MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΟΑΚΑ, ΤV: NOVAsports 2
ΑΕΚ
ΑΕΚ
4 0
Ηρακλής
ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Τα φιλικά οι προπονητές τα θέλουν για να δοκιμάσουν πράγματα. Ο κόσμος για να δει θέαμα, γκολ και την ομάδα του να κερδίζει. Η ΑΕΚ κατάφερε απέναντι στον Ηρακλή να συνδυάσει και τα δύο, με τον Τιμούρ Κετσπάγια να «ψάχνεται» σε σχήμα και διάταξη και την Ένωση να φτάνει σε μια ευρύτατη νίκη με 4-0.

Στην Ένωση πήρε χρόνο για να προσαρμοστεί στο σχήμα που δοκίμασε ο προπονητής της, με τον Ηρακλή να το εκμεταλλεύεται και να κάνει ένα πολύ καλό πρώτο μισάωρο στο ματς, χωρίς όμως να καταφέρνει να φτάσει στο γκολ. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και με ένα εντυπωσιακό κρεσέντο στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχαν τέσσερα όμορφα τέρματα, χάνοντας ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ.

Στα κέρδη για τον τεχνικό της Ένωσης και το γεγονός ότι είδε τους δύο ποδοσφαιριστές που προστέθηκαν πρόσφατα στο ρόστερ, τους Αλμέιδα και Πατίτο να κάνουν θετική εμφάνιση (ο πρώτος τη συνδύασε με ένα ακόμη γκολ), τον Πέκχαρτ να ζεσταίνει τη σχέση του με τα δίχτυα, αλλά και αρκετούς ακόμη ποδοσφαιριστές του (με πρώτο τον Γκάλο, που είχε δύο ασίστ) να δείχνουν ότι βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Σχήμα με Μάνταλο, Μπακασέτα

Ο Τιμούρ Κετσπάγια ξεκίνησε το παιχνίδι με ένα σχήμα στο ποίο προσπάθησε να... χωρέσει και τον Μάνταλο και τον Μπακασέτα στη μεσαία γραμμή. Αυτό, μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά, πήρε ξεκάθαρη μορφή στο γήπεδο ως 4-1-4-1. Ο Ανέστης ήταν στο τέρμα, οι Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίας στην άμυνα, ο Σιμόες κόφτης και οι Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Μπακασέτας, Βάργκας πίσω από τον Αλμέιδα.

Ο Ηρακλής, από την πλευρά του, παρατάχθηκε στο γήπεδο με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Χουάντερσον, στην άμυνα οι Καραγκούνης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Σαραμαντάς, στα αμυντικά χαφ οι Ιντζόγλου, Αγγελόπουλος και οι Κυριακίδης, Λεοζίνιο, Πασσάς πίσω από τον Περόνε.

Κατοχή και πίεση Ηρακλή

Ο Γηραιός μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να πάρει την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Προσπάθησε, μάλιστα, να απειλήσει την ΑΕΚ, κυρίως με σουτ έξω από την περιοχή. Η... αρχή έγινε στο 2' με ένα άστοχο σουτ του Λεοζίνιο.

Στο επόμενο λεπτό ο Αγγελόπουλος έστειλε με σουτ τη μπάλα λίγο άουτ, ενώ στο 7' ο Πασσάς έκανε την πρώτη τελική προς την εστία, με τον Ανέστη να μπλοκάρει τη μπάλα. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ είχε καλή αντίδραση και στο 18' σε ωραία εκτέλεση φάουλ του Λεοζίνιο.

Το... ξύπνημα της ΑΕΚ

Μετά το πρώτο μισάωρο η ΑΕΚ άρχισε να βρίσκει πατήματα με αυτό το νέο σχήμα στο γήπεδο και η πρώτη απειλή από την πλευρά της ήρθε ουσιαστικά στο 31', χάνοντας τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ντίας έκανε μια σέντρα από αριστερά, ο Αλμέιδα δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα, η οποία πέρασε για τον Μάνταλο, με τον αρχηγό της Ένωση να στοπάρει και τη στέλνει άουτ όντας μόνος απέναντι από το τέρμα. Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ είχε νέα ευκαιρία, όταν ο Μπακασέτας δοκίμασε ένα σουτ και έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξιό δοκάρι του Χουάντερσον.

Στο 37' ο Λεοζίνιο έκανε μια σέντρα και ο Μάνταλος, στην προσπάθειά του να διώξει με προβολή, έστειλε τη μπάλα να περάσει... επικίνδυνα δίπλα από την εστία του Ανέστη. Στο 44' η ΑΕΚ απείλησε ξανά, όταν ο Βάργκας εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Μάνταλος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, στέλνοντας με κεφαλιά τη μπάλα λίγο άουτ. Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους στο 0-0.

Κίτρινη... ομοβροντία!

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ εμφανίστηκε πολύ πιο αποφασισμένη και αποτελεσματική, φτάνοντας γρήγορα σε ευρύ σκορ. Στο 49' ο Βάργκας εκτέλεσε κόρνερ και ο Αλμέιδα με κεφαλιά έκανε το 1-0. Στο 60' ο Γκάλο έκανε μια σέντρα από δεξιά και ο Μάνταλος με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Πατίτο έκανε μια ωραία μπαλιά στον Πλατέλλα, εκείνος έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Πέκχαρτ με κεφαλιά έκανε το 3-0, ενώ στο 71' ο Γκάλο έκανε το γύρισμα και ο Μπακασέτας με πλασέ από κοντά έκανε το 4-0. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αφού η ΑΕΚ είχε μια δυο καλές στιγμές ακόμη στα επόμενα λεπτά, όμως το σκορ δεν άλλαξε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης (46' Μπάρκας), Γκάλο, Τσιγκρίνσκι (58΄Λαμπρόπουλος), Κολοβέτσιος, Ντίας (77' Ντίντακ), Σιμόες (58' Γιόχανσον), Μάνταλος (66' Γαλανόπουλος), Μπαρμπόσα (58' Πλατέλλας), Μπακασέτας, Βάργκας (58' Πατίτο), Αλμέιδα (58' Πέκχαρτ).

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον (46' Γιαννικόγλου), Ζιαμπάρης, Ιντζόγου (85' Μπικιάρης), Πασσάς, Καραγκούνης, Στάμου (70' Ρότας), Κυριακίδης, Σαραμαντάς (65' Αμαραντίδης), Περόνε (85' Δούμτσιος), Λεοζίνιο (85' Ζαμπαζής), Αγγελόπουλος (70' Ρούσσος).

ΑΕΚ - Ηρακλής 4-0