MENU

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι φίλοι μου μπροστά στο οικονομικό δράμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός, η οποία ανεβαίνει έναν Γολγοθά. Όπως αποδείχτηκε από τα οικονομικά στοιχεία που έδωσαν οι άνθρωποί της στη δημοσιότητα, η συμμετοχή στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τα 25 εκατομμύρια που έπαιρνε με το ζόρι κάθε χρόνο για να δεχτεί να πάρει μέρος και να δώσει λάμψη στη διοργάνωση, μάτωσαν το ταμείο της.

Γιατί όταν τα ‘χεις τα εκατομμύρια δεν τα υπολογίζεις. Θα δώσεις τα μισά σε φιλανθρωπίες (ειδικά οι μεταγραφές Λεάλι-Βιάνα, ενίσχυσαν το φιλανθρωπικό προφίλ του Θρύλου), θα πάρεις πρόσφορο για τον Άγιο Πειραιώς, κάναν πίνακα του Σάββα και έναν Ρομπίνιο έτσι για την αλητεία και στο τέλος της ημέρας θα ‘χεις μπει μέσα και 5 εκατομμύρια. Ενώ Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ δεν έχουν τέτοια οικονομικά προβλήματα. Δεν τα παίρνουν ποτέ τα 25 οπότε δεν σκέφτονται και πώς θα τα χαλάσουν. Χάρη τους κάνει ο Ολυμπιακός και αντί να λένε και ευχαριστώ στον Γκιρτζίκη (πολιούχος στο μοναστήρι του Σάββα) έχουν και παράπονα.

Ευτυχώς το οικονομικό αδιέξοδο του Ολυμπιακού μπορεί να λυθεί χωρίς να χρειαστεί ο πρόεδρος να βάλει το χέρι στην τσέπη. Οι ξένοι σκάουτερ κάνουν ουρά στο Καραϊσκάκη για τα νέα ταλέντα του Θρύλου και είναι έτοιμοι να μοιράσουν ξανά εκατομμύρια. Το Gavros.gr είχε το αποκλειστικό θέμα:

«Με την Μπεσίκτας αναμετρήθηκε πριν από μερικές ημέρες ο Ολυμπιακός για το Europa League, με τον “ΓΑΥΡΟ” να σημειώνει σε σημερινό του ρεπορτάζ πως υπήρξαν εκπρόσωποι των Γκλάντμπαχ και Σοσιεδάδ στις εξέδρες του Ναού. Οι δύο εκπρόσωποι των Γερμανών και των Ισπανών, βρέθηκαν στο γήπεδο για να παρακολουθήσουν από κοντά τον Θανάση Ανδρούτσο, δίχως, πάντως, να το καταφέρνουν αυτό, καθώς ο παίκτης δεν αγωνίστηκε κόντρα στους Τούρκους». Ο Μπέντο φταίει.

Αντί να βάζει τον Καμπιάσο που ‘ναι σε ιδανική ηλικία και διαπρέπει με την U-17 της Αργεντινής έβαζε τον Ανδρούτσο, με αποτέλεσμα να τον δουν οι ξένοι, να εντυπωσιαστούν και να ετοιμάζονται τώρα να φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση τη διοίκηση, με την πρόταση που θα της κάνουν. Γιατί αν ακούσεις από Νονό ή ξένη ομάδα να λέει: «I’ ll make him an offer he can’t refuse» μόνο αν είσαι τρελός τολμάς να πεις «όχι». Και η διοίκηση έχει αποδείξει ότι τέτοια λάθη δεν κάνει.

Η μοναδική πρόταση που έχει αρνηθεί τα τελευταία χρόνια ήταν το Γενάρη για τον Καρντόσο. Για 200 χιλιάρικα χάλασε η μεταγραφή του στην Κίνα. 1.300.000 έδινε ο Ολυμπιακός, 1,5 και τον Φορτούνη ζητούσαν οι Κινέζοι για να τον πάρουν.

Για να μην στενοχωρηθούν πολύ πάντως οι φίλοι του Ολυμπιακού με την προοπτική να χάσουν και τον Ανδρούτσο πριν καν προλάβουν να τον χαρούν, το Gavros.gr φρόντισε να αναπτερώσει τις ελπίδες τους: «Ξένα “μάτια” λοιπόν στο Φάληρο για τον νεαρό παίκτη, για τον οποίο δεν αποκλείεται στο μέλλον να υπάρξουν νέες... επισκέψεις εκπροσώπων ξένων ομάδων προκειμένου να τον παρακολουθήσουν από κοντά». Οι πραγματικοί Ολυμπιακοί μόλις είδαν τις τρεις τελίτσες (ήταν σαν πονηρό κλείσιμο ματιού) ηρέμησαν.

Ήταν σίγουροι ότι ο Κώστας-Τσέλσι ετοίμαζε κάποιο νέο τρολάρισμα (για να σιγουρέψει την πρόσληψή του στο Δελφινάριο γιατί παίζει δυνατά και του Σάββα) και το σκηνοθέτησε όλο αυτό για να βγει μετά το τέλος του ματς και να πει ότι εκτός απ’ τον Ανσαριφάρντ έχει και για τον Ανδρούτσο πρόταση ύψους 25 εκατομμυρίων.

Μόλις έριξαν όμως μια πιο προσεκτική ματιά στο θέμα, έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Γιατί στη φωτογραφία του ρεπορτάζ δεν ήταν ο Ανδρούτσος, αλλά ο Μανθάτης. Η πρώτη σκέψη όλων ήταν ότι επίτηδες έβαλαν τον Μανθάτη για να τον δουν οι σκάουτερ μπας και συγκινηθούν και τον ζητήσουν πακέτο με τον Ανδρούτσο. Η αλήθεια όμως ήταν άλλη.

Όντως επίτηδες έβαλαν λάθος φωτογραφία οι άνθρωποι του Gavros.gr, αλλά το έκαναν για άλλο λόγο. Θέλουν να ‘χουν σε εγρήγορση και τους 7 μοναδικούς (κυριολεκτικά) επισκέπτες τους και συχνά-πυκνά τους βάζουν διάφορες δοκιμασίες (όπως στο Survivor) για να δουν αν έχασαν κανέναν ή είναι μάχιμοι και οι 7.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα νέα δεν ήταν πολύ ενθαρρυντικά. Μόνο δυο αντέδρασαν: «Ο Μανθάτης είναι αυτός», «χαχαχαχαχα, λάθος φωτό παιδιά, έλα μπορείτε, πάμε ξανά». Οι άλλοι τρεις (υπολογιστής δουλειάς Γαβαθιώτη, υπολογιστής σπιτιού και κομμωτηρίου) δεν ήταν συνδεδεμένοι. Και οι δυο τελευταίοι (Kostas-tselsi_kai ligo Notigham και proin-antikeimenikos7) δεν πρόλαβαν να σχολιάσουν γιατί ο διευθυντής facebook του Ολυμπιακού έμπαινε από internet explorer και ακόμα του φορτώνει τη σελίδα. Μέχρι να ξανακάνει δηλώσεις ο Σάββας λογικά θα ‘χει μπει.

Alert: 25 μύρια για τον Ανδρούτσο που έγινε Μανθάτης