MENU

Όλοι τους μίλησαν με στεναχώρια για την αποχώρηση της ομάδας του Ηρακλείου από το φετινό πρωτάθλημα και όσο για την επόμενη μέρα σύσσωμοι ανέφεραν πως πρέπει να μπουν οι σωστές βάσεις για να επανέλθει το ιστορικό σωματείο εκεί που του αξίζει.Ραΐκο Γιάνγιανιν: «Έπρεπε να είχε συμβεί πριν από 3-4 χρόνια όλα αυτό»

Ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του ΟΦΗ, ο Ραΐκο Γιάνγιανιν, μίλησε στο sdna.gr με λόγια στεναχώριας για την κρητική ομάδα, λέγοντας μάλιστα ότι αυτό έπρεπε να είναι συμβεί όταν η ομάδα είχε πέσει στη Β’ Εθνική.

«Είναι λυπηρό. Δε μου αρέσει όμως που βγαίνουν όλοι τους και κατηγορούν. Κατά τη γνώμη μου όταν η ομάδα είχε πέσει πριν από 3-4 χρόνια στη δεύτερη εθνική, τότε έπρεπε να ξεκινήσει μια καινούργια σελίδα, ήταν ευκαιρία. Όμως αυτό έπρεπε κάποια στιγμή να τελειώσει. Πρέπει να οργανωθούν οι ακαδημίες, τα οικονομικά και να γίνει ένα πλάνο. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλο όνομα και κάθε χρόνο, τις τελευταίες χρονιές, δεν υπήρχε κανένα απολύτως πλάνο. Ήταν θέμα χρόνου να συμβεί αυτό. 

Όμως τώρα είναι ευκαιρία για τον ΟΦΗ. Η ομάδα τα έχει όλα. Και κόσμο και εγκαταστάσεις, αλλά και παιδιά από όλη την Κρήτη που θέλουν να παίξουν γι’ αυτόν. Με σωστή δουλειά, σωστούς ανθρώπους στη διοίκηση, ο ΟΦΗ θα επανέλθει. Πρέπει να κοιτάμε πλέον μπροστά, όχι πίσω».Γιάσμικο Βέλιτς: «Δυσκολεύομαι να διανοηθώ την κατάσταση του ΟΦΗ»

Με τα λόγια να βγαίνουν με δυσκολία από το στόμα του ο Γιάσμικο Βέλιτς, ο ίδιος αναφέρθηκε στις χρυσές στιγμές που είχε ζήσει με την ομάδα του Ηρακλείου και επισκιάστηκαν από τα τωρινά γεγονότα και την αποχώρηση του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα.

«Μεγάλη στεναχώρια. Έβλεπα στην τηλεόραση ότι συνέβη το Σάββατο και ήμουν πάρα πολύ λυπημένος για ότι συνέβη στον ΟΦΗ. Ήμουν μέλος της «χρυσής εποχής». Μιας εποχής που ήταν στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου με μεγάλες διακρίσεις. Δυσκολεύομαι να διανοηθώ την κατάσταση του ΟΦΗ. Ήταν συγκινητικό αυτό που έγινε από τον κόσμο το Σάββατο. Ήταν εκεί όλος αυτός ο κόσμος στην πιο δύσκολη εποχή της ιστορίας του.

Πρέπει να μπουν σε μια τάξη τα διοικητικά και τα οικονομικά της ομάδας. είναι θέμα μιας απόφασης. Πρέπει να γίνει καλύτερη διαχείριση για να επιστρέψει ο ΟΦΗ εκεί όπου ανήκει. Είναι θέμα οργάνωσης και καλής δουλειάς. Η θέση του ΟΦΗ είναι στην κορυφή της πρώτης εθνικής. Εύχομαι και ελπίζω να επανέλθει η ομάδα».Νίκος Γκουλής: «Ότι και να πούμε για το μέγεθος του ΟΦΗ είναι λίγο»

Λίγα και…καλά λόγια από τον Νίκο Γκουλή, ο οποίος υπηρέτησε το σωματείο της Κρήτης και από το πόστο του ποδοσφαιριστή, καθώς και του προπονητή. «Οι ιδέες δεν πεθαίνουν…», αναφέρει με αισιοδοξία ο ίδιος.

«Τι να πούμε τώρα για το μέγεθος του ΟΦΗ; Από τις 5 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, ότι και να πω είναι λίγο. Είναι κρίμα και άδικο γιατί ο ΟΦΗ είναι μια ιδέα. Όταν όμως αφήνεις την κατάσταση να μεγαλώνει είναι φυσικό επακόλουθο να συμβούν αυτά. Οι ιδέες όμως δεν πεθαίνουν ποτέ. Θα υπάρχουν πάντα… Και τι να πούμε γι’ αυτόν τον κόσμο που πάντα ήταν εκεί.

Νοικοκυριό, μια τόσο απλή λέξη που πραγματικά είναι πολύ δύσκολη. Αυτό πρέπει να γίνει στην ομάδα. Όλοι ξέρουμε το μέγεθος του ΟΦΗ και θα το ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο».Θανάσης Κολιτσιδάκης: «Είναι το μόνο εύκολο να επανέλθει»

Να βρεθεί κάποιος επενδυτής που θα τον φέρει εκεί που του αξίζει δήλωσε στο sdna.gr o Θανάσης Κολιτσιδάκης, ο οποίος τόνισε πως είναι το μόνο εύκολο να επανέλθει με τη δυναμική που έχει.

«Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις τον ΟΦΗ σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Είναι μια ομάδα που έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαστε όλοι δυσαρεστημένοι από την τροπή που πήραν τα πράγματα. Από εδώ και πέρα πρέπει να δούμε όμως τι θα κάνουμε. Δυστυχώς δεν είμαι κοντά για να δω τι γίνεται με την ομάδα, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι πρέπει να βρεθεί ένας σοβαρός επιχειρηματίας που θα θέλει να φτάσει την ομάδα εκεί που της αξίζει να βρίσκεται. Όπως η ΑΕΚ με τον Μελισσανίδη. Με τον κόσμο και τη δυναμική που έχει ο ΟΦΗ είναι το μόνο εύκολο να επανέλθει εκεί που ανήκει».Κώστας Χανιωτάκης: «Κάτι δεν πάει καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Το όνομά του συνδέθηκε με τις μεγαλύτερες στιγμές του ΟΦΗ. Ο Κώστας Χανιωτάκης μιλάει για την ομάδα που τον ανέδειξε, για την ομάδα που αγάπησε και δίνει το έναυσμα για την επόμενη μέρα.

«Είναι κάτι που μας στεναχωρεί. Δυστυχώς όμως συνέβη, δεν ήρθε ξαφνικά, καθώς είναι απόρροια των γεγονότων των τελευταίων χρόνων. Όμως έτσι έπρεπε να γίνει. Βλέπουμε ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Άρης, ο Ηρακλής να έχουν ακολουθήσει αυτόν το δρόμο και συμπεραίνει κανείς ότι κάτι δεν πάει καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το θέμα είναι τι θα γίνει από δω και πέρα, για την ομάδα που αγαπάμε, που αγαπηθήκαμε και που μας ανέδειξε. Δώσαμε και την ψυχή μας και πρέπει να βρεθεί ένας ικανό άνθρωπος να βάλει τις σωστές βάσεις και να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Να μην ξαναγίνουν τα λάθη του παρελθόντος και να κοιτάξουμε το αύριο».Μανώλης Πατεμτζής: «Να επιστρέψει υγιής»

Να επιστέψει καθαρός και δυνατός, όποια στιγμή και αν είναι αυτή, ανέφερε στα λεγόμενά του ο άλλοτε ποδοσφαιριστής και προπονητής του ΟΦΗ Μανώλης Πατεμτζής.

«Μας αφήνει σε όλους μια πικρή γεύση η κατάσταση του ΟΦΗ. Χρειάζεται σωστή επανεκκίνηση, δουλειά, οργάνωση και όραμα σε αυτούς που θα πάρουν τα ηνία για να φέρουν τον ΟΦΗ εκεί που του αξίζει. Δε με ενδιαφέρει σε πόσα χρόνια θα επιστρέψει, με ενδιαφέρει να επιστρέψει δυνατός και υγιής. Αν είναι να έχουμε τα ίδια προβλήματα δεν υπάρχει λόγος να γίνονται αυτά. Το αγωνιστικό μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Η ομάδα πρέπει να ανακτήσει την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία της. Με τον κόσμο δίπλα της».Νίκος Παπαδόπουλος: «Προέχει η επόμενη μέρα»

Ο Νίκος Παπαδόπουλος πέρασε 10 ολόκληρα χρόνια στον ΟΦΗ. Χρόνια γεμάτα αναμνήσεις και όμορφες στιγμές και αναμνήσεις. «Φυσικά και δεν αξίζει αυτή η κατάσταση σε ένα τόσο μεγάλο σωματείο», μας λέει. 

«Είναι στενόχωρο να φτάνει ο ΟΦΗ σ’ αυτή την κατάσταση. Προέχει η επόμενη μέρα. Είναι πολύ λυπηρό να βλέπεις μια ομάδα που έχεις παίξει 10 χρόνια να φτάνει σε αυτό το σημείο. Πρέπει να μπουν οι σωστές βάσεις, να στηριχθεί η ομάδα από έναν επενδυτή δυνατό που θα την επαναφέρει εκεί που της αξίζει».Κώστας Παυλόπουλος: «Πικρία και απογοήτευση»

«Μόνο πικρία και απογοήτευση μας αφήνει αυτή η κατάσταση. Υπήρχαν «χρυσές εποχές» για τον ΟΦΗ και αυτό δεν έπρεπε να συμβεί σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Είναι ότι πιο άσχημο και λυπηρό βλέπουμε. Μια τόσο μεγάλη ομάδα να περνάει αυτή την κατάσταση. Πρέπει να ξεκινήσει από το μηδέν και θα ήταν ευχή όλων να επιστρέψει», ανέφερε ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ.

Η «χρυσή εποχή» του ΟΦΗ στο sdna.gr