MENU

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά την «επέμβαση» της FIFA για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της FIFA στη συνεδρίαση της 14ης Οκτωβρίου στη Ζυρίχη, ενέκρινε -όπως ανακοινώθηκε- τον διορισμό «επιτροπής εξομάλυνσης για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία».

Έτσι επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του SDNA, καθώς η παγκόσμια συνομοσπονδία ακυρώνει την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και διορίζει οριστικά δική της προσωρινή διοικούσα επιτροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν πρόκειται προς το παρόν να ανακοινωθούν και τα ονόματα που θα απαρτίζουν την διοικούσα επιτροπή. Κάτι που αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα και θα το χειριστεί ο εκπρόσωπος της FIFA για τα ελληνικά ζητήματα Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Φυσικά, λόγο θα έχει και ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης…

Ονόματα δεν έχουν διαρρεύσει προς το παρόν και όσα ακούγονται αποτελούν εκτιμήσεις και όχι πληροφορίες. Ωστόσο, οι διαβουλεύσεις είναι έντονες στο παρασκήνιο ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι πλευρές.

Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθούν δύο στοιχεία:

Α) Οι αρμοδιότητες της διοίκησης (αν θα ασκεί κανονικά εξουσία για όλα τα ζητήματα, σαν να είναι εκλεγμένη),

Β) Η χρονική διάρκεια της θητείας της.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο κομμάτι, η φημολογία που έχει αναπτυχθεί αναφέρει πως θα μιλάμε για μια διοίκηση με θητεία ως το καλοκαίρι! Πράγμα που αν επιβεβαιωθεί, θα αποτελεί μέγα σκάνδαλο, καθώς δεν υφίσταται ο παραμικρός λόγος για να συμβεί κάτι τέτοιο. Αντίθετα, είναι δεδομένο πως η ομοσπονδία πρέπει να πάει σύντομα σε εκλογές. Πάντως, είναι τουλάχιστον περίεργο που η FIFA δεν ανακοίνωσε μαζί με την απόφασή της και την διάρκεια της θητείας της "επιτροπής εξομάλυνσης".

Δύο άλλα ζητήματα είναι ο αριθμός των προσώπων που θα μπουν στην διοικούσα επιτροπή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως θα είναι ολιγομελής, ίσως και με τους μισούς απ' όσους έχει κανονικά (21) το Δ.Σ. της ΕΠΟ.

Τέλος, μείζον θέμα αποτελεί η διαιτησία: Θα υπάρξει νέα ΚΕΔ με ξένους αρχιδιαιτητές; Οι ξένοι αρχιδιαιτητές ποιους Έλληνες συνεργάτες θα έχουν; Οι πίνακες θα μπορούν να αλλάξουν ή θα μείνουν όπως είναι;

Διοίκηση εξομάλυνσης όρισε η ΦΙΦΑ στην ΕΠΟ