MENU

Δεύτερη συνεχόμενη κατ’ ιδίαν επαφή έχουν το βράδυ της Τετάρτης ο Νίκος Λυπερόπουλος και ο Μαρίνος Ουζουνίδης προκειμένου να «τρέξουν» τα θέματα που άπτονται του χειμερινού μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας και δη της προτεραιότητές της όσον αφορά στο έμψυχο δυναμικό.

Οι πρώτες τους αποφάσεις συνοψίζονται ως εξής. Πρώτον: ο «Λύμπε» θα έχει άμεσα επαφές με τους εκπροσώπους των Βίκτορ Ιμπάρμπο, Μουμπάρακ Γουακάσο και Κρίστοφερ Σάμπα, προκειμένου να βρεθεί το γρηγορότερο δυνατόν μία λύση για να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους. Θα ακολουθήσουν οι επαφές με τις άλλες περιπτώσεις παικτών που δεν υπολογίζονται (Ιβανόφ, Λεντέσμα, Ρινάλντι), αλλά προς το παρόν ο Ελληνας προπονητής «καίγεται» για την… πρώτη κατηγορία και δη τους Ιμπάρμπο και Γουακάσο οι οποίοι πιάνουν θέση ξένου και επίσης μπορούν να απελευθερώσουν χρήματα.

Δεύτερον, υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι η μεταγραφική προτεραιότητα της ομάδας αφορά στη θέση «6» και το όνομα του Δημήτρη Κουρμπέλη είναι το πρώτο στη λίστα.

Οι πληροφορίες του SDNA μάλιστα αναφέρουν ότι το θέμα Κουρμπέλη βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, παρά το γεγονός ότι από την Τρίπολη προκύπτει… μεγάλη απόσταση στο οικονομικό, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός έχει ως σύμμαχο τον 23χρονο αμυντικό μέσο. Τα επόμενα δύο 24ωρα θα είναι καθοριστικά…

Τρίτον, για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης της ομάδας ψηλά στη λίστα είναι ο Σουηδός, Μίκαελ Ίσακ της Ράντερς, με τον οποίο μάλιστα οι «πράσινοι» είχαν φτάσει πολύ κοντά το καλοκαίρι αλλά αποφάσισαν να πάρουν στις… καθυστερήσεις τον Λαουτάρο Ρινάλντι μετά από εισήγηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ο Μίκαελ Ίσακ είναι μία από τις βασικές επιλογές, πίσω από τον Ανσαριφάρντ (για τον οποίο υπάρχουν πολλοί «μνηστήρες» και επίσης πιάνει θέση ξένου) και μπροστά από το νεαρό Γιακουμάκη του Πλατανιά που λογίζεται ως «μπακ απ» επιλογή με κατεύθυνση το μέλλον.

Ο 23χρονος Μίκαελ Ίσακ, παρεμπιπτόντως, έχει τσεκαριστεί από τους σκάουτερ της ομάδας (έχει συμβόλαιο με τη Ράντερς μέχρι το καλοκαίρι του 2017), είναι διεθνής με όλες τις Εθνικές της Σουηδίας (4 συμμετοχές στην Ανδρών και 1 γκολ) και έχει αγωνιστεί επίσης σε Ασιρίσκα, Κολονία, Σεν Γκάλεν, Πάρμα και Κροτόνε.

Τέταρτον, για τις θέσεις του επιτελικού μέσου και του ακραίου μεσοεπιθετικού, θα εξεταστούν κυρίως περιπτώσεις από το εξωτερικό μέσω των προτάσεων των σκάουτερ (Χένρικσεν, Νίλσον, Ρότσα κλπ), ενώ πάντα υπάρχει ψηλά στα «θέλω» της ομάδας και ο Μασούντ του Πανιώνιου, μία περίπτωση που για να υπάρξει προοπτική υλοποίησης θα πρέπει να αδειάσει προηγουμένως θέση ξένου.

Ψηλά ο Ισακ στη λίστα του Παναθηναϊκού, θετικές εξελίξεις με Κουρμπέλη!