MENU

Η φιλοσοφία του Δημήτρη Μελισσανίδη, σύμφωνα με την οποία η ΑΕΚ θα πρέπει να στηριχθεί πρώτα απ' όλα στις υποδομές της, προκειμένου να εξασφαλίσει το μέλλον της, είναι γνωστή. Το πρώτο θέμα με το οποίο καταπιάστηκε ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης από τη μέρα της επιστροφής του ήταν το γήπεδο, το οποίο μετά από τρία χρόνια επίμονων προσπαθειών, αναμένεται το επόμενο διάστημα να μπει στη φάση της υλοποίησης, με την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Το δεύτερο πρότζεκτ που εκπόνησε το αφεντικό της ΑΕΚ ήταν η δημιουργία γραφείων αντάξιων της ιστορίας της ομάδας. Και υλοποιήθηκε με την μακρόχρονη μίσθωση του κτιρίου απέναντι από το ΟΑΚΑ, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως και μετατράπηκε σε ένα... παλάτι, με την Ένωση να έχει αυτή τη στιγμή τα πιο όμορφα και πιο επιβλητικά γραφεία ΠΑΕ στην Ελλάδα.

Το... τρίπτυχο, «ολοκληρώνεται» με τα Σπάτα. Από την πρώτη κιόλας χρονιά αυτής της «νέας εποχής» στην ΑΕΚ, με κινήσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη, κατασκευάστηκε και τρίτο γήπεδο στο αθλητικό κέντρο της ομάδας, επιπλέον αποδυτήρια και μια εξέδρα. Στην πορεία, έγιναν κι άλλες εργασίες που αφορούσαν τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΦΩΣ αναφέρεται στην επιθυμία του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ να προχωρήσει σε περαιτέρω αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, με την κατασκευή κι άλλων γηπέδων και την δημιουργία ξενώνων.

Μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ αναφέρεται το σενάριο μεταβίβασης της ιδιοκτησίας του προπονητηρίου, που δεν φαίνεται να προκύπτει στην παρούσα φάση, όμως ταυτόχρονα τονίζεται ότι: «ήδη έχουν περάσει στη διαχείριση της ΑΕΚ δύο εταιρείες που σχετίζονται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αθλητικών εγκαταστάσεων στα Σπάτα». Κάτι που είναι απόλυτα ακριβές.

Ως γνωστόν, το αθλητικό κέντρο των Σπάτων κατασκευάστηκε έπειτα από κινήσεις του Νίκου Νοτιά, ο οποίος χρηματοδότησε το έργο. Το προπονητήριο ανήκει στην εταιρεία «Μεσογαία ΑΕ», ιδιοκτησίας του Νεοϋορκέζου επιχειρηματία, με τον οποίο εξ αρχής ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε άριστη συνεργασία και σχέση.

Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από την ακόλουθη εξέλιξη: Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του SDNA, πράγματι πριν λίγο καιρό υπήρξε αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας «Μεσογαία ΑΕ». Ο Νίκος Νοτιάς παρέμεινε πρόεδρος, όμως τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ αντικαταστάθηκαν με ανθρώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ, με τον γενικό διευθυντή της «Δικέφαλος 1924», Νίκο Στράτο, μάλιστα, να καταλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Η εν λόγω κίνηση, δηλαδή, η επί της ουσίας παραχώρηση του μάνατζμεντ της εταιρείας του Νίκου Νοτιά στην ΑΕΚ αποτελεί απόδειξη της άριστης συνεργασίας της σημερινής διοίκησης της ομάδας με τον πρώην μεγαλομέτοχό της και έγινε και για πρακτικούς λόγους, καθώς η ΠΑΕ είναι αυτή που «τρέχει» όλα τα θέματα που αφορούν στην συντήρηση, λειτουργία, αλλά και αναβάθμιση του προπονητικού κέντρου.

Ταυτόχρονα, η ίδια αλλαγή στη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, υπήρξε και σε ακόμη μια εταιρεία, που είναι σαν «θυγατρική» της «Μεσογαία ΑΕ» κατά κάποιον τρόπο και έχει στην κατοχή της εκτάσεις στην ίδια περιοχή που βρίσκεται το αθλητικό κέντρο της ΑΕΚ. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι αρχικά τα σχέδια κατασκευής του προπονητηρίου προέβλεπαν περισσότερες εγκαταστάσεις και γήπεδα (δεν υλοποιήθηκαν σε απόλυτο βαθμό) και για τον λόγω αυτό είχαν αγοραστεί αυτές οι εκτάσεις.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, (αλλαγή στο ΔΣ και της δεύτερης εταιρείας) όπως και το γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό άνθρωποι που λειτουργούν για λογαριασμό της Ένωσης έχουν κάνει... έρευνα αγοράς και για κάποια άλλα οικόπεδα στη γύρω περιοχή, έχουν να κάνουν με την δεδομένη επιθυμία του Δημήτρη Μελισσανίδη η αναβάθμιση του προπονητηρίου της ομάδας να συνεχιστεί.

Στην παρούσα φάση, βέβαια, όλο το βάρος των ανθρώπων της ΑΕΚ έχει πέσει στο θέμα του γηπέδου, που βρίσκεται στην τελική ευθεία και στόχος τους είναι να αφιερώσουν όλη την ενέργειά τους στο συγκεκριμένο πρότζεκτ σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, προκειμένου να τρέξουν η έκδοση της άδειας, η έναρξη των εργασιών και η υλοποίηση της υπογειοποίησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και το καλοκαίρι που πέρασε έγιναν κάποια βελτιωτικά έργα στα Σπάτα, όμως έμειναν στην αναμονή και κάποιες άλλες εργασίες, τις οποίες είχε αποφασίσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης και τις είχε συζητήσει με τον τότε προπονητή της ομάδας Γκουστάβο Πογιέτ, ζητώντας του την άποψή του.

Στην παρούσα φάση, λοιπόν, η ΑΕΚ έχει αναλάβει το μάνατζμεντ της εταιρείας που έχει στην ιδιοκτησία της το αθλητικό κέντρο των Σπάτων, δείχνει στην πράξη την πρόθεσή της να «μεγαλώσει» κι άλλο τις εγκαταστάσεις της, εξασφαλίζοντας ακόμη καλύτερες συνθήκες εργασίας στους ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας και των ακαδημιών, και όλα δείχνουν ότι και αυτό το πρότζεκτ θα μπει κάποια στιγμή σύντομα σε φάση υλοποίησης...

Τα σχέδια της ΑΕΚ για τα Σπάτα!