MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
0 0
ΑΕΚ
ΑΕΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ολα μηδέν ήταν απόψε στο ντέρμπι της Λεωφόρου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ με τις δύο ομάδες να μοιράζονται το βαθμό αλλά να κακοποιούν το ποδόσφαιρο με την αγωνιστική τους εικόνα.

Τα πολλά λάθη εκατέρωθεν και η απουσία συνεργασιών αποτέλεσαν το σήμα κατατεθέν ενός ντέρμπι που θα ξεχαστεί γρήγορα και θα θυμάται πιθανότατα μόνο ο Βασίλης Μπάρκας, που έσωσε την ΑΕΚ από βέβαιη παραβίαση στη φάση του 56' στο τετ α τετ απέναντι στον Βιγιαφάνιες, αλλά και στο τάκλιν επί του Λέτο στο 64' πριν ο Αργεντινός μπει στην αντίπαλη περιοχή.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να μπει δυνατά στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά η ΑΕΚ ήταν αυτή που έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ντέρμπι με τον Μάνταλο να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ευαγγέλου αλλά να πλασάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων (3') του Ο. Βλαχοδήμου.

Στο 27' ο Παναθηναϊκός απείλησε όταν ο Βιγιαφάνιες βρήκε ωραία τον Λέτο μέσα στην περιοχή αλλά ο τελευταίος δεν σούταρε όταν έπρεπε, ούτε έδωσε στον αμαρκάριστο Μπεργκ δίπλα του με συνέπεια να χαθεί η ευκαιρία για τους «πράσινους», που στο 31' βρήκαν μία ακόμα καλή στιγμή με τον Χουλτ να βρίσκει έξοχα τον Μπεργκ το σουτ του οποίου έξω από την περιοχή δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Μπάρκα.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Ενωση πήρε τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και ήταν η ομάδα που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο, απειλώντας ωστόσο κυρίως από στατικές φάσεις.

Στο 32' ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ σαν κόρνερ από δεξιά, η μπάλα κόντραρε στον Μαρινάκη αλλά ο Ο. Βλαχοδήμος απέκρουσε ενστικτωδώς και ο Τελάντερ απομάκρυνε οριστικά με το κεφάλι.

Οι «πράσινοι» πάντως στο 38' έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ όταν ο Βιγιαφάνιες έβγαλε θαυμάσια τον Λέτο τετ α τετ με τον Μπάρκα, ο οποίος απέκρουσε σωτηρία το πλασέ του Αργεντινού επιθετικού.

Στο 40' ήταν η σειρά της ΑΕΚ να φτάσει πολύ κοντά στο γκολ μετά από φάουλ του Μάνταλου, προβολή του Λαμπρόπουλου και σωτήριο διώξιμο με το στήθος (!) του Ευαγγέλου, ενώ στην εξέλιξη της φάσης και το κόρνερ του Γκάλο που ακολούθησε, τα σουτ των Λαμπρόπουλου και Μάνταλου κόντραραν στα σώματα.

Στο 45' ο Βιγιαφάνιες εκτέλεσε γρήγορα φάουλ βγάζοντας τον Μπεργκ μόνο του με τον Μπάρκα αλλά ο διαιτητής Κομίνης γύρισε πίσω τη φάση γιατί δεν είχε σφυρίξει, με συνέπεια η φάση να χαρακτηρίζεται ως μη γενόμενη, λίγο πριν οι δύο ομάδες κατευθυνθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα των ημιχρόνων.

Το πρώτο ημίχρονο εμπεριείχε πολλά λάθη από τις δύο ομάδες, την ΑΕΚ να πατάει καλύτερα στο γήπεδο μετά το ημίωρο και να είναι άκρως επικίνδυνη στις στατικές φάσεις και τον Παναθηναϊκό δίχως φαντασία και ανάπτυξη από τον άξονα, επικίνδυνο μόνο σε κάποιες απόπειρες για γρήγορες αντεπιθέσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο το τριφύλλι απείλησε στο 51' όταν ο Κουρμπέλης με ωραία μπαλιά βρήκε τον Μπεργκ στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Σουηδός δεν έκανε καλό κοντρόλ και βγήκε πλάγια δεξιά σεντράροντας προ τον Βλαχοδήμο που έκανε επιθετικό φάουλ.

Στο 54' η ΑΕΚ έχασε καλή ευκαιρία με τον Αϊντάρεβιτς να βγάζει γλυκιά σέντρα προς τον Πατίτο που σούταρε με τη μία, άουτ.

Η ευκαιρία του αγώνα, ίσως και της σεζόν, εντούτοις, χάθηκε από τον Παναθηναϊκό στο 56', μετά από ωραίο συνδυασμό των Λέτο, Μπεργκ και Βλαχοδήμου, η συρτή σέντρα του οποίου πέρασε απ' όλους και έφτασε τον εντελώς αμαρκάριστο Βιγιαφάνιες που από το ύψος της μικρής περιοχής πλάσαρε, αλλά ο Μπάρκας με εκπληκτική επέμβαση με το δεξί χέρι έσωσε την ΑΕΚ!

Στο 64' ο Λέτο έκλεψε τη μπάλα από τον Κολοβέτσιο που έχασε το κοντρόλ και βγήκε τετ α τετ με τον Μπάρκα, ο οποίος και πάλι έσωσε την ομάδα του, αυτή τη φορά με τάκλιν!

Στο 77' το μακρινό σουτ του Μπεργκ πέρασε άουτ, ενώ στο 80' ο Ευαγγέλου με βαθιά μπαλιά και τραγικό λάθος του Κολοβέτσιου, ο Λαμπρόπουλος πρόλαβε να διώξει προ του Μπεργκ.

Ο Παναθηναϊκός πατούσε καλύτερα από την Ενωση στο δεύτερο ημίχρονο, έχασε τις καλύτερες ευκαιρίες, αλλά γενικώς το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Τελάντερ, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Λουντ, Π. Βλαχοδήμος (72' Μπουμάλ), Μπεργκ, Λέτο.

ΑΕΚ (Ζ. Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (75' Γιόχανσον), Χριστοδουλόπουλος (68' Βάργκας), Μάνταλος, Πατίτο, Πέκχαρτ (68' Αλμέιδα).

Διαιτητής: Γ. Κομίνης (Θεσπρωτίας).

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης χρησιμοποίησε το 4-4-2 ως διάταξη του Παναθηναϊκού παρά τις πολλές απουσίες της ομάδας του. Στη θέση του τερματοφύλακα ήταν ο Ο. Βλαχοδήμος, ο Μαρινάκης δεξιός μπακ, οι Ευαγγέλου και Τελάντερ στόπερ, ο Χουλτ αριστερός μπακ, οι Κουρμπέλης και Λουντ στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Βιγιαφάνιες και ο Π. Βλαχοδήμο στα δύο «φτερά» και ο Λέτο με τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης.

Η απουσία επιλογών από τον πάγκο (μείον οκτώ παίκτες) υποχρέωσε τον προπονητή του Παναθηναϊκού να κάνει μόνο μία αλλαγή, με τον (αρνητικό και πάλι) Μπουμάλ να αντικαθιστά τον Π. Βλαχοδήμο στο 72’.

Ο Ζοζέ Μοράις από την πλευρά του προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τον Γιόχανσον και να ξεκινήσει τον Αϊντάρεβιτς, παρατάσσοντας την ΑΕΚ σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Μπάρκα τερματοφύλακα, τον Γκάλο δεξί μπακ, τους Λαμπρόπουλο και Κολοβέτσιο στόπερ, τον Ντίντακ αριστερό μπακ, τον Σιμόες και τον Αϊντάρεβιτς αμυντικούς μέσους, τον Μάνταλο σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους, τον Πατίτο και τον Χριστοδουλόπουλο στα δύο άκρα της επίθεσης και τον Πέκχαρτ στην κορυφή ως στράικερ.

Στο 68’ έκανε διπλή αλλαγή τους Αλμέιδα και Βάργκας αντί των Πέκχαρτ και Χριστοδουλόπουλου, ενώ στο 75’ ο Γιόχανσον αντικατέστησε τον Αϊντάρεβιτς.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος αποτέλεσε τον αδύναμο κρίκο στην αμυντική γραμμή της ΑΕΚ και γενικώς ήταν εκτός κλίματος στο ντέρμπι, έχοντας αδικαιολόγητες αντιδράσεις με τη μπάλα και κακές τοποθετήσεις. Από τον Παναθηναϊκό ο Μπουμάλ που μπήκε ως αλλαγή επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση και δεν βοήθησε στο παραμικρό την ομάδα του.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Βασίλης Μπάρκας υπήρξε ο κορυφαίος παίκτης του ντέρμπι έχοντας στο ενεργητικό του δύο σπουδαίες αποκρούσεις (56’, 64’) με τις οποίες κράτησε ανέπαφη την εστία του. Ο Βιγιαφάνιες έκανε πολύ καλό ματς για το Παναθηναϊκό, πλην όμως απώλεσε την τεράστια ευκαιρία του 56ου λεπτού που είναι απ’ αυτές που δύσκολα χάνονται…

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Αμφότερες οι ομάδες ήταν κακές και το αποτέλεσμα σε η γενικές γραμμές δίκαιο, με τον Παναθηναϊκό να έχει το ελαφρυντικό των πολλών απουσιών και της ενδεκάδας ανάγκης με την οποία παρατάχθηκε στο ντέρμπι. Η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και απείλησε από στατικές κυρίως φάσεις, ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο είχε τον έλεγχο και έχασε τη μοναδική ευκαιρία με τον Βιγιαφάνιες στο 56’.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ο διαιτητής Κομίνης από τη Θεσπρωτία έκανε κατάχρηση σφυριγμάτων και δεν βοήθησε στο να αποκτήσει ρυθμό το ματς, αλλά δεν έκανε το μεγάλο λάθος για να επηρεάσει την έκβαση του αγώνα. Ο βοηθός του Καλφόγλου από τη Θεσπρωτία ελέγχεται για τη φάση του 70’ όπου υπέδειξε οφ σάιντ τον Βάργκας ενώ έβγαινε τετ α τετ.

Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 0-0