MENU

Στα έξι χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα ο Νταβίδ Φουστέρ πανηγύρισε ισάριθμες κατακτήσεις τίτλων με τον Ολυμπιακό. Το σπουδαιότερο όμως επίτευγμα για τον ίδιο ήταν η αγάπη που εισέπραξε στο Λιμάνι. Έγινε ένα με τους οπαδούς της ομάδας ως πιστός στρατιώτης που συνδέθηκε άρρηκτα με τον Ολυμπιακό. Για τον Ισπανό μεσοεπιθετικό δεν ήταν απλά μια ομάδα ο Ολυμπιακός, αλλά μια οικογένεια.

Πλέον στη δύση της ποδοσφαιρικής του καριέρας, έχοντας αποχωρήσει το καλοκαίρι που μας πέρασε, αφού το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε, συνεχίζει την καριέρα του στη Χετάφε της Σεγούντα Ντιβισιόν. Ωστόσο, όπως εξηγεί ο Φουστέρ μιλώντας στο SDNA ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ, είναι σαν να μην έφυγε ποτέ. Το ενδιαφέρον του για τον Ολυμπιακό παραμένει ζωηρό, όπως και η επιθυμία του να επιστρέψει κάποια στιγμή στους «ερυθρόλευκους» σε κάποιο πόστο μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

«Βέβαια, παρακολουθώ συνεχώς και με μεγάλο ενδιαφέρον τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και συνολικά το ελληνικό πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά φυσικά και θα μου άρεσε να επιστρέψω στον Ολυμπιακό κάποια στιγμή. Ο Ολυμπιακός είναι ένα μέρος που το αισθάνομαι σαν το σπίτι μου», τονίζει ο Φουστέρ στο SDNA.

Ο Ισπανός άσος είχε σκοράρει στις δύο μεγαλύτερες νίκες του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια στα ντέρμπι με την ΑΕΚ. Στο εκκωφαντικό 6-0 το 2011 στο Καραϊσκάκη και στο 0-4 μέσα στο ΟΑΚΑ το 2012. Και ο Φουστέρ συμφωνεί πως τα δύο αυτά αποτελέσματα ήταν εκείνα που τον σημάδεψαν πιο πολύ στις αναμετρήσεις με αντίπαλο την Ένωση στην εξαετή παρουσία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Θυμάμαι πολύ έντονα και τις δύο αυτές νίκες. Το 6-0 γιατί ήταν η πρώτη μου σεζόν στον Ολυμπιακό και ήταν μία συντριπτική νίκη και το 4-0 γιατί μπόρεσα να αφιερώσω εκείνο το γκολ που σημείωσα σε ένα άτομο πολύ ξεχωριστό για μένα που πλέον δεν είναι μαζί μας. Τα παιχνίδια με την ΑΕΚ είναι ντέρμπι που τα ζεις με πολύ μεγάλη ένταση. Είναι παιχνίδια πολύ ιδιαίτερα για τους οπαδούς και το πιο σημαντικό είναι παιχνίδια στα οποία κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνίζεται», υπογραμμίζει ο Φουστέρ.

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο κυριακάτικο ντέρμπι με την ΑΕΚ έχοντας αποσπαστεί εδώ και καιρό στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα από τους βασικούς ανταγωνιστές του. Ένας ακόμα τίτλος βάφεται «ερυθρόλευκος», αλλά για τον Φουστέρ, παρά τη διαφορά δυναμικής, στα ντέρμπι οι αριθμοί δεν παίζουν ρόλο.

«Είναι αλήθεια πως τη δεδομένη στιγμή υπάρχει μία τεράστια διαφορά που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Ολυμπιακού και των υπολοίπων ομάδων. Αλλά τα ντέρμπι είναι παιχνίδια ανοικτά που μπορεί να συμβεί το οτιδήποτε. Ελπίζω και επιθυμώ ο Ολυμπιακός να πάρει αυτό το ματς».

Στο 6-0 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, στο τιμόνι της Ένωσης βρισκόταν ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός δεν είχε φύγει με τον καλύτερο τρόπο από την Ελλάδα, ωστόσο ο Φουστέρ θεωρεί πως η δεύτερη θητεία του συμπατριώτη του στην ΑΕΚ μπορεί να στεφθεί από επιτυχία.

«Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ένας καλός προπονητής και πιστεύω πως έχει τη δυνατότητα να πετύχει καλά πράγματα στην ΑΕΚ. Ήδη άλλωστε από το προηγούμενο πέρασμά του στην ομάδα γνωρίζει καλά τόσο τον σύλλογο όσο και το ελληνικό πρωτάθλημα».

Ο Φουστέρ συνδύασε το όνομά του με σειρά επιτυχιών στην Ελλάδα. Με την επιστροφή του στην Ισπανία, η Χετάφε, στην οποία θα κλείσει πιθανότατα την ποδοσφαιρική του καριέρα, διεκδικεί φέτος την άνοδο στην Πριμέρα. Κάτι που και ο ίδιος το βλέπει ως τον ιδανικό τρόπο για να αποχαιρετήσει την ενεργό δράση.

«Μακάρι να καταφέρουμε να πανηγυρίσουμε με τη Χετάφε την άνοδο στην Πριμέρα Ντιβισιόν αυτή τη χρονιά. Θα ήταν κάτι πολύ ωραίο στο κλείσιμο της ποδοσφαιρικής μου καριέρας».

Φουστέρ στο SDNA: «Σπίτι μου ο Ολυμπιακός, θα ήθελα να γυρίσω»