MENU

Επιστολή με την οποία ζήτησε να παραβρίσκεται σε όποιες επίσημες ή ανεπίσημες συζητήσεις πραγματοποιήσει ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης (και οι υπόλοιποι απεσταλμένοι των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ που αναμένονται πιθανότατα την Παρασκευή) στην Αθήνα, πριν από την συγκρότηση της «Επιτροπής Εξομάλυνσης» στην ΕΠΟ, έστειλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η επιστολή εστάλη την περασμένη Κυριακή στον κ. Κουτσοκούμνη από τον οποίο ζητήθηκε -όπως και έγινε- να γνωστοποιήσει το περιεχόμενό της στις ηγεσίες της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Ανάμεσα στα άλλα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέφερε στην επιστολή ότι ζητάει να λάβει μέρος στις συζητήσεις, καθώς είναι από τις ομάδες «που έχει πληγεί πάρα πολύ» από όσα έχουν συμβεί στην ΕΠΟ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες μας τα τελευταία 24ωρα έχουν υπάρξει δύο σημαντικές τηλεφωνικές επικοινωνίες του Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Η πρώτη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και η δεύτερη με τον Χρήστο Παναγόπουλο. Το «αφεντικό» της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ πήρε την πρωτοβουλία και επικοινώνησε με τον κ. Κουτσοκούμνη εκφράζοντάς την μεγάλη ανησυχία του για τα θέματα της διαιτησίας και κυρίως για το γεγονός ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί με το σημερινό μοντέλο (δηλαδή με την ΚΕΔ του Σωμαρακάκη ως… επιδιαιτητή) μέχρι να οριστικοποιηθεί η σύνθεση της Επιτροπής Εξομάλυνσης και να καθοριστεί η «νέα δομή» που θα επιβάλλει η ΦΙΦΑ στην ελληνική διαιτησία.

Σύμφωνα, επίσης, με καλά πληροφορημένες πηγές, χθες επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Κουτσοκούμνη και ο Χρήστος Παναγόπουλος, ο στενός συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου που χειρίζεται τα θέματα ΕΠΟ/ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ.

Ο κ. Παναγόπουλος ζήτησε να μάθει αν υπάρχει απάντηση της ΦΙΦΑ στην επιστολή του Παναθηναϊκού και εισέπραξε την αρνητική θέση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας. Ο κ. Κουτσοκούμνης του είπε ότι η ΦΙΦΑ δεν θα καλέσει στις συναντήσεις και στις συνομιλίες που θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα για το καταστατικό της ΕΠΟ, τη διαιτησία κ.λ.π., κανένα εκπρόσωπο ούτε από τις ΠΑΕ ούτε από τις Ενώσεις. Υποστήριξε ότι πρόκειται για αδιαπραγμάτευτη απόφαση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας.

Αυτό που φαίνεται σχεδόν δεδομένο είναι η θέση της ΦΙΦΑ να προχωρήσει στην επιβολή ενός «Μνημονίου άνευ συζήτησης» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δηλαδή, μια ολιγομελή Επιτροπή Εξομάλυνσης (λέγεται ότι στην προεδρία θα τοποθετηθεί κάποιος δικαστικός, αλλά ακόμη όλα αυτά είναι στα επίπεδα της φημολογίας), η οποία θα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ τις αποφάσεις της και δεν θα συζητήσει με κανέναν εντός των τειχών! Και μάλιστα ότι δεν πρόκειται να… ανεχτεί αντιρρήσεις απειλώντας ότι σε κάθε «όχι» θα ακολουθεί άμεσα ο κίνδυνος του “grexit”.

Κάτι ακόμα το οποίο με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε είναι ότι επικρατεί «αναταραχή» στους κόλπους της αντιπολίτευσης αλλά και στις τρεις «μεγάλες» ΠΑΕ που την στηρίζουν. Κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι βρίσκονται κοντά στη λήψη ακόμη και «ακραίων αποφάσεων» αλλά για την ώρα άπαντες περιμένουν τις εξελίξεις. Οι οποίες θα αρχίσουν να «τρέχουν» με την έλευση του Κωστάκη Κουτσοκούμνη στην Αθήνα.

Επιστολή ΠΑΟ σε ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ, τηλεφώνημα Μελισσανίδη στον Κουτσοκούμνη!