MENU

Η πιο σοφή συμβουλή που άκουσε ποτέ στην ζωή του ήταν από έναν προπονητή ποδοσφαίρου, όταν ήταν μικρό παιδάκι και ονειρευόταν, όπως εκατομμύρια άλλα να γίνουν μεγάλοι και τρανοί ποδοσφαιριστές: «Εσύ αγόρι μου, δεν κάνεις για ποδόσφαιρο. Καλύτερα να αφοσιωθείς στις σπουδές σου». Ήταν σκληρό. Ίσως απότομο. Ήταν όμως η κουβέντα που άλλαξε για πάντα την ζωή του Κάρλος Γκονσάλβες. Δίχως να έχει παίξει ποτέ του μπάλα, δίχως να έχει μυρίσει ποτέ του από απόσταση αναπνοής το γκαζόν, ο Πορτογάλος ατζέντης έφτασε να γίνει ένας από τους κορυφαίους μάνατζερ στον κόσμο, με πολύ μεγάλο μερίδιο στην ελληνική αγορά, όπου πλέον είναι από τους σημαντικότερους παίκτες.

Σε λιγότερο από 48 ώρες, ο δαιμόνιος Πορτογάλος εκπρόσωπος κατάφερε να κλείσει τον Πάουλο Μπέντο στον Ολυμπιακό, να βρει δουλειά πλάι του στον Αντρέ Μάρτινς και σαν... επιδόρπιο να κλείσει με τον Παναθηναϊκό την επέκταση του συμβολαίου του Κάρλος Ζέκα μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Όλα αυτά χάρη σε εκείνο το μάθημα που πήρε μικρός από εκείνη την σκληρή κουβέντα του πρώτου (και τελευταίου) προπονητή του. Αυτή την αίσθηση της ειλικρίνειας, της ωμής αλήθειας την έχει κρατήσει τόσο με τους παίκτες / προπονητές που εκπροσωπεί, όσο και με τις ομάδες που συναναστρέφεται. Διότι το ψέμα (ως γνωστόν) έχει κοντά πόδια.

Στην εταιρία που άνοιξε (Pro Eleven) το 2009 έχοντας πάρει πτυχίο οικονομικών από το πανεπιστήμιο της Λισαβώνας εργάζονται πια 15 άτομα! Σιγά - σιγά το πελατολόγιο του έφτασε να αποτελείται από 5 εγνωσμένης αξίας προπονητές και 84 ποδοσφαιριστές. Το άνοιγμα της κοινοτικής αγοράς απογείωσε τις δουλειές και τον τζίρο του. Υποστηρίζει πως: «Εμείς οι Πορτογάλοι είμαστε προσαρμοστικοί σε διαφορετικές συνθήκες, σε χώρες, κουλτούρες, μεθόδους δουλειάς. Είμαστε πρακτικοί και οργανωτικοί. Αυτό φαίνεται στους Πορτογάλους προπονητές που πέρυσι κατέκτησαν πρωτάθλημα σε 6 διαφορετικές χώρες»!

Δεν είναι από τους super agents, που είναι μονίμως στην τρίχα, γυαλιστεροί, φανταχτεροί, με γυαλιστερό χαμόγελο, που κλείνουν μεταγραφές πίνοντας σαμπάνια και τρώγοντας αστακούς σε πανάκριβα εστιατόρια. Για την ακρίβεια, είναι ακριβώς το αντίθετο. Είναι ένας αντί-σταρ της πιάτσας, ακριβώς το αντίθετο από το αντίπαλο πορτογαλικό δέος, τον Ζόρζε Μέντες. Δεν δίνει συνεντεύξεις, δεν έχει σελίδα στο Facebook, αυτοχαρακτηρίζεται ως «κάποιος που δεν υπόσχεται τίποτα» και δηλώνει πως όλες του οι επαγγελματικές σχέσεις βασίζονται στην απόλυτη εμπιστοσύνη κι όχι στα συμβόλαια.

Κατάφερε να διεισδύσει στον Ολυμπιακό, κλείνοντας την συμφωνία με τον Μάρκο Σίλβα κι από τότε είναι εκ των «αγαπημένων» μάνατζερ στο λιμάνι, αφού έχει εμπλακεί στα deals των Φελίπε Πάρντο, Ντιόγκο Φιγκέιρας, Αντρέ Μαρτίνς, ενώ αμέτρητοι άλλοι παίκτες από το πελατολόγιο του (Ζοσούε, Μαουρίσιο, Τζέφερσον, Ούκρα, Όρτα, Ούγκο Βιέιρα) έχουν περάσει ως προτεινόμενοι από τα «ερυθρόλευκα» πρωτοσέλιδα. Αυτός έκλεισε τον Κάρλος Ζέκα στον Παναθηναϊκό και τον Μιγκέλ Βίτορ στον ΠΑΟΚ.

Τελευταία του αγάπη; Ο Παναιτωλικός στον οποίο μέσα σε ένα καλοκαίρι έκλεισε τέσσερις παίκτες απευθείας από τα γήπεδα της ιβηρικής (Μιγκέλ Ροντρίγκες, Τομανέ, Κριστιάνο , Λουίς Ρόσα). Κι έπεται συνέχεια. Η διείσδυση του στην ελληνική (όσο και στην κυπριακή, αλλά και βαλκανική αγορά) είναι άμεση και ταχύτατα αναπτυσσόμενη.

Μάνι - μάνι σε λιγότερο από 48 ώρες, ο Κάρλος Γκονσάλβες εξασφάλισε για την πάρτη του (πολύ χοντρικά) κοντά στα δύο «κατοστάρικα» κλείνοντας τρία πολύ σημαντικά deal με τους δύο αιώνιους του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τους οποίους έχει αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης, αν και όλα αυτά δοκιμάστηκαν έντονα στην πορεία του χρόνου.

Είναι ο Κάρλος Γκονσάλβες. Δουλειά του είναι να κλείνει συμφωνίες. Μπορεί να μην κλώτσησε ποτέ του μπάλα, αλλά στα 45 του έφτασε να παίζει στα δάχτυλα το ελληνικό ποδόσφαιρο...

Κάρλος το... τσακάλι!