MENU

Η πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που ο Αθηναίος επόπτης ορίστηκε σε αγώνα του Ολυμπιακού, ήταν αρκετή για να σηκώσει... σκόνη με τις αποφάσεις του. Όλα αυτά στον σαββατιάτικο αγώνα των "ερυθρολεύκων" με την Ξάνθη, όπου είχε τουλάχιστον τρεις λανθασμένες υποδείξεις στο ενεργητικό του, οι δύο στο πρώτο ημίχρονο κόβοντας αντικανονικά παίκτες της Ξάνθης και μία στην επανάληψη όπου άφησε επίθεση των γηπεδούχων ενώ ήταν εκτεθειμένος ο Ιντέγε.

Η διαδρομή βέβαια του εν λόγω βοηθού στην ελληνική διαιτησία έχει αρκετά "ζουμερά" μονοπάτια. Το πλέον αξιομνημόνευτο φυσικά δεν είναι άλλο από την παρουσία του στην περίφημη λίστα των δέκα διαιτητών που είχαν παρακολουθήσει από σουίτα του "Γ.Καραϊσκάκης" το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μπάγερν Μονάχου για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκεί πάντως βρέθηκαν κι άλλα... πρωτοπαλίκαρα του συστήματος, όπως ο κατηγορούμενος για την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης" διαιτητής Αλέξανδρος Δημητρόπουλος.

Το σημαιάκι... της οργής

Από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετά παιχνίδια στο ενεργητικό του -σημειωτέον διεθνούς- επόπτη στα οποία προκάλεσε κύματα αντιδράσεων με τις αποφάσεις του. Όλα αυτά ενώ αποτελούσε -κι αποτελεί- ένα από τα αγαπημένα παιδιά του συστήματος, με την ΚΕΔ των τελευταίων ετών.

Ένα από τα πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι το περσινό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο "Καραϊσκάκη", όπου οι Πειραιώτες κέρδισαν με 1-0. Διαιτητής του αγώνα ο Δημητρόπουλος, εκ των βοηθών κι ο Τουμπακάρης, που άφησε με μεγάλα παράπονα τον Δικέφαλο, ανακόπτοντας τρεις φορές επιθέσεις των "ασπρόμαυρων" με ανύπαρκτα οφ σάιντ. Μάλιστα ο επίσημος ΠΑΟΚ τον είχε χαρακτηρίσει μετά το τέλος του αγώνα "λίμπερο στην άμυνα του Ολυμπιακού" στο report της αναμέτρησης.

Το τρομερό 12-0-1 με Ολυμπιακό!

Από εκεί και πέρα ο Τουμπακάρης έχει μία εξαιρετική παράδοση στα παιχνίδια του Ολυμπιακού κι έχει αποδειχθεί ένας από τους πιο... τυχερούς επόπτες των πρωταθλητών Ελλάδας. Το Σάββατο στο "Καραϊσκάκη" ο Αθηναίος επόπτης ορίστηκε για 13η φορά σε αγώνα των "ερυθρολεύκων", με τους δώδεκα εξ αυτών να βρίσκουν νικήτρια την ομάδα του μεγάλου Λιμανιού και δη με τέρματα 33-5! Η μοναδική φορά που δεν νίκησε ο Ολυμπιακός με τον Τουμπακάρη επόπτη ήταν πριν από σχεδόν τρία χρόνια, όταν ηττήθηκε με 2-1 στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι επρόκειτο και για την 8η επίσκεψή του στο φαληρικό γήπεδο.

Δείτε αναλυτικά τα 13 παιχνίδια:

21/01/17 Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0

10/04/16 Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 2-5

07/02/16 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0

22/09/15 Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-3

14/02/15 Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0

24/01/15 ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-3

20/09/14 Ολυμπιακός-Βέροια 3-0

26/03/14 Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 2-1

22/02/14 ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-4

06/01/13 Ολυμπιακός-Βέροια 3-0

07/10/12 Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0

06/03/11 Ολυμπιακός-Εργοτέλης 3-0

06/02/11 Ολυμπιακός-Ξάνθη 1-0

Επόπτης στο... περίφημο Ολυμπιακός-Βέροια!

Με μία προσεκτική ματιά στα παραπάνω παιχνίδια θα παρατηρήσει κανείς ότι ο Τουμπακάρης είχε οριστεί και σε ένα... ιδιαίτερο παιχνίδι. Συγκεκριμένα το Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 στις 6 Ιανουαρίου 2013 που σύμφωνα με τον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη ήταν χειραγωγημένο, έχοντας ήδη υπάρξει πέντε μάρτυρες που επιβεβαιώνουν το γεγονός αυτό με την κατάθεσή τους, χωρίς βέβαια να έχουμε ακόμη δικαστική απόφαση...

Έπαθε θλάση στα επεισόδια, την... ξεπέρασε για τον τελικό του Κυπέλλου!

Επιπλέον χρήζει αναφοράς ακόμη ένα περιστατικό με τον διεθνή επόπτη να πέφτει θύμα επίθεσης στο Περιστέρι! Συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2016 κουκουλοφόροι είχαν κάνει "ντου" σε σεμινάριο διαιτητών κι ανάμεσα στα θύματα ήταν κι ο Τουμπακάρης (μαζί με τον βοηθό Κουντουρέλη που λέγεται ότι υπέστη κάταγμα και τον βοηθό Σαμοΐλη), ο οποίος σύμφωνα με τα τότε ρεπορτάζ υπέστη θλάση!

Λίγες ημέρες αργότερα κι ενώ είχε δηλώσει κώλυμα νωρίτερα λόγω του τραυματισμού, ενημέρωσε ότι ήταν... ετοιμοπόλεμος για τον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα σε Ολυμπιακό κι ΑΕΚ, με την ΚΕΔ να τον ορίζει ως τέταρτο στο ΟΑΚΑ. Όπως όλοι θυμούνται βέβαια υπήρξαν πολύ μεγάλες αντιδράσεις για τους βοηθούς του Σιδηρόπουλου και μετά από παρέμβαση Κοντονή αυτοί άλλαξαν.

Συμφώνησε με Αρετόπουλο για το πέναλτι εκτός περιοχής!

Ακόμη ένα αξιοσημείωτο περιστατικό συνέβη στο περσινό ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με πέναλτι σε ανατροπή του Γκάρι Ροντρίγκες... εκτός περιοχής από τον Αρετόπουλο. Στη λανθασμένη απόφαση του διεθνούς ρέφερι όμως εμφανιζόταν να έχει συμφωνήσει κι ο Τουμπακάρης που ήταν πρώτος βοηθός, λέγοντας στον παρατηρητή Σπυρόπουλο μετά το τέλος του αγώνα: «Έδειξε αμέσως το πέναλτι (σ.σ. ο Αρετόπουλος) και συμφώνησα μαζί του...».

Επόπτης Τουμπακάρης: Από τη σουίτα με αγάπη!