MENU

Το θυμάστε, φαντάζομαι το «τραγουδάκι» που φτιάχτηκε δημοσιογραφικά τις μέρες που ο Παναθηναϊκός έκλεισε με την Κάλιαρι τον δανεισμό του Βίκτορ Ιμπάρμπο. Στο άψε σβήσε παραφράστηκε το υπέροχο «Υπάρχεις κι όσο υπάρχεις θα υπάρχω» του Στέλιου και το όνομα του Κολομβιανού έγινε… άσμα για τους «πράσινους» στα social media προτού καν φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού. «Ιμπάρμπο κι όσο… Ιμπάρμπεις θα Ιμπάρμπο»!

Έλα όμως που η ζωή εξελίχθηκε εντελώς διαφορετικά, αφού δεν επιβεβαιώθηκε η αισιόδοξη πλευρά της μεταγραφής αλλά εκείνη που δυστυχώς θέλει τον σπουδαίο Κολομβιανό να μην στεριώνει σε ομάδα. Όχι λόγω της ποδοσφαιρικής του κλάσης, η οποία είναι δεδομένα υψηλή και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Δεν ήταν παράλογος ο «διθυραμβικός» τρόπος με τον οποίο υποδέχθηκαν ο τύπος και ο κόσμος του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι την επιτυχή προσπάθεια του Στραματσόνι να εξασφαλίσει το «οκ» της Κάλιαρι για μονοετή δανεισμό. Εστω κι αν το κόστος είναι μεγάλο, 1 εκατ. ευρώ η Ιταλική ομάδα και 750.000 ευρώ ο παίκτης, με οψιόν αγοράς τα 6 εκατ. ευρώ. Πως αλλιώς να δανειστείς διεθνή Κολομβιανό ποδοσφαιριστή από Ιταλική ομάδα αν δεν πονέσεις στην τσέπη; Και δεν μιλάμε για όποιον κι όποιον. Μαζί με τον Κουαδράδο και τον Χάμες είχαν κάνει «σκονόβολο» την εθνική Ελλάδας δύο καλοκαίρια πριν, σε εκείνο το 3-0 στο Μουντιάλ του 2014.

Tα ποδοσφαιρικά του στοιχεία συνθέτουν αναμφισβήτητα παίκτη μεγάλης ποιότητας. Ταχύτητα, δύναμη, τεχνική, ικανά όλα μαζί να «σκοτώσουν» κάθε άμυνα. Τα γνωρίζαμε. Όπως γνωρίζαμε και το μέγα μειονέκτημα που έχει όταν βρεθεί φάτσα με το τέρμα και πολλές φορές μοιάζει να έχει «τσακωθεί» με το γκολ. Η εύλογη απάντηση στο τελευταίο ήταν η πλέον ρεαλιστική: «Μα αν σκόραρε κιόλας αυτός ο παιχταράς δεν θα ερχόταν ποτέ στην Ελλάδα».

Είδαμε και τα καλά και τα κακά του Ιμπάρμπο αυτούς τους μήνες στον Παναθηναϊκό. Και ο Ουζουνίδης ήθελε την παραμονή του –κατόπιν όσων είχαν συμβεί εναντίον του Κολομβιανού στο «Απήλιο», στο ντου των οπαδών, γεγονότα τα οποία σαφώς τον επηρέασαν- καθώς ξέρει ότι ποδοσφαιριστές τέτοιας κλάσης δεν κυκλοφορούν στα ελληνικά γήπεδα. Πώς να εμπιστευθεί όμως έναν παίκτη που παραμονές κρίσιμου αγώνα (στη Λάρισα) «δηλώνει» ότι έχει ενοχλήσεις και δεν μπορεί να παίξει;

Που να βρεθεί η… πολυτέλεια στον σημερινό Παναθηναϊκό -που προσπαθούν να τον οικοδομήσουν πάνω σε νέες λογικές, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, ο Ουζουνίδης και ο Λυμπερόπουλος- να περιμένουν… πότε θα περάσουν οι «ενοχλήσεις» του Ιμπάρμπο, πότε θα δηλώνει έτοιμος να βοηθήσει, πότε γενικώς θα παίξει σαν Ιμπάρμπο; Εδώ μιλάμε για δανεισμό ενός εκατ. ευρώ και συμβόλαιο 750.000, χωρίς να υπολογίζουμε την εφορία.

Οπότε; Οπότε μετά την «κόκκινη γραμμή» που τράβηξε ο Ουζουνίδης, στον Παναθηναϊκό κάνουν τον σταυρό τους και περιμένουν τον… Αη Βασίλη από την Κίνα. Δηλαδή την πρόταση που θα ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Κάλιαρι (6 εκατ. ευρώ) και θα απεγκλωβίσει το τριφύλλι τόσο από το υπόλοιπο χρέος του δανεισμού όσο και απ΄το υπόλοιπο συμβόλαιο του Ιμπάρμπο.

Ετσι, λίγους μήνες μετά, το «τραγούδι» που αισιόδοξα παραφράστηκε, έχει αλλάξει… στίχους. Και στον Παναθηναϊκό μάλλον λένε «Ιμπάρμπο, μα να φύγεις τώρα για να… Ιμπάρμπο».

Και τούτο γιατί από τον Κολομβιανό «κρέμεται» σε μεγάλο βαθμό ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Αν «απελευθερωθούν» τα ποσά της Κάλιαρι και του παίκτη, ο Λυμπερόπουλος όχι απλά θα ανασάνει αλλά θα μπορέσει να τα επενδύσει σε δύο ή ακόμα και σε τρεις μεταγραφές. Με πρώτη πιθανώς αυτή του Μασούντ. Αν όμως δεν έρθει ο… πράσινος Αη Βασίλης από την Κίνα, μέσω Ιταλίας, τότε «ζήσε Ιμπάρμπο μου να φας τριφύλλι»!

Ο Κολομβιανός θα «αναγκαστεί» να παραμείνει σε μία ομάδα, στην οποία προφανώς δεν θέλει μετά την αποχώρηση του Στραματσόνι, ο Ουζουνίδης δεν πρόκειται να ασχοληθεί με παίκτη ο οποίος δεν είναι προσηλωμένος στον νέο στόχο-νοοτροπία της ομάδας του και ο Παναθηναϊκός θα πληρώσει (για ακόμα μία φορά τα τελευταία χρόνια) αρνητικά μια υπόθεση που ξεκίνησε ως σπουδαία επένδυση και μπορεί να καταλήξει ως κλάμα με μαύρο δάκρυ! Και το κυριότερο; Είτε θα πρέπει να «μαζέψει» τα μεταγραφικά του «θέλω» είτε θα αναγκαστεί να βγει ξανά εκτός προϋπολογισμού.

Γι αυτό και προσδοκά στον… κινέζο Αη Βασίλη!

ΥΓ: Το συγκεκριμένο κείμενο γράφτηκε προτού γίνει γνωστή η είδηση της... εξαφάνισης του Βίκτορ Ιμπάρμπο από την προπόνηση του Παναθηναϊκού. Η οποία απλά προστίθεται στους λόγους που ο Κολομβιανός δεν "είναι ουσιαστικά" παίκτης του Παναθηναϊκού και απομένει το τυπικό αλλά τόσο κρίσιμο, όπως προανέφερα...

Ο Άι Βασίλης του Παναθηναϊκού είναι Κινέζος!