MENU
Την ώρα που ο Λούκας περνάει από ιατρικές εξετάσεις, ο ΠΑΟΚ αναζητά έναν σούπερ παίκτη σε μία περίοδο που αν αναζητήσεις μεγάλο όνομα και ελεύθερο, το πιθανότερο σενάριο είναι να πέσεις σε λάκα.

Τέτοιες περιόδους στην εποχή Ιβάν ο ΠΑΟΚ έφερε τον Σωτήρη Νίνη που δεν ακούμπησε, τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ που επίσης δεν ακούμπησε, τον Δημήτρη Παπαδόπουλο που το πάλεψε αλλά λίγα πράγματα και τον Γιώργο Τζαβέλλα την μοναδική μεταγραφή που έπιασε έστω κι αν πέρασε από χίλια μύρια.

Άρα μάλλον ο σοφός δρόμος στην απόκτηση παίκτη τέτοια περίοδο, μάλλον είναι αυτός της αγοράς ενεργού με την ομάδα του με τα στοιχεία που αναζητάς. Ο ελεύθερος μάλλον θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς καλό Νοέμβρη και μέχρι τότε θα έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από την ίδια την ομάδα.

Επαναλαμβάνω πως θεωρώ υποχρέωση του ΠΑΟΚ να πάρει ένα έμπειρο 6άρι πίσω από τον Κάνιας. Ας είναι ακόμη και παίκτης 32 – 33 ετών αλλά με μεγάλες παραστάσεις. Όχι πιτσιρίκος, όχι παίκτης που θέλει προσαρμογή. Ένας πολύ καλός παίκτης που μπορεί να συμβιβαστεί σε έναν δεύτερο – αρχικά – ρόλο. Στη συνέχεια είναι και θέμα ανταγωνισμού και εικόνας μέσα στο γήπεδο.

Η κλήρωση ήταν μια χαρά. Όχι που θα πάω ξανά στο Μπακού που δεν ξεχωρίζεις άντρα από γυναίκα και άπαντες έχουν ένα φρύδι, αλλά επειδή τα γκρουπ δυναμικότητας επιβεβαιώθηκαν από τον όμιλο του ΠΑΟΚ.

Πέρυσι η Κράσνονταρ που ήταν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας, ως ομάδα θα μπορούσε να βρίσκεται και στο πρώτο. Φέτος η Σλόβαν Λίμπερετς, είναι ομάδα του τρίτου γκρουπ δυναμικότητας και αυτό είναι και το στάτους της.

Η Καραμπάχ, είναι μία ομάδα που έχει κίνητρο, έχει κάποια στοιχεία, αλλά επίσης είναι του τετάρτου γκρουπ.

Ορθολογικά κοιτώντας, ο ΠΑΟΚ είναι φαβορί να περάσει στην επόμενη φάση έστω ως δεύτερος. Σημαντική η πρεμιέρα, αφού κερδίζοντας την Φιορεντίνα στη Τούμπα, κάτι ένα βήμα πολύ σημαντικό για την δυάδα αφού δύσκολα οι άλλοι θα πάρουν τρίποντο από τους Ιταλούς. Και αν τους κερδίσει βέβαια, φωνάζει παρών για την πρωτιά που μετράει στη κλήρωση των 32 αφού συναντάς δεύτερο ομίλου.

Εννοείται πως για τον ΠΑΟΚ είναι το αυτονόητο να περάσει τον όμιλο και βέβαια πρέπει να ανεβάσει τον πήχη διάκρισης στον θεσμό διώχνοντας την κατάρα τον 32΄.

Αν φτάσουμε στους 32΄και αποκλειστούμε είναι μία από τα ίδια – κάτι εκνευριστικό για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ γενικότερα – αν φτάσουμε στους 16 και πάνω είναι μία πετυχημένη χρονιά σε αυτόν τον θεσμό. Απλά πράγματα..

Στα τηλεοπτικά δρώμενα, θεωρώ χυδαία την επίθεση που δέχεται τελευταία ο Ιβάν Σαββίδης. Ξέχωρα αν είσαι ΠΑΟΚ ή όχι, ξέχωρα από το τι έχει πετύχει στον ΠΑΟΚ ή όχι, μιλάμε για μία αγορά γεμάτοι αεριτζήδες που όταν εμφανιστεί ένας άνθρωπος που πληρώνει κανονικά και στην ώρα του, τους χαλάει τη μόστρα.

Ως κοινωνία, είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίζουμε τα όποια επιχειρηματικά πλάνα του Ιβάν, γιατί είναι ο μοναδικός που δημιουργεί μεγάλο αριθμό θέσεων εργασίας με αμοιβές ανώτερες του κατεστημένου που επιβάλλεται αυτή τη στιγμή στη χώρα.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας άνθρωπος που δεν πήγε ποτέ να χτυπήσει τον ανταγωνισμό υπόγεια και μόνο όταν του πούλησαν τρέλα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αναγκάστηκε να βάλει πλώρη για την ΕΠΟ. Εκείνο το βράδυ του ημιτελικού ήταν το τέλος της ανοχής του. Δεν επέβαλλε ο ίδιος αυτούς τους κανόνες ζούγκλας, αλλά τον οδήγησε η λαμογιά όσων βρισκόντουσαν στον τόπο μας πριν από αυτόν.

Τα ρεπορτάζ δημιουργίας κλίματος εναντίον του, φαίνεται το πόσο αστεία είναι από την επιχειρηματολογία. Μου θυμίζει κάτι τύπους που δεν έχουν να μου χρεώσουν ηθικά θέματα γιατί δεν έχω ούτε μηχανάκι και με χρεώνουν φίλο των παικτών.

Ναι πουλάει τσιγάρα ο Ιβάν. Άλλοι πουλάνε πρέζα και τέτοια ευαισθησία δεν είδα. Ενημερωτικά, το τσιγάρο είναι νόμιμο. Σφάζει και δέκα χιλιάδες γουρούνια τη μέρα στην Άγκροκομ. Να του χρεώσουμε γενοκτονία αν είναι και να τρώτε κότσι μπέρι κάθε μέρα.

ΥΓ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ καλύπτουν τρύπες τις τελευταίες ημέρες. Σίγουρα κάποιες από τις κινήσεις αυτές εμπεριέχουν ρίσκο, αλλά το γεγονός είναι πως το παλεύουν. Εμείς έχουμε μία τρύπα που αναγνωρίζεται από τα διοικητικά κλιμάκια και μία που δεν. Ας ελπίσουμε πως δεν θα κάνουμε το λάθος.

Ο ευρωπαϊκός στόχος και η λάσπη στον Ιβάν