MENU
Google Logo

Προσθέστε το sdna.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ

Μόνο έτσι θα κερδίσει…

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία πως μπροστά του ο Ολυμπιακός έχει μια τεράστια ευκαιρία. Σε λίγες ώρες στο «κάστρο» του υποδέχεται τον «αιώνιο» αντίπαλο και αν τον κερδίσει θα έχει καταφέρει κάτι που στα μέσα του Αυγούστου το πίστευαν ελάχιστοι. Να έχει στα χέρια του με το… καλημέρα την υπόθεση πρωτάθλημα και για αυτή τη σεζόν. Μια σεζόν που ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, έφερε ενθουσιασμό στους αντιπάλους του Ολυμπιακού που… τσακώνονταν για το ποιος είναι το φαβορί για τον τίτλο και τελικά θα βρίσκει τον μόνιμο πρωταθλητή στο +7 από τους «πράσινους», το +9 από την ΑΕΚ και στην χειρότερη στο +7 από τον ΠΑΟΚ. Και όλα αυτά μόλις στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν αν ο Ολυμπιακός κερδίσει απόψε τον Παναθηναϊκό. Ένα «αν» που φέρνει μεγάλη κουβέντα. Ο Ολυμπιακός πάει στο ντέρμπι με τις καλύτερες των καταστάσεων. Σε αντίθεση με τον αντίπαλο του που είναι με το «μαχαίρι στο λαιμό» καθώς αν χάσει… τελειώνει.

Συνηθίζεται όμως στα ντέρμπι, πόσο δε μάλιστα στο κορυφαίο ματς της χώρας μας, ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες ομάδες, το «πληγωμένο θηρίο» να είναι πιο επικίνδυνο. Όπως συνηθίζεται να πηγαίνουν στην… άκρη οι τακτικές, τα ρόστερ, τα ατού και να μπαίνει στην πρώτη γραμμή, το πάθος, η θέληση και βεβαίως η μέρα που θα βρεθεί η κάθε ομάδα. Δεν είναι κανόνας πως αυτός που έχει την καλύτερη ομάδα και τους καλύτερους παίκτες θα κερδίσει.

Στα «πέτρινα» χρόνια του Ολυμπιακού ουκ ολίγες φορές οι Πειραιώτες έκαναν «κηδείες» στους «πράσινους». Και στα «πέτρινα» χρόνια που βιώνουν τώρα οι «πράσινοι» υπάρχουν σκληρές βραδιές για τους «ερυθρόλευκους».

Δεν συμμερίζομαι λοιπόν ούτε τον άκρατο ενθουσιασμό ούτε τις προτροπές για να τον… διασύρουν τον… πελάτη. Το ντέρμπι αυτό για τον Ολυμπιακό είναι το πιο δύσκολο ματς που έχει δώσει έως τώρα και από το βράδυ της Πέμπτης έγινε ακόμη δυσκολότερο. Ακόμη και η απώλεια του Μπέργκ δεν είναι καλή είδηση για τον Ολυμπιακό. Με τον Μπεργκ ήξερε τι θα αντιμετωπίσει, τώρα όχι. Μετά το διασυρμό από την Σταντάρ οι «πράσινοι» θα θέλουν ακόμη περισσότερο να «επιβιώσουν» στο Καραισκάκη με μια σπουδαία νίκη.

Το θέμα προφανώς είναι πως η θέληση δεν φέρνει και πάντα αποτελέσματα. Ειδικά όταν απέναντι σου έχεις μια ομάδα καλύτερη, παίκτες καλύτερους και μαθημένους στο να κερδίζουν ματς σαν το αποψινό.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, έτσι όπως το βλέπω εγώ, μόνο με έναν τρόπο θα κερδίσει το ντέρμπι. Αν σεβαστεί τον αντίπαλο.

Αν κάνει αυτό που δεν κάνει ο Παναθηναϊκός χρόνια τώρα. Αν κάνει αυτό που δεν κάνει ο Στραματσόνι, ο Μπέργκ, ο Λέτο, ο Γουακάσο και όλοι οι υπόλοιποι που κατά καιρούς έχουν χαρακτηρίσει ουσιαστικά «κλέφτες» τους «ερυθρόλευκους», τότε θα μπορέσει να τον κερδίσει.

Όταν σέβεσαι τον αντίπαλο και είσαι και καλύτερος, και το θέλεις πραγματικά, τότε τον κερδίζεις. Ο Φορτούνης και η παρέα του λοιπόν καλό είναι να θυμηθούν πόσα τους έχουν προσάψει οι «απέναντι», αυτοί που βρεθούν απόψε στο Καραισκάκη. Και ας φροντίσουν να τους «απαντήσουν» όπως πρέπει. Μέσα στο χορτάρι, στο γήπεδο, εκεί που μιλούν οι μεγάλες ομάδες. Στο χέρι τους είναι.

Αν πράξουν όμως το αντίθετο, αν υπάρξει κονιορδία και υπεροψία, αν «πέσουν στην παγίδα» της ρητορικής του «διαλυμένου ΠΑΟ» και του «καλού μας πελάτη» και του «βάλτε τους πέντε» τότε το βλέπω χλωμό το ματσάκι. Ένα ματς που παρεπιπτόντως είναι από αυτά που για τον Ολυμπιακό υπάρχει και η ισοπαλία αν δει πως δεν του βγαίνει για άσος.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΒΑΣΙΛΑΡΑΣ

Ωρα αποδείξεων και… αποχαιρετισμού!

Ο Παναθηναϊκός που κατεβαίνει στον Πειραιά με την πλάτη στον τοίχο και το αντίο στον Ανδρέα Βγενόπουλο. Γράφει ο Νικόλας Βασιλαράς

Μου ζήτησαν «κείμενο» για το ντέρμπι. Αντε, λοιπόν, πάμε δυο λόγια. Εστω και με το ζόρι. Διότι ειλικρινά δεν ήμουν για να γράφω. Τουλάχιστον αγωνιστικό κομμάτι. Με τι όρεξη και με τι μυαλό άλλωστε...

Η πρωινή είδηση είναι από εκείνες που σου κόβουν τα πόδια. «Εφυγε» ο Ανδρέας Βγενόπουλος και σε μερικά δευτερόλεπτα σου έρχεται όλο το φιλμ της (πράσινης) ταινίας σε επανάληψη. Χάθηκε, έτσι ξαφνικά. Δεν άντεξε. Εσκασε. Ή μάλλον τον έσκασαν με όλα όσα είχε στο κεφάλι του τα τελευταία χρόνια. Τον έφαγαν κανονικά και με τον νόμο τον άνθρωπο. Μεγάλη ιστορία κι αυτή, αλλά ας μην την ανοίξουμε. Δεν είναι καλή ώρα. Και κάποια ΖΩΑ δεν το καταλαβαίνουν. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ…

Με τα καλά του και τα κακά του, όπως όλοι μας άλλωστε, ήταν ένας τύπος ωραίος, μάγκας και Παναθηναϊκός. Ενας άνθρωπος που έδωσε όραμα και ελπίδα στον κόσμο, που έδειξε ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να έχουμε έναν άλλον, μεγαλύτερο Παναθηναϊκό. Αυτόν που ονειρευόμαστε και που αξίζουμε. Δεν τα κατάφερε όμως να το πάει ως το τέλος. Νικήθηκε(κι αυτός…). Εκανε πίσω και χάθηκε από τα φώτα. Εριξε μαύρη πέτρα.

Θα μπορούσαμε να πούμε πάρα πολλά. Εδώ άλλοι γράψανε μέχρι και βιβλίο (με ψέματα). Δεν (τους) αξίζει. Καλό Παράδεισο να έχει και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Κι αν πάει καλά και το ματσάκι στον Πειραιά, να ξέρει από εκεί ψηλά που θα το βλέπει πως θα είναι αφιερωμένο για ΠΑΡΤΗ του. Γιατί ΕΤΣΙ τον ήθελε τον Παναθηναϊκό. Νικητή!

Δόθηκε η «πάσα» να πούμε δυο κουβέντες και για το ντέρμπι. Δεν χρειάζονται και περισσότερες. Τα υπόλοιπα στο γήπεδο. Εκεί που δίνονται οι απαντήσεις. Είναι σαφές πως ο Παναθηναϊκός παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Αν θέλει να έχει έστω και ελάχιστες πιθανότητες για τον τίτλο πρέπει να κερδίσει. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση ο γάμος σχολάει και μακάρι να βγω να ψεύτης. Γιατί; Μα για τον ΙΔΙΟ λόγο που αντί να πάει καβάλα στο ντέρμπι βρέθηκε στο-4, για τον ίδιο λόγο που το άθλημα βιάζεται εδώ και 20 χρόνια. Η Εγκληματική Οργάνωση ζει και βασιλεύει παρά τα όσα αφελώς πίστεψαν κάποιοι περί κάθαρσης. Στην Ελλάδα λοιπόν τέτοιες διαφορές ΔΕΝ καλύπτονται, σε οποιαδήποτε άλλο πρωτάθλημα ΝΑΙ.

Αγωνιστικά δεν πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός είναι χειρότερος, πόσω μάλλον για -4. Καλύτερος είναι στους περισσότερους τομείς και ΑΝ το ματς παιχτεί στα ίσια έχει περισσότερες πιθανότητες να το πάρει, ακόμη και χωρίς τον Μπεργκ. ΦΥΣΙΚΑ αμφιβάλω πολύ για το «αν» από την άλλη ωστόσο περιμένω ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να δω από τους παίκτες του τριφυλλιού να τα δώσουν όλα και να ματώσουν μέσα στο γήπεδο. Αυτή η ομάδα χρωστάει μια χαρά στον κόσμο της, αυτή η ομάδα δεν είναι δυνατόν να τεθεί νοκ άουτ από τον Νοέμβρη διότι πολύ απλά δεν έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες ομάδες. Γενικά αυτό που ζούμε το τελευταίο 20ήμερο…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Nοικοκύρης VS Βασιλαράς