MENU

Ο ένας (Ιμπάρμπο) πήρε «αιχμάλωτο» τον Παναθηναϊκό μέχρι τις 30 Ιανουαρίου. Ο άλλος (Γουακάσο) είναι στο Κόπα Άφρικα και έχει διαμηνύσει ότι δεν θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να... ελπίζει σε μία πρόταση της τελευταίας στιγμής! Φοβερά πράγματα.

Από αυτές τις δύο ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ περιπτώσεις αντιλαμβάνεται εύλογα κάποιος πόσο ΛΑΘΟΣ εξακολουθεί να διοικείται το τριφύλλι. Γιατί από εκεί ξεκινάνε όλα.

Έγραφα και έλεγα, μετά την ξεγυριστή «τριάρα» που δέχτηκε ο Παναθηναϊκός στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό ότι το θέμα δεν είναι μόνο να απομακρυνθεί ο Στραματσόνι αλλά να αλλάξει τρόπο διοίκησης ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ο Γιάννης Αλαφούζος. Οσο μέγα λάθος ήταν το γεγονός της «παράδοσης» των κλειδιών της ομάδας του στον Ιταλό άλλο τόσο μέγα λάθος είναι και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έμεινε «γυμνός» από παίκτες τον Ιανουάριο με αποτέλεσμα η διαφορά του από τον Ολυμπιακό να εκτοξευθεί από το -9 στο -14 και το κυριότερο (παρά τη μεγάλη προσπάθεια του Μαρίνου Ουζουνίδη) να επιστρέψουν τα «ου», η «μιζέρια» και η «απόγνωση» στη Λεωφόρο.

Από τις 10 μεταγραφές της χειμερινής περιόδου 2016, ο Παναθηναϊκός πήγε φέτος στο άλλο άκρο: μόλις μία, ο Κουρμπέλη μέχρι τις 29 Ιανουαρίου. Μία προσθήκη σε έναν Γενάρη που είχε ματς κάθε τρεις μέρες. Με αποτέλεσμα να «σκάσει» τους λίγους παίκτες που είχαν απομείνει στη διάθεση του προπονητή του Παναθηναϊκού, ο οποίος παλεύει διαρκώς να βγάλει από τη μύγα ξίγκι!

Ο Παναθηναϊκός «παρακολούθησε» το σόου του Ιμπάρμπο, που την «κοπάνησε» και τον κράτησε με τη θηλιά στο λαιμό -οικονομικά και αγωνιστικά- μέχρι σήμερα. Κι άντε, να πεις, ότι ο Κολομβιανός δεν ήταν δικός του παίκτης, αλλά δανεικός από την Κάλιαρι, οπότε είχε να «πατήσει». Ασχετα αν η συμπεριφορά του υπήρξε από αντιεπαγγελματική έως άθλια.

Ο Γουακάσο... ποιος νομίζει ότι είναι και ο Παναθηναϊκός ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ να του συμπεριφέρεται λες και πρόκειται για το «μαγαζάκι» του Γκανέζου;

Παίκτης που έχει ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ συμβόλαιο με το τριφύλλι είναι ο Γουακάσο. Τι θα πει «δεν γουστάρω να γυρίσω στην Ελλάδα;» Επειδή... καθυστέρησε να πληρωθεί μια δόση συμβολαίου; Κοροϊδευόμαστε;

Τι μήνυμα περνάει προς τα έξω ο οργανισμός Παναθηναϊκός όταν ένας δικός του ποδοσφαιριστής, βασικός στην Εθνική ομάδα της Γκάνα, συμπεριφέρεται όπως γουστάρει; Και ποιος είναι, στο φινάλε, ο Γουακάσο;

Τι μήνυμα περνάει προς τα έξω ο οργανισμός Παναθηναϊκός όταν ένας ΔΙΚΟΣ του ποδοσφαιριστής, βασικός στην Εθνική ομάδα της Γκάνα, συμπεριφέρεται όπως γουστάρει; Και ποιος είναι, στο φινάλε, ο Γουακάσο;

Με συγχωρείτε αλλά, επειδή ακόμα και η ευγένεια έχει τα όριά της. Τι θα πει «αν δεν θέλει να μείνει ένας ποδοσφαιριστής πώς να τον κρατήσεις;» Μιλάμε για παίκτη που έχει τριετές ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, ξαναλέω, και παρόλα αυτά συμπεριφέρεται στον Παναθηναϊκό σα να είναι «ξενοδοχείο» στο οποίο όποτε θέλει μπαίνει κι όποτε θέλει φεύγει.

Σε αυτές τις περιπτώσεις πραγματικά δεν μπορεί παρά να μνημονεύσει κανείς τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Θα έκανε ο Γουακάσο ανάλογες «μαγκιές» στον «καπετάνιο»; Σε ποια... ζωή; Το πιθανότερο ήταν να... ατένιζε μετά το δελτίο του «κρεμασμένο» στο Σύνταγμα. Κι ας μη γύριζε ποτέ, αν ήθελε, από την Αφρική. Σωστότερα ας γύριζε όταν αποφάσιζε να φερθεί σαν επαγγελματίας, να παίξει ποδόσφαιρο στην ομάδα που ανήκει και να ξεκινούσε συζητήσεις μαζί της για να έφευγε το καλοκαίρι.

Ο Γουακάσο αντιμετωπίζει απαξιωτικά τον Παναθηναϊκό και ο επίσημος Παναθηναϊκός το μόνο που κάνει είναι να... ελπίζει σε πρόταση της τελευταίας στιγμής για να τον «ξεφορτωθεί».

Το θέμα, όμως, δεν είναι να ξεφορτωθεί τον Γουακάσο αλλά να ξεφορτωθεί τη ΛΑΘΟΣ νοοτροπία του ο Παναθηναϊκός με ΚΑΘΕ ΓΟΥΑΚΑΣΟ που βρίσκει στο δρόμο του. Ετσι επέτρεψε ο Γιάννης Αλάφούζος και στον Αντρέα Στραματσόνι να του γεμίσει την ομάδα με παίκτες που δεν πήγαν στον Παναθηναϊκό αλλά στον... Στραματσονιακό. Και μόλις έφυγε ο Ιταλός ήθελαν όλοι «να την κάνουν».

Όταν ο Παναθηναϊκός αφήνει τον κάθε Γουακάσο να μπαίνει και να βγαίνει όποτε του... καπνίσει, το μήνυμα που περνάει σε όλους είναι «μήνυμα αδυναμίας». Και με αδυναμία έξω από το γήπεδο, πώς να βρει δύναμη εντός γηπέδου;

Καράβια σαν τον Παναθηναϊκός χρειάζονται χτύπημα-γροθιά στο τραπέζι ακόμη κι αν κάποια στιγμή ματώσει το χέρι του πληρώνοντας ένα συμβόλαιο που θα το έχεις «ταβανιάσει». Για να στείλεις μήνυμα παντού ότι πάνω απ΄όλα είναι το όνομα του κλαμπ όχι κάθε κακομαθημένο παιδάκι...

Ε, ρε, «καπετάνιο» που «χρειάζονται» οι... Γουακάσοι!