Ως είδηση δεν προκαλεί δα και μεγάλη έκπληξη. Ο «φευγάτος» εδώ και καιρό από τον Ολυμπιακό, Πάιτιμ Κασάμι θα αγωνιστεί φέτος ως δανεικός στην Championship με την φανέλα της Νότιγχαμ, η οποία εδώ και καιρό έχει κερδίσει (για ευνόητους λόγους) μία θέση στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Μόνο που η συμφωνία που ανακοίνωσε μέσω Twitter, ο ιδιοκτήτης της Φόρεστ, Φαουάζ Αλ-Χασάουι δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στον κόσμο των «ερυθρόλευκων» και όχι μόνο. Γιατί πάντα πίσω από μία συμφωνία πρέπει να διαβάζεις και πίσω από τα γράμματα.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν επέλεξε να παραχωρήσει δανεικό στην Νότιγχαμ, ένα παίκτη το συμβόλαιο του οποίου λήγει το επόμενο καλοκαίρι!
Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Πως οι Πειραιώτες επέλεξαν να ξεφορτωθούν από τις 3 Αυγούστου ένα παίκτη, ο οποίος από την 1η Ιανουαρίου του 2017 μπορεί να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του, δίχως ο Ολυμπιακός να καρπωθεί έστω και ένα ευρώ!
Ένα 24χρονο παίκτη, ένα σημαντικό περιουσιακό του στοιχείο, για το οποίο ο Ολυμπιακός έδωσε το καλοκαίρι του 2014 σύμφωνα με τα τότε ρεπορτάζ, 3,5 εκατομμύρια ευρώ στην Φούλαμ για να τον αποκτήσει!
Αλήθεια, για ποιό λόγο ο Ολυμπιακός βιάστηκε τόσο πολύ να... ξεφορτωθεί τσάμπα τον Ελβετό (ακόμα έχουμε 3 Αυγούστου) και δεν εξάντλησε τα περιθώρια ως τις 31 του μήνα, μπας και βρεθεί κάποια πρόταση που θα μπορούσε να βάλει στα ερυθρόλευκα ταμεία κάποιο ποσό;
Διότι μιλάμε για 24χρονο εν ενεργεία διεθνή Ελβετό μέσο με μάνατζερ τον ξακουστό Μίνο Ράιολα, όχι κάποιο τυχάρπαστο παίκτη που δεν μπορεί να βρει πρόταση από πουθενά.
Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός βιάστηκε να τον δώσει, έναντι του… τίποτα (μήπως επειδή η Championship ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο;) χωρίς να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια να βρει πρόταση πώλησης που θα έφερνε σίγουρα κάποια λεφτά στα ταμεία του.
Μία περίεργη κίνηση που σαφώς προκαλεί αίσθηση και δημιουργεί ερωτηματικά, που μόνο στο μέλλον μπορούν να απαντηθούν.
Όλες αυτές οι απορίες θα είχαν λυθεί αν για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε την ανανέωση του συμβολαίου του Ελβετού, πριν τον παραχωρήσει δανεικό στην Νότιγχαμ, όμως προς το παρόν αυτό δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ.
Εξάλλου, για ποιο λόγο ο Ράιολα θα φρόντιζε να «δέσει» τον πελάτη του στην Ελλάδα, από την στιγμή που από την 1η Ιανουαρίου μπορεί να διαπραγματευτεί συμβόλαιο της αρεσκείας του, σε ομάδα της αρεσκείας του;
Αντί επιλόγου ένα συμπέρασμα. Οι οπαδοί της Νότιγχαμ βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα ουράνια, αφού με ελάχιστες δαπάνες, η ομάδα απέκτησε ένα προπονητή με ευρωπαϊκό κύρος και εικόνες από μεγάλα πρωταθλήματα (Φιλίπ Μοντανιέ) και 7 πολύ ουσιαστικά μεταγραφικά αποκτήματα (Βέλιος, Τραορέ, Λαμ, Χέντερσον, Περκίς, Χιλντεμπέρτο, Κασάμι), πληρώνοντας ουσιαστικά μόνο τον Ηρακλή για την απόκτηση του Έλληνα επιθετικού! Με άλλα λόγια ο μεταγραφικός σχεδιασμός του αγγλικού συλλόγου δούλεψε ρολόι, σε ότι αφορά την σχέση κόστους / ποιότητας.
Την ίδια στιγμή ο Ολυμπιακός συνεχίζει να ψάχνει για να καλύψει τα κενά στο ρόστερ του και εκτός από στόπερ, περιφερειακό επιθετικό, ψάχνει τώρα και για έναν αντί - Κασάμι, τον οποίο επέλεξε να «δωρίσει» στην Νότιγχαμ, η οποία απλώς θα κληθεί να πληρώσει τον μισθό από το συμβόλαιο του για φέτος.
Ένας Ολυμπιακός που έπαιξε το πρώτο ματς με την Χάποελ Μπερ Σεβά έχοντας διαθέσιμο μόνο ένα επιθετικό (Ιντέγε), την ώρα που ο Απόστολος Βέλλιος είχε έρθει στην Αθήνα πριν από ένα μήνα για τις υπογραφές και τελικά συμφώνησε να μετακομίσει... στην Νότιγχαμ!
Οι συγκρίσεις είναι εύγλωττες και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.