MENU

Ο ρεπόρτερ αγωνιστικού χώρου προσπαθεί να μεταφέρει την εικόνα από τον πάγκο της Λάρισας. Μιλάει για επίθεση αγάπης στον Άγγελο Αναστασιάδη, τρελούς πανηγυρισμούς και στιγμές έντασης και χαράς που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει ο Έλληνας τεχνικός τα γυαλιά του. Το πλάνο που μεταδίδεται δευτερόλεπτα αργότερα τον επιβεβαιώνει σχεδόν στο 100%. Γιατί το καλύτερο είναι εκείνο που παρέλειψε να περιγράψει. Το θυμωμένο ύφος του Αναστασιάδη, τα «γαλλικά» προς τους συνεργάτες τους, που λογικά θα φοβούνται να του μιλήσουν σήμερα και η προσπάθεια να διατηρήσει την ψυχραιμία του. Η σκηνή περνάει στις καλύτερες στιγμές που Έλληνα τεχνικού απέναντι στον Ολυμπιακό, μαζί με τις ακόλουθες που θυμήθηκε το sdna.gr.

5. Η δήλωσή του το 2003! Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, σε μια χρονιά που έχουν κατηφορίσει στον Πειραιά ο Παντελής Καφές και ο Γιώργος Γεωργιάδης. Το Σούπερ Καπ, το οποίο είχε προγραμματιστεί για το 2003, ματαιώθηκε υπό τον φόβο επεισοδίων, όμως η τύχη τα έφερε έτσι ώστε οι ερυθρόλευκοι να παίξουν πρώτη αγωνιστική στην κεκλεισμένων των θυρών Τούμπα. Ο Άγγελος Αναστασιάδης προσπαθεί να «ντοπάρει» ψυχολογικά τους παίκτες του και δηλώνει…

«Κάπου διάβασα ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε πως δεν πρέπει η ομάδα του να υποτιμήσει τον ΠΑΟΚ. Εγώ θα έλεγα να προσέξουν να μην ξεφτιλιστούν όταν θα έρθουν εδώ». Ο Ολυμπιακός κέρδισε άνετα και ξεκούραστα με 0-2 και σκόρερ τους Γεωργιάδης και Καφέ!

4. Ο καυγάς του με τον Κώστα Φραντζέσκο το 1997. 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος, η Τούμπα είναι κατάμεστη και κάθε στημένη μπάλα έξω από την αντίπαλη περιοχή του ΠΑΟΚ ήταν συναγερμός για γκολ! Ο Κώστας Φραντζέσκος στο 31’ ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ, όμως ο νεαρός Δημήτρης Ελευθερόπουλος (με μια εμφάνιση η οποία ήταν τόσο κακόγουστη, που λογικά του έδινε υπερδυνάμεις) πετάχτηκε στη γωνία του και απέκρουσε εντυπωσιακά. Ο άσος του ΠΑΟΚ τον πλησίασε και του έδωσε το χέρι του, σε μια κίνηση fair play που δεν ήταν συνηθισμένη εκείνη την εποχή.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο παλαίμαχος άσος έμεινε στον πάγκο και δεν ήταν λίγοι που θεώρησαν ότι αλλαγή έγινε εξαιτίας της κίνησής του. Οι δύο άντρες τσακώθηκαν στα αποδυτήρια, τσακώθηκαν και στην πρώτη προπόνηση μετά το ματς, ο Φραντζέσκος τιμωρήθηκε με πρόστιμο ενός εκατομμύριου δραχμών και στη συνέχεια εξομαλύνθηκε η σχέση τους.

3. Η τραγική πρώτη φορά. Προφανώς και είναι σημεία των καιρών και απόρροια της διαφοράς δυναμικότητας, όμως η πρώτη από τις 26 μαζί με τη χθεσινή φορές που έχει αντιμετωπίσει ο Άγγελος Αναστασιάδης τον Ολυμπιακό ήταν εφιαλτική. Η Καβάλα, στην οποία ήταν τότε προπονητής, ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με το βαρύ 7-1 και με τον ρέφερι της αναμέτρησης να καταλογίζει τρία πέναλτι κατά των φιλοξενούμενων. Ο Έλληνας τεχνικός ήταν μόλις 41 ετών και ήταν στην παρθενική του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Μετά το ματς απολύθηκε από την Καβάλα, χωρίς να έχει κάνει νίκη σε εφτά ματς πρωταθλήματος.

2. Η επίθεση στον Καρεμπέ! Το γήπεδο έγινε ροντέο σε ένα από τα πιο επεισοδιακά ματς Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στην Αθήνα. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισε παραμονές του ημιτελικού κυπέλλου με 4-3, όμως εκείνο που έχει μείνει δεν είναι τα εφτά γκολ στη Ριζούπολη, ούτε το χατ-τρικ του Παντελή Καφέ. Είναι τα μαρκαρίσματα του Ζε Ελίας και ο καυγάς του Κριστιάν Καρεμπέ με τον Γιαννάκη Οκκά. Ο Γάλλος μέσος είχε αποβληθεί και μετά τον αγώνα ο Αναστασιάδης πήρε θέση για όσα έγιναν.

«Η ενέργεια του Καρεμπέ ήταν απαράδεκτη. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Απαγορεύεται παίκτες της κλάσης του Καρεμπέ να έχουν τέτοια συμπεριφορά στον αγωνιστικό χώρο. Υπάρχει και άλλη μία φάση με τον Ζε Ελίας, ο οποίος θα έπρεπε να δεχθεί την κόκκινη κάρτα για εσκεμμένο φάουλ στον Οκκά. Δεν επιτρέπεται ποδοσφαιριστές μεγάλης εμβέλειας, όπως είναι οι Καρεμπέ, Ζε Ελίας να κάνουν τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες».

1. Η ανθρώπινη ασπίδα για τον επόπτη Δάλλα! Ναι, έχει γίνει και αυτό στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ναι, το έχει κάνει και αυτό ο Άγγελος Αναστασιάδης για τον ΠΑΟΚ. Στο… αιματηρό 2003 και τρεις μέρες μετά τα επεισόδια μεταξύ των παικτών στη Ριζούπολη, ο δικέφαλος υποδεχόταν τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Οι διαιτητικές αποφάσεις και κάποια σκληρά μαρκαρίσματα είχαν ως αποτέλεσμα να πεταχτούν για πολλοστή φορά αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γιώργος Τσαγκαράκης απείλησε με διακοπή και προκειμένου το παιχνίδι να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ομαλά, ο Αναστασιάδης έδινε οδηγίες από την απέναντι πλευρά του πάγκου του και κινούταν ταυτόχρονα με τον επόπτη Δάλλα, ώστε να τον προστατεύσει από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

+1. Η χειραψία του με τον Τζιοβάνι μετά το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο επικό ματς με τον Ηρακλή το 2001! Ο γηραιός είχε φτάσει κοντά να κάνει την έκπληξη της χρονιάς στον επαναληπτικό ημιτελικό του ΟΑΚΑ, αφού παρά το 0-1 στη Θεσσαλονίκη προηγήθηκε τρεις φορές του Ολυμπιακού (0-1, 1-2, 3-4) σε μια ηρωική μονομαχία του Μιχάλη Κωνσταντίνου με τον Τζιοβάνι. Ο Βραζιλιάνος κέρδισε και τη σφράγισε με ένα προσωπικό σόλο στο φινάλε του αγώνα. Ο Άγγελος Αναστασιάδης σηκώθηκε από τον πάγκο του, φώναξε τον Βραζιλιάνο και του έδωσε το χέρι του, ενώ μετά το ματς δήλωνε: «Ζούμε για το ποδόσφαιρο και πρέπει να αποθεώνουμε το καθετί ωραίο».

Τρεις μέρες μετά τον αγώνα έδιωξε τον Αντρέας Ράινκε από τον Ηρακλή, θεωρώντας τον υπεύθυνο για τον αποκλεισμό!!

http://www.youtube.com/embed/EsBsXu3UNtE?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1
Άγγελος είσαι! (pics, vids)