MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
4 0
Παναιτωλικός
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Λίγα 24ωρα μετά τη νίκη-πρόκριση επί του Αστέρα Τρίπολης, ο Παναθηναϊκός έδειξε χαρακτήρα και στο πρωτάθλημα, επιστρέφοντας στις νίκες μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες (Κέρκυρα, Λεβαδειακό, ΠΑΣ Γιάννινα), με το αποψινό 4-0 επί του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο.

Οι «πράσινοι» πέταξαν στο καλάθι των αχρήστων το πρώτο ημίχρονο αλλά ανέβασαν στροφές στο δεύτερο και καθάρισαν το τρίποντο με άνεση, χάρη σε τρία γκολ του Μάρκους Μπεργκ (67’, 80’, 92’) και ένα του Ρόμπιν Λουντ (89’), διατηρώντας ταυτόχρονα το μηδέν στην άμυνά τους.

Ηταν η δεύτερη συνεχόμενη τεσσάρα μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών για το τριφύλλι που επιβεβαίωσε εμφατικά την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται στην παρούσα χρονική στιγμή.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου (61% έναντι 39%), δίχως ωστόσο να έχει την ίδια φρεσκάδα αλλά και παρόμοια αποτελεσματικότητα στο πρέσινγκ του στο επιθετικό τρίτο του αντιπάλου, συγκριτικά με τον αγώνα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, με συνέπεια να δυσκολεύεται σημαντικά στην παραγωγή υποσχόμενων ευκαιριών.

Παρά το γεγονός ότι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με έξι τελικές προς την εστία για τους «πράσινους», μόλις η μία ήταν εντός εστίας, τη στιγμή που ο Παναιτωλικός είχε τρεις (δύο προς την εστία), αλλά κι την καλύτερη ευκαιρία του ματς στο πρώτο «μισό» του παιχνιδιού.

Αυτή δημιουργήθηκε στο 17’ όταν ο Τσοκάνης έκανε κεφαλιά στο χώρο, η άμυνα του Παναθηναϊκού «κόλλησε» και ο Λόπες βγήκε τετ α τετ με τον Βλαχοδήμο, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα απ’ το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Το τριφύλλι πήρε τον πλήρη έλεγχο μετά το πρώτο ημίωρο, κυκλοφόρησε με μεγαλύτερη ασφάλεια τη μπάλα και έχασε δύο καλές ευκαιρίες πριν την ανάπαυλα με ισάριθμες κεφαλιές του Μπεργκ που πέρασαν άουτ (45’, 45+1’), από σέντρες των Κουλιμπαλί και Βιγιαφάνιες.

Αρκετά νωρίτερα οι «πράσινοι» είχαν απειλήσει με τον Βιγιαφάνιες στο 6’ (από ωραία ενέργεια και σέντρα του Κουλιμπαλί) στο 12’ με τον Μπεργκ (από σέντρα του Κουλιμπαλί) και στο 14’ όταν ο Μπεργκ δεν έπιασε για λίγα εκατοστά την κεφαλιά μετά από πρώτη κεφαλιά του Μολέδο .

Σε γενικές γραμμές, πάντως, το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό ποιοτικά, με ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και σε (χαμηλό) ρυθμό που βόλευε προφανώς τον καλοστημένο τακτικά Παναιτωλικό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουζουνίδης έκανε δεύτερη αναγκαστική αλλαγή (μετά απ’ αυτή του Κουρμπέλη με τον Ρέις). Τη θέση του Κλωναρίδη πήρε ο Π. Βλαχοδήμος που στο 48’ απείλησε με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή το οποίο απέκρουσε ενστικτωδώς ο Κυριακίδης.

Στο 54’ ο Μπεργκ βρήκε έξοχα τον Βιγιαφάνιες μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απέκρουσε σωτήρια ο Κυριακίδης.

Ο Παναθηναϊκός αύξανε διαρκώς την πίεσή του και στο 59’ έχασε τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, με τον Εμποκού να βγάζει τετ α τετ τον Μπεργκ που πλάσαρε με το αριστερό αλλά ο Κυριακίδης έσωσε και πάλι την εστία του με τα πόδια, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Βιγιαφάνιες σούταρε πάνω απ’ τα δοκάρια από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Το γκολ ήρθε για το τριφύλλι στο 67’ όταν ο Χουλτ έβγαλε τη σέντρα από αριστερά προς το δεύτερο δοκάρι, ο Βιγιαφάνιες έπιασε την κεφαλιά, ο Κυριακίδης απέκρουσε, η μπάλα βρήκε στον Τσοκάνη και κατόπιν στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε στον Μπεργκ που την έσπρωξε στα δίχτυα προ κενής εστίας (1-0).

Ο Παναιτωλικός αντέδρασε μετά το γκολ που δέχτηκε και δύο λεπτά αργότερα (69’) ο Κούσας βρήκε με κάθετη πάσα τον Λόπες που βρέθηκε φάτσα με την εστία, όμως ο Οδ. Βλαχοδήμος έπεσε εξαιρετικά στα πόδια του και έδιωξε τη μπάλα.

Στο 80’ ο Παναθηναϊκός διπλασίασε τα τέρματά του όταν ο Λουντ έκλεψε τη μπάλα και την έδωσε ωραία στον Μπεργκ το σουτ του οποίου κόντραρε στον Κούσα και αφού «κρέμασε» τον Κυριακίδη κατέληξε στα δίχτυα (2-0).

Στο 86’ ο Μπεργκ έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα άουτ ύστερα από σέντρα του Π. Βλαχοδήμου, αλλά στο 89’ ο Βιγιαφάνιες βρήκε με κάθετη πάσα τον Λουντ που πλάσαρε σωστά και έκανε το 3-0.

Το κερασάκι στην πράσινη τούρτα μπήκε από τον Μπεργκ που έφτασε στο χατ τρικ στο 92’, με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά μετά από σέντρα του Ζέκα (4-0).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Ζέκα, Ρέις (37’ Κουρμπέλης), Εμποκού (78’ Λουντ), Κλωναρίδης (46’ Π. Βλαχοδήμος), Μπεργκ.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μ. Χάβος): Κυριακίδης, Μύγας, Χαντάκιας (66’ Κουτρουμάνος), Κούσας, Τσοκάνης, Μάκος, Λόπες, Πάουλο, Κλέσιο (73’ Μουνιόζ), Ρότσα (79’ Παπαδόπουλος), Μαρκόβσκι.

Διαιτητής: Σπ. Σελίμος (Λακωνίας).

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης διατήρησε το ακέραιο τα πρόσωπα και το σχηματισμό του ματς με τον Αστέρα (4-4-1-1), με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Κουλιμπαλί στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Κουτρουμπή και Μολέδο στόπερ, τον Χουλτ αριστερό μπακ, τους Ζέκα και Ρέις αμυντικούς μέσους, τους Βιγιαφάνιες και Εμποκού στα δύο «φτερά» και τον Κλωναρίδη σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω απ’ τον Μπεργκ.

Οι δύο από τις τρεις αλλαγές ήταν αναγκαστικές (Κουρμπέλης αντί Ρέις και Π. Βλαχοδήμος αντί Κλωναρίδη), ενώ μετά την είσοδο του Λουντ (78’) ο σχηματισμός έγινε 4-3-3.

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον Παναιτωλικό σε σχηματισμό 4-1-4-1. Ο Κυριακίδης ήταν ο τερματοφύλακας, ο Μύγας δεξιά στην άμυνα, οι Χαντάκιας και Κούσας στόπερ, ο Τσοκάνης αριστερός μπακ, ο Μάκος 6άρι με τους Λόπες και Πάουλο εσωτερικούς μέσους, οι Κλέσιο και Ρότσα στα δύο άκρα και ο Μαρκόβσκι στην κορυφή της επίθεσης. Ο τραυματισμός του Χαντάκια έφερε τον Μάκο στόπερ και τον Κουτρουμάνο 6άρι στο 66’.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Με δεδομένη την εικόνα του στα προηγούμενα ματς, ο Κλέσιο εμφανίστηκε σαφώς χειρότερος του αναμενόμενου για τον Παναιτωλικό, ενώ και ο Κουτρουμάνος αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στον άξονα της μεσαίας γραμμής από τη στιγμή που πέρασε στο ματς, μη μπορώντας να καλύψει το κενό του Μάκου που έγινε αναγκαστικά στόπερ στο 66’ μετά τον τραυματισμό του Χαντάκια.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Μάρκους Μπεργκ με το αποψινό του χατ τρικ ήταν ο παίκτη με τη μεγαλύτερη επιρροή στο ματς, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης ο Χουλτ που ήταν αψεγάδιαστος στην αριστερή πλευρά. Ωριμο ματς από τον Κουρμπέλη που έφερε ηρεμία στο κέντρο και ουσιαστική η συμβολή του Π. Βλαχοδήμου, αλλά και του αδερφού του Οδυσσέα που έβγαλε το τετ α τετ με τον Λόπες δύο λεπτά μετά το 1-0.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Δεύτερη συνεχόμενη τεσσάρα από τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα και απέναντι στον Παναιτωλικό που παρέδωσε πνεύμα στο δεύτερο ημίχρονο. Οι «πράσινοι» επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, προσέφεραν ικανοποιητικό θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο (παρότι δεν είχαν τη φρεσκάδα της Τετάρτης), προσπέρασαν την Ξάνθη και έφτασαν στον ένα βαθμό από τον ΠΑΟΚ. Ο Παναθηναϊκός έκανε 19 τελικές προς την εστία, μόλις μία λιγότερη από την πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα στη Λιβαδειά.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Δεν έτυχε κάποια δύσκολη φάση στο διαιτητή Σελίμο από τη Λακωνία και η διαιτησία του πέρασε απαρατήρητη. Ο πρώτος βοηθός του Αλεξέας ελέγχεται για την φάση του πρώτου γκολ του Παναθηναϊκού τόσο για το αν ο Βιγιαφάνιες είναι οφ σάιντ όσο και για το αν υπάρχει χέρι-πέναλτι του Τσοκάνη πριν σκοράρει ο Μπεργκ, σε μία οριακή και πολύ δύσκολη φάση.

Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός 4-0