΑΕΚΑΡΑ στη Φιλαδέλφεια...»: Μεγαλειώδες συλλαλητήριο για την Αγια-Σοφιά (pics, vids)