MENU

Είχα πει ότι θα πειστώ ότι η ΑΕΚ παίρνει τον Λέσκοτ μόνο αν τον αγγίξω. Άξιζε το ξενύχτι τελικά. Δεν τον άγγιξα αλλά έκανα αναγνώριση από μισό μέτρο και σχεδόν πριν ξυπνήσω ήταν ήδη παίκτης της ΑΕΚ. Άλλο ένα κέρδος της μετά - Μιλοβάνοβιτς εποχής. Πλέον οι κλεισμένες συμφωνίες είναι κλεισμένες το ίδιο και για τις δυο πλευρές. Κι έτσι δεν χρειάστηκε να γίνει ξανά διαπραγμάτευση γιατί κανείς όρος δεν ήταν αλλιώς για τον έναν και αλλιώς για τον άλλον αλλά τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα. Κι έτσι η μεγαλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού τελείωσε πιο γρήγορα κι από του… Μπακασέτα που είχε τελειώσει ένα μήνα πριν ανακοινωθεί.

Γενικά από τότε που ο Μελισσανίδης πήρε τη δύσκολη απόφαση να φύγει ο Μπράνκο στη μέση της μεταγραφικής περιόδου τα πράγματα πήγαν τέλεια. Η ΑΕΚ έκανε τέσσερις μεταγραφές η μία καλύτερη από την άλλη. Αλμέιδα, Πατίτο, Λάζαρος και Λέσκοτ. Είχε πάρει επίσης ο Μελισσανίδης με το δικό του τιμ ανθρώπων τους δύο από τους τρεις καλύτερους Ελληνες εκτός ΠΟΚ της προηγούμενης σεζόν, (Μπάρκα, Μπακασέτα) και βέβαια να ευχαριστήσουμε τον Μπράνκο που δούλεψε την πολύ καλή μεταγραφή του Τσιγκρίνσκι ενώ ο Ντε Μπαρτόλο πριν τον Πατίτο έφερε και τον Ντίαζ. Η ΑΕΚ μετά την φυγή Μπράνκο πήρε τους παίκτες που ήθελε, τους καλύτερους από όσους ασχολήθηκε, με τους όρους που ήθελε και χωρίς τα σότα που την ώρα που πήγαινε να κλείσει ένας παίκτης εμφάνιζαν ξαφνικά έναν άλλο καλύτερο και φτηνότερο που φυσικά δεν ερχόταν ποτέ και πολλές φορές χανόταν και ο αρχικός στόχος. Η σοβαρότητα είναι πλέον δεδομένη και αν έρθει στο μέλλον η οργάνωση, που είναι υποχρέωση της ηγεσίας της ΑΕΚ να την φέρει στο τμήμα μεταγραφών - σκάουτινγκ τότε τα πράγματα θα είναι εντυπωσιακά καλύτερα. Και πάντα χωρίς η ΑΕΚ να κινδυνεύει ως οργανισμός να ξαναμπλέξει με χρέη.

Με την απόκτηση του Λέσκοτ λοιπόν η ΑΕΚ έφτιαξε μια εντεκάδα γεμάτη ταλέντο, εμπειρία και προσωπικότητα και με πάρα πολλές έξτρα λύσεις για όλες τις θέσεις. Αν θεωρηθεί ρίσκο το ότι οι Γαλανόπουλος και Λαμπρόπουλος είναι οι μόνοι που αξιοπρεπώς μπορούν να παίξουν σαν κεντρικά χαφ πίσω από τις δύο κολώνες της ομάδας θα μπορούσε η ΑΕΚ να πάρει ακόμη έναν παίκτη για εκεί όμως πρέπει να είναι ειδική περίπτωση. Να έρθει δηλαδή στην ομάδα συμβιβασμένος με την ιδέα πως θα παίξει όταν υπάρχει τραυματισμός, ασθένεια ή τιμωρία ενός εκ των δύο. Γιατί κανείς νορμάλ προπονητής δεν σπάει αυτό το δίδυμο αν είναι και οι δύο διαθέσιμοι. Ο τελευταίος που το έκανε στο τέλος του αγώνα απολύθηκε ενώ διαπόμπευσε και την ομάδα. Αν προκύψει μια τέτοια περίπτωση ίσως γίνει μια ακόμη μεταγραφή. Σημασία όμως έχει πως η ΑΕΚ προερχόμενη από μία καλή χρονιά με κατάκτηση τιτλου και διπλής τιμωρία του καταστροφέα του Ελληνικού ποδοσφαίρου κατεβαίνει με πολύ πιο δυνατή ομάδα. Μόνο το ότι πέρυσι ξεκίνησε τη σεζόν με κεντρικό αμυντικό δίδυμο Τζανετόπουλο - Κολοβέτσιο και τώρα θα ξεκινήσει με Τσιγκρίνσκι - Λέσκοτ τα λέει όλα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Πάμε φουλ για πρωτάθλημα λοιπόν. Οπως και οι άλλοι. Από χθες είμαστε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στην κατάργηση του πρωταθλήματος του ενός και των… κορόιδων. Οπως δήλωσε κι ο Βασίλης ο Καραπιάλης κανείς δεν πρέπει να ξεγράφει τον Ολυμπιακό. Βεβαίως. Αυτός ξέγραψε τα 25 που κάνουν την διαφορά εδώ και 20 χρόνια. Κανείς δεν μπορεί να τον ξεγράψει. Κάποιοι παίκτες θα του κάτσουν και σίγουρα θα έχει ένα αξιόμαχο σύνολο. Θα παλαίψει για το πρωτάθλημα. Ενα άλλο πρωτάθλημα που οι διαιτητές δεν θα κάνουν όλα τα… ανθρώπινα λάθη υπέρ μια ομάδας στα κρίσιμα σημεία και κατά των άλλων. Ενα πρωτάθλημα που περιμένουμε 20 χρόνια έχοντας γίνει γραφικοί απέναντι σε ένα πανίσχυρο επικοινωνιακό σύστημα που σε χτύπαγε στην πλάτη και σου έλεγε επένδυσε κι εσύ για να κερδίσεις. Με πολλούς και διαφορετικούς προέδρους ΕΠΟ αλλά πάντα με έναν νικητή. Την ομάδα που ξεφτίλισε το πρωτάθλημα για να το κατακτήσει. Την απόλυτη μπίζνα των αφεντικών που στην πρώτη στραβή που δεν ήρθαν τα εγγυημένα της ΟΥΕΦΑ χάσανε τα αυγά και τα πασχάλια. Ο ένας έφυγε τρέχοντας το 2010 κι ο άλλος μας έχει φτιάξει το καλοκαίρι. Και ο πανίσχυρος οργανισμός προπαγάνδας προκαλεί θλίψη με τα υπολείματα του… Ειπαμε. Κάποια στιγμή θα βρισκόταν μαζί στις τρεις άλλες μεγάλες ομάδες τρεις πανίσχυροι που όμως ταυτόχρονα θα είχαν και την διάθεση να παλαίψουν με τα γουρούνια κι ας λερωθούν. Γιατί μας έφαγε το κυριλίκι τόσα χρόνια. Οχι εμάς αλλα αυτούς που ήταν πάνω. Και οι ερωτήσεις: Τι να κάνουμε; Να φτιάξουμε κίτρινη ή πράσινη παράγκα;; Οχι βέβαια. Να πολεμήσεις για να πέσει η κόκκινη. Με όλα τα μέσα. Κι αν χρειαστεί για το κοινο καλό χέρι χέρι και με εχθρούς. Και με τον διάολο. Και όταν όλοι θα είναι ίσοι τότε ΠΟΛΕΜΟΣ. Αλλά όχι χαμένος πριν αρχίσει όπως τόσα χρόνια τώρα…

Η αλήθεια όμως είναι πως η συγκυρία με τους τρεις έγινε ευτυχέστερη με την παρουσία στην ηγεσία του Υπουργείου Αθλητισμού ενός έντιμου και λίγο τρελού υπουργού. Είναι βεβαια ακόμη πιο ευτυχές το ότι δεν υπάρχει στην ηγεσία του ευνοημένου της 20ετιας ο άνθρωπος που έπαιζε τους πολιτικούς όπως ήθελε σε πολύ πιο σοβαρά θέματα από το ποδόσφαιρο αλλά ένας πολύ πιο αδύναμος και με σχεδόν ανύπαρκτη πολιτική επιρροή. Δεν ξέρουμε τι θα γινόταν αν άντεχε ακόμη ο θείος. Ξέρουμε τι γίνεται τώρα. Ο Κοντονής τους διέλυσε αφού οι προστάτες τους δεν μπορούν να προστατεύσουν ούτε τους εαυτούς τους… Τσάκισε την προκλητική ανομία όχι με τον μπαμπούλα της ΦΙΦΑ απέναντι αλλά στο πλευρό του. Τους ξεφτύλισε. Και χάρηκα πάρα πολύ γιατί από πέρυσι όταν ξεκίναγε έγραφα και επέμενα ότι δεν πρέπει να χαρίσει την ΦΙΦΑ στα λαμόγια. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλει το αυτοδιοίκητο της και καλά κάνει. ΟΧΙ ττην ανομία. Αποδείχτηκε. Ο Κοντονης βρήκε τον τρόπο κόντρα και στο ίδιο του το κόμμα και στις γραφικές φωνές που ακόμη τον προτρέπουν να αλλάξει π.χ το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Καραμπινάτη παραβίαση αυτοδιοίκητου. Και όταν οι ομάδες και η Εθνική έμεναν εκτός διεθνών διοργανώσεων τότε πριν παραιτηθεί θα αναγκάζονταν να τα πάρει όλα πίσω. Το είδαμε το έργο πολλές φορες στο παρελθόν. Ολοι σχεδόν οι προκάτοχοι του με λεονταρισμούς της πλάκας, πιθανότατα και επίτηδες, έφταναν σε αδιέξοδο μετά από παρεμβάσεις της ΦΙΦΑ και έτσι δεν άλλαζε τίποτα. Ο Κοντονής πήρε άλλο δρόμο. Επειδή πραγματικα ηθελε να αλλάξει πράγματα. Και πέτυχε. Από το να επιβάλει τον ΣΙδηρόπουλο και τους επόπτες του στον τελικό μέχρι τον σημερινό θρίαμβο που θα έχει και συνέχεια. Τελείωσατε. Εχετε ένα μήνα μπροστά σας όσοι μπορείτε να γλυτώσετε την φυλακή με έμπρακτη μεταμέλεια. Οι μέρες που μας κλέψατε έρχονται…

Οι μέρες που μας έκλεψαν έρχονται…