MENU

Τις τελευταίες ώρες φαίνεται να έχει αναθερμανθεί η υπόθεση απόκτησης του Καρίμ Ανσαριφάρντ από τον Παναθηναϊκό. Ο Ιρανός είχε απασχολήσει την επικαιρότητα των ‘’πρασίνων’’ και πριν από κάποιο διάστημα όμως οι οικονομικές απαιτήσεις του ποδοσφαιριστή έδειχναν να αποτελούν αξεπέραστο εμπόδιο προκειμένου να προχωρήσει η μεταγραφή, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ και ακόμα περισσότερο ο Ολυμπιακός να έχουν προβάδισμα για την περίπτωση του. Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής φαινόταν να βρίσκεται πολύ κοντά στους ‘’ερυθρόλευκους’’. Τι ήταν όμως αυτό που φαίνεται πως προκαλεί την ανατροπή των δεδομένων; Το SDNA αναλύει τα δεδομένα και εξηγεί τους λόγους που έκαναν τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να θέλει να μετακομίσει στο... Κορωπί.

Αρχικά, καθοριστικό ρόλο έχει παίξει η παρουσία του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο της ομάδας. Ο Έλληνας τεχνικός, που τον γνωρίζει καλά από την περίοδο που βρισκόταν στο τιμόνι του Πανιωνίου, εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητες αλλά και τον επαγγελματισμό του επιθετικού των ‘’κυανέρυθρων’’ θεωρώντας πως αποτελεί έναν παίκτη που μπορεί άμεσα να βοηθήσει χωρίς να χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Μετά την λήξη της αναμέτρησης στα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά, ο προπονητής του ‘’τριφυλλιού’’ ξεκαθάρισε πως πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση με παίκτες που μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω και ο Ανσαριφάρντ αποτελεί μία τέτοια περίπτωση κατά την γνώμη του. Η εκτίμηση αυτή, είναι αμφίδρομη καθώς και ο Ανσαριφάρντ αναγνωρίζει πως με την βοήθεια του Ουζουνίδη επέστρεψε στην εθνική του ομάδα, της οποίας και αποτελεί αυτή την στιγμή βασικό στέλεχος.

Παράλληλα, ο Ιρανός θέλει να πάει σε μία ομάδα που θα πάρει χρόνο συμμετοχής και θα έχει ρόλο βασικού. Στον Ολυμπιακό γνωρίζει καλά πως με την παρουσία των Ιντέγε και Καρντόζο θα πρέπει να περιοριστεί σε ρόλο τρίτης επιλογής για την επίθεση της ομάδας κάτι που δεν θα ήθελε καθώς εκτός των άλλων θα ρίσκαρε και την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Σημαντικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται πως έχει διαδραματίσει το γεγονός ότι οι σχέσεις των ‘’πρασίνων’’ με την ομάδα της Νέας Σμύρνης βρίσκονται σε ένα αρκετά καλό επίπεδο και υπάρχει ένας συνεχώς ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρσι έκανε την διαδρομή Πλατεία – Λεωφόρος ένας άλλος παίκτης που είχε πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρώτο μισό της σεζόν με την φανέλα του Πανιωνίου. Ο λόγος φυσικά για τον Ολιβιέ Μπουμάλ που πήρε μεταγραφή για τον Παναθηναϊκό τον Ιανουάριο του 2016. Το ίδιο ‘’δρομολόγιο’’ έκανε σχετικά πρόσφατα και ο νεαρός αμυντικός Στέφανος Ευαγγέλου που αποτελούσε έναν από τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα για τον Πανιώνιο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως λιθαράκι στην υπόθεση έχει βάλει και η προσωπική ζωή του Ιρανού καθώς το τελευταίο διάστημα έχει συνάψει σχέση και προτεραιότητά του είναι η παραμονή του στην Αθήνα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης του Πανιωνίου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, κυκλοφόρησαν φήμες που ήθελαν την ομάδα της Πλατείας να στέλνει τελεσίγραφο στον ποδοσφαιριστή πως είτε θα αποχωρήσει άμεσα, είτε θα υπογράψει νέο συμβόλαιο καθώς σε διαφορετική θα περίπτωση θα δει τα υπόλοιπα ματς από την εξέδρα. Το συγκεκριμένο μήνυμα φαίνεται να μην έχει τρομάξει τον Ανσαριφάρντ που αν και έχει ξεκάθαρη προτίμηση στον Παναθηναϊκό δεν έχει σκοπό να περιμένει και μέχρι την τελευταία μέρα των μεταγραφών.

Έτσι «έψησε» ο Μαρίνος τον Καρίμ