MENU

Στην πορεία των χρόνων, είναι αρκετές οι φορές που έχουμε διαβάσει για παίκτες που «πετάνε στην προπόνηση», αλλά στο γήπεδο αυτές οι «πτήσεις» αποδείχθηκαν χαμηλές. Η περίπτωση του Πατίτο Ροντρίγκες είχε διαφανεί εξ αρχής ότι... ήταν διαφορετική.

Είχα σημειώσει αρκετές φορές -όπως κι άλλοι- ότι ασχέτως αν θα γίνει ή όχι... ο νέος Σκόκο, από την εποχή του «υδραυλικού» δεν θυμόμουν άλλον παίκτη που να προκάλεσε τόσο ενθουσιασμό στους ίδιους τους συμπαίκτες του από την πρώτη κιόλας προπόνηση που έκανε μαζί τους.

Τα σχόλια για την κλάση του Ροντρίγκες ήταν αποθεωτικά από την πρώτη του παρουσία στα Σπάτα. Και μπορεί να κρατούσαμε μικρό καλάθι περιμένοντας να δούμε με τα μάτια μας, αλλά οι πληροφορίες που έρχονταν γι' αυτόν από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας αποδείχθηκαν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απόλυτα ακριβείς.

Είδαμε όντως έναν ποδοσφαιριστή με απίστευτη τεχνική κατάρτιση, που στο «ένας με έναν» έχει ήδη περάσει... τον έναν και περιμένει τον δεύτερο. Έναν παίκτη με ταχύτητα και ποιότητα, που ενώ μπορεί να κάνει το... κάτι παραπάνω, έχει πάντα στο μυαλό του πρωτίστως την ασίστ.

Στο παιχνίδι με την Ξάνθη δεν έδωσε τη μπάλα μόνο σε μια φάση, σε αυτή στο 17', όταν έψαξε το γυριστό σουτ και δε του βγήκε. Έφτιαξε δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά (στο 7' και στο 10'), σε ένα χρονικό διάστημα στο οποίο φαινόταν ότι χρειαζόταν... κάτι για να ξεκλειδώσει το ματς και θα μπορούσε να έχει φτιάξει άλλα τόσα και περισσότερα, αν οι συμπαίκτες του ήταν πιο αποτελεσματικοί -και πιο τυχεροί- στην τελική προσπάθεια.

Φυσικά και όλοι κρίνονται στη διάρκεια και όχι από ένα μόνο παιχνίδι, όμως είναι σημαντικό ένας παίκτης να αποδεικνύει μέσα στο γήπεδο τι είναι ικανός να κάνει, τι μπορείς να περιμένεις από εκείνον. Και ο Πατίτο «φώναξε» ότι δικαίως η ΑΕΚ επένδυσε πάνω του, δίνοντάς του το δεύτερο καλύτερο συμβόλαιο, επιδιώκοντας με αυτή την κίνηση να προσθέσει στο ρόστερ της -ακόμη- έναν παίκτη ικανό να κάνει τη διαφορά.

Η περίπτωση του Αλμέιδα ήταν διαφορετική. Η ποδοσφαιρική του αξία δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί, όμως κάποιοι, έτσι για την... αντίδραση, θέλησαν να εστιάσουν στο «τάιμινγκ» της συνάντησής του με την ΑΕΚ. Να αμφισβητήσουν ότι είναι αυτός που ήταν, ότι μπορεί όσα μπορούσε.

Η λογική λέει ότι ποδοσφαιριστές τέτοιου επιπέδου, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην Ελλάδα ακόμη και παίζοντας στο... 50%. Όμως και για τον Αλμέιδα το ρεπορτάζ ανέφερε ότι δεν είχε τέτοιες προθέσεις. Ότι έδωσε σκληρή μάχη με τον εαυτό του για να χάσει τα παραπάνω κιλά, να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση και να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει... πόσο τοις εκατό είναι αυτό που είδαμε χθες. Ωστόσο, ο Πορτογάλος δεν άφησε την παραμικρή αμφιβολία ότι η ΑΕΚ βρήκε ξανά μετά από χρόνια έναν κανονικό σέντερ φορ. Έναν ποδοσφαιριστή με την ποιότητα για να κάνει σωστά το προβλεπόμενο (όπως στο πρώτο γκολ), αλλά και το απρόβλεπτο (όπως στο δεύτερο).

Η ΑΕΚ είχε ακόμη έναν πρωταγωνιστή στην πρεμιέρα της. Που ενδεχομένως να... αδικήθηκε και λίγο όσον αφορά στις εντυπώσεις, γιατί αποκτήθηκε πολύ νωρίς, ήταν στην προετοιμασία και φτάσαμε να τον θεωρούμε και λίγο... δεδομένο, σε σχέσει με τους άλλους δύο που ήρθαν αργότερα.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, για την απόκτηση του οποίου επίσης είχαν εκφραστεί επιφυλάξεις. Ο Ουκρανός είχε δείξει τις... διαθέσεις του εδώ και καιρό. Αλλά στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος άγγιξε το τέλειο στον τομέα ευθύνης του (στο κέντρο της άμυνας) και έκανε και το... παραπάνω, φτιάχνοντας παιχνίδι από πίσω. Λίγο έλειψε να βάλει και γκολ.

Πιθανόν στο επόμενο παιχνίδι της ΑΕΚ τα φώτα να μην πέσουν σε αυτούς τους τρεις. Η Ένωση έχει πλέον ένα ρόστερ που της επιτρέπει να «βρει» πολλούς πρωταγωνιστές, παλιούς και νέους. Όμως, αυτό ακριβώς είναι και το μεγαλύτερο όπλο της στη μάχη που θα δώσει στο νέο πρωτάθλημα...

Αυτοί... τα έλεγαν!