MENU

Ένας παίκτης που είχε βοηθήσει κι αυτός από την πλευρά του να γίνει ακόμη πιο κρύο το βράδυ του περσινού Δεκέμβρη σε εκείνο το απίστευτο από κάθε άποψη ΑΕΚ – Λεβαδειακός 1-2, επέστρεψε στην κιτρινόμαυρη επικαιρότητα. Ο λόγος, φυσικά, για τον Παναγιώτη Τσιντώτα, τον νεαρό τερματοφύλακα που με τους αποκρούσεις του είχε κρατήσει την ομάδα του ζωντανή στο ματς, μέχρι να γίνουν... αυτά που δεν γίνονται και να έρθει η ανατροπή.

Στην προκειμένη περίπτωση, βέβαια, επιστρέφει για καλό. Με τις -απόλυτα διασταυρωμένες- πληροφορίες να αναφέρουν ότι η ΑΕΚ έχει πάρει ήδη την απόφαση να προχωρήσει επίσημα στην απόκτησή του μόλις το ημερολόγιο δείξει 1/1/2017 και βάσει κανονισμού ο 23χρονος πορτιέρο έχει δικαίωμα να υπογράψει σε όποια ομάδα επιθυμεί, από τη στιγμή που το συμβόλαιό του με τον Λεβαδειακό λήγει το καλοκαίρι. Μάλιστα, το γεγονός ότι αρνήθηκε να το ανανεώσει, του έχει στοιχίσει την εδώ και μήνες παραμονή του στο... ψυγείο.

Πρόκειται επί της ουσίας για μια κίνηση που έρχεται ως συνέχεια των καλοκαιρινών κινήσεων της ΑΕΚ για το τέρμα και επιβεβαιώνει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία από την πλευρά της ομάδας για την εν λόγω θέση. Οι ιθύνοντες της Ένωσης αποφάσισαν στην προηγούμενη μεταγραφική περίοδο να πάρουν -απόλυτα συνειδητά- το ρίσκο και να στηριχθούν για τη θέση του τερματοφύλακα σε δύο νεαρούς Έλληνες.

Και για να το κάνουν αυτό, κατέβαλαν στον Ατρόμητο το μεγαλύτερο ποσό που διέθεσαν για αγορά παίκτη (περίπου 700.000 ευρώ), προκειμένου να ντύσουν στα κιτρινόμαυρα τον Βασίλη Μπάρκα, ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα στη χώρα κάτω από τα γκολπόστ, οι εμφανίσεις του οποίου έδιναν ταυτόχρονα μια σχετική σιγουριά στους ανθρώπους της ΑΕΚ ότι διαθέτει και την ετοιμότητα να προσφέρει άμεσα στην ομάδα.

Ο Μπάρκας κατάφερε ήδη να πάρει τα... γάντια του βασικού στην Ένωση και οι μέχρι τώρα εμφανίσεις του επιβεβαιώνουν την άποψη που είχε σχηματίσει η ομάδα για εκείνον. Εντός της ΑΕΚ υπάρχει μεγάλη σιγουριά για την εξέλιξη του νεαρού πορτιέρο και πιστεύουν ότι συνεχίζοντας στον δρόμο που βρίσκεται, θα είναι κάποια στιγμή (όχι πολύ μακριά) ο επόμενος τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας.

Την ίδια στιγμή, στο ρόστερ της Ένωσης υπάρχει και ο Γιάννης Ανέστης, ο οποίος έχει εύλογα δεχθεί κριτική για λάθη του που στοίχησαν στην ομάδα και το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να βελτιώσει ακόμη συγκεκριμένες αδυναμίες του. Όμως, οι άνθρωποι της ΑΕΚ δεν θεωρούν σε καμία περίπτωση τον υψηλόσωμο τερματοφύλακα... χαμένο στοίχημα. Οι αρετές του είναι δεδομένες και πιστεύουν ότι μπορεί να επανακάμψει, όπως έκανε στο πρόσφατο παρελθόν και αυτή τη φορά να παρουσιάσει ένα ακόμη καλύτερο πρόσωπο.

Με το συμβόλαιο του Ηλία Βούρα να ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, η ΑΕΚ αποφάσισε επί της ουσίας να υπερασπιστεί με μεγαλύτερη... ένταση την απόφαση του καλοκαιριού. Η οποία δεν πάρθηκε τυχαία, αλλά επειδή στην Ένωση θεωρούν πάρα πολύ σημαντικό το να καταφέρει η ομάδα σε αυτή την ιδιαίτερη θέση, να «βγάλει» έναν Έλληνα παίκτη που θα φτάσει σε τοπ κλάση και θα παραμείνει στο ρόστερ της για πολλά χρόνια.

Σε αυτή τη λογική, λοιπόν, η ΑΕΚ αποφάσισε από τώρα -με προοπτική το καλοκαίρι- να επιμείνει ελληνικά προσθέτοντας στο ρόστερ της και τον Παναγιώτη Τσιντώτα. Έναν επίσης ταλαντούχο και πολλά υποσχόμενο τερματοφύλακα, που έχει προλάβει να μαζέψει κάποια ένσημα στην Σούπερ Λίγκα (μέχρι να μπει στην... κατάψυξη).

Με στόχο να ενισχύσει τις πιθανότητές της να πετύχει τον τελικό της στόχο και ταυτόχρονα να αυξήσει ακόμη περισσότερο τον ανταγωνισμό εντός της ομάδας, κάτι που μόνο κερδισμένους μπορεί να βγάλει τόσο τους υπάρχοντες πορτιέρο της, όσο και τον επίσης νεαρό Τσιντώτα, ο οποίος μετά την παρένθεση του παραγκωνισμού του αυτό το διάστημα, θα έχει την ευκαιρία να κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα του και θα έχει ισχυρό κίνητρο.

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο η ΑΕΚ να βρει μια φόρμουλα με τον Λεβαδειακό ώστε να εντάξει στο δυναμικό της τον Τσιντώτα άμεσα, όμως δύσκολα θα το... ζορίσει, καθώς η απόφαση για την απόκτησή του φαίνεται πως έχει παρθεί με -βασικό- ορίζοντα το προσεχές καλοκαίρι.

Η λογική της απόκτησης Τσιντώτα από την ΑΕΚ