MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Δημοτικό Γήπεδο Περιβολίων, Novasports 2
Πλατανιάς
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ
2 2
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Μετά το περσινό 1-1, ο Πλατανιάς σταμάτησε και φέτος τον Ολυμπιακό, με την εξαιρετική ομάδα του Γιώργου Παράσχου να βάζει τέλος σε ένα σερί 5 νικών των «ερυθρόλευκων» και να γίνεται η πρώτη ομάδα που τους βάζει φέτος δύο γκολ στο 2-2 για την εξ αναβολής 11η αγωνιστική της Super League.

Δυνατό «ερυθρόλευκο» ξεκίνημα...

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, με κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας από τα πρώτα λεπτά, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν γρήγορα -αλλά και προσωρινά όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια- τον έλεγχο του του αγώνα. Μόλις στο 3' ο Σωτηρίου έσωσε το κοντινό πλασέ του Ιντέγε έπειτα από πάσα του Φορτούνη, όμως ένα λεπτό μετά δεν συνέβη το ίδιο. Κάθετη πάσα του Μάριν αυτή τη φορά, ο Ιντέγε την κυνήγησε μέσα στην περιοχή, ο Μπανανά τον πρόλαβε και έδιωξε όμως η απομάκρυνση ήταν κάκιστη, πάνω στον Νιγηριανό, με τη μπάλα να καταλήγει στα ανυπεράσπιστα δίχτυα του Σωτηρίου για το 0-1.

Από την πλευρά του ο Πλατανιάς απείλησε για πρώτη φορά στο 12' με την κεφαλιά άουτ του Κάργα έπειτα από κόρνερ του Ντεβέσα. Ένα μόλις λεπτό μετά, ο Ολυμπιακός έφτασε και σε δεύτερο γκολ, θεωρώντας πως «καθάρισε» νωρίς το ματς, όμως οι Κρητικοί είχαν διαφορετική άποψη! Αυτό το 0-2 των «ερυθρόλευκων» ήταν το ίδιο... copy-paste γκολ που έχουν βάλει καμιά... εκατοστή φορές φέτος με συνεργασία του μπακ και του εξτρέμ στη μία πτέρυγα. Διαγώνια μπαλιά του Μάριν στην πλάτη της άμυνας στο 13', παράλληλο γύρισμα του Ντε Λα Μπέγια με μία επαφή της μπάλας και από κοντά ο Ιντέγε έγραψε το 0-2 χωρίς πρόβλημα, φτάνοντας τα 12 φέτος.

...και χαλάρωση

Σε εκείνο το σημείο, η ομάδα του Μπέντο χαλάρωσε επικίνδυνα αφού πιθανώς να θεώρησε ότι το ματς είχε τελειώσει και το πλήρωσε γρήγορα. Η πρώτη προειδοποίηση της φορμαρισμένης ομάδας του Παράσχου ήταν στο 17' με τον Μανούσο να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και τον Λεάλι να μπλοκάρει -φάση που πάντως ξεκίνησε από οφσάιντ που δεν δόθηκε.

«Επιστροφή» με Γιακουμάκη και... Βιάνα

Όσο η ώρα περνούσε, ο Πλατανιάς ανέβαζε ρυθμούς και μάλιστα πήρε και την κατοχή της μπάλας σε ποσοστό 53% μετά το εικοσάλεπτο. Επόμενη ευκαιρία των γηπεδούχων ήταν η κεφαλιά-άουτ του Πριντέτα στο 29', με το γκολ τελικά να έρχεται στο 36'. Μετά από εκτέλεση πλαγίου (!) ο Γιακουμάκης βάζει πλάτη τον Βιάνα ρολάροντας πάνω του με κίνηση μπάσκετ, ξεμαρκάρεται μέσα στην περιοχή και νικά τον Λεάλι με ωραίο διαγώνιο σουτ. Ερασιτεχνική αμυντική αντίδραση του Βραζιλιάνου, η οποία προστίθεται στη μακρά λίστα αυτών για φέτος.

Πάνω που ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να συνέλθει μετά το γκολ, ήρθε και η ισοφάριση του Πλατανιά! Ήταν η φάση του 39' όταν ο Γιακουμάκης βγήκε απέναντι στον Λεάλι μετά από κάθετη μπαλιά στην πλάτη του Βιάνα και ο Ιταλός τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή με τον Φουκάκη να δείχνει σωστά το σημείο του πέναλτι. Ο Μανούσος ήταν αυτός που το εκτέλεσε εύστοχα στο 40' για το 2-2.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός πίεσε ξανά για το 2-3 και είχε αρχικά δύο τελικές με το απευθείας φάουλ του Φορτούνη στα χέρια του Σωτηρίου και το σουτ του Μανθάτη που κόντραρε, ενώ στο 45' ο Σωτηρίου έσωσε δύσκολα την κοντινή κεφαλιά του Ιντέγε μετά από νέο φάουλ του Φορτούνη.

Εκατέρωθεν κλασικές ευκαιρίες

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο Ολυμπιακός έδειξε να μην έχει συνέλθει μετά το πρώτο κιόλας γκολ του Πλατανιά, ενώ τα τραγικά αμυντικά λάθη που έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, συνεχίστηκαν. Η ομάδα του Παράσχου φαινόταν πιο επικίνδυνη πλέον και στο 53' έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ο Μανούσος έφυγε στην πλάτη της άμυνας μετά από εξαιρετική μπαλιά του Γιακουμάκη αλλά το σουτ δεν ήταν καλό.

Η ομάδα του Μπέντο «απάντησε» σε αυτή τη φάση με την κλασική ευκαιρία του 67ου λεπτού. Ο Μανθάτης μπήκε στην περιοχή μετά από λάθος του Κάργα και δοκίμασε το σουτ από διαγώνια θέση, με τον Σωτηρίου να ακουμπά λίγο τη μπάλα η οποία τελικά σταμάτησε στο δοκάρι. Την ίδια ώρα πάντως δύο συμπαίκτες του περίμεναν αμαρκάριστοι στο ύψος της μικρής περιοχής και το 2-3 θα ήταν απλή υπόθεση αν ο νεαρός τους είχε δει.

Για τον Πλατανιά ξανά η επόμενη μεγάλη στιγμή του ματς, στο 72'. Κάθετη μπαλιά στην πλάτη του Βιάνα που μέχρι να γυρίσει το σώμα του έχει χάσει τον Γιακουμάκη για 2-3 μέτρα, ο επιθετικός του Πλατανιά βγήκε τετ-α-τετ με τον Λεάλι, ντρίμπλαρε και πάλι με μια απλή αλλαγή κατεύθυνσης τον Βιάνα ο οποίος έφυγε... εκτός τηλεοπτικού πλάνου, όμως το σουτ του Κρητικού πέρασε ελάχιστα άουτ.

Πίεση στο φινάλε, «μοιραίος» Ιντέγε

Στο τελευταίο τέταρτο πάντως ο Πλατανιάς κλείστηκε στην περιοχή του και ο Ολυμπιακός πίεσε από την πλευρά του για τη νίκη. Μια κεφαλιά του Ρέτσου στο 76' κατέληξε στα χέρια του Σωτηρίου, ενώ στο 84' ο Ιντέγε έχασε μοναδική ευκαιρία όταν μετά από πολύ ωραία μπαλιά του Μπουχαλάκη στην κόντρα δεν κατάφερε να κοντρολάρει προ του Σωτηρίου. Με τη συμπλήρωση των 90', σε ακόμη μια μεγάλη στιγμή του Ολυμπιακού, η κεφαλιά του Νιγηριανού πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σωτηρίου μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη.

Τίποτα δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά, με τον Πλατανιά να παίρνει έναν πολύτιμο βαθμό και τους «ερυθρόλευκους» να χάνουν δύο μετά από μαζικά αμυντικά λάθη, σε μια... παραδοσιακή τα τελευταία χρόνια γκέλα τους στη Super League.

Το ταμείο του αγώνα

Τεράστιο αποτέλεσμα για τον Πλατανιά που έπαιξε στα ίσια τον Ολυμπιακό και πήρε δίκαια τον βαθμό της ισοπαλίας. Η ομάδα του Μπέντο από την πλευρά της θεώρησε ότι το ματς είχε τελειώσει στο 0-2, δεν απέφυγε τα πολλά αμυντικά λάθη για ακόμη μια φορά και απλά αυτή τη φορά το πλήρωσε. Πολλές και οι χαμένες ευκαιρίες στο τέλος για τους «ερυθρόλευκους» που έστω κι έτσι πάντως βρίσκονται στο +13 από τη 2η θέση.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Γιακουμάκης και Ιντέγε. Ο πρώτος ήταν... μια επίθεση μόνος του, έβαλε ένα γκολ, κέρδισε το πέναλτι για το δεύτερο και αν ήταν λίγο πιο προσεκτικός θα μπορούσε να χαρίσει και τη νίκη στον Πλατανιά. Ο Νιγηριανός από την πλευρά του σκόραρε δις για τους «ερυθρόλευκους» όμως στο τέλος έχασε μεγάλες ευκαιρίες για το 2-3.

Ο χειρότερος του αγώνα

Μπρούνο Βιάνα. Συνολική εμφάνιση που μετά βίας... αντέχεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Στο 28' φώναξε για πέναλτι ο Πλατανιάς σε διεκδίκηση της μπάλας του Μανθάτη με τον Βάντερσον μέσα στην περιοχή, το οποίο όμως μάλλον σωστά δεν έδωσε ο Φουκάκης αφού θα ήταν εξαιρετικά αυστηρό. Στο 57' ο Μανούσος υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτύρονται για δύο μαρκαρίσματα στην περιοχή σε Ανδρούτσο και Ντε Λα Μπέγια. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, θα ήταν εξαιρετικά αυστηρή η απόφαση να δοθεί πέναλτι.

Δείτε ΕΔΩ τα τέσσερα γκολ και τα highlights της αποψινής αναμέτρησης

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Πλατανιάς (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Βάντερσον, Πριντέτα, Κάργας, Μπανανά, Στάθης, Μενδρινός (74' Μαραγκός), Μουνάφο, Ντεβέσα (68' Γιορέντε), Μανούσος (86' Σίγκνεβιτς), Γιακουμάκης.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Ντε Λα Μπέγια, Βιάνα, Ρέτσος, Φιγκέιρας, Μαρτίνς (81' Μπουχαλάκης), Μιλιβόγεβιτς, Φορτούνης, Μάριν (61' Ανδρούτσος), Μανθάτης (71' Καρντόσο), Ιντέγε.

Διαιτητής: Γεώργιος Φουκάκης (Ηρακλείου)

Βοηθοί: Παναγιώτης Σταθόπουλος (Ηλείας), Δήμος Αναστόπουλος (Αρκαδίας)

Τέταρτος: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

Πλατανιάς – Ολυμπιακός 2-2 (vid)