MENU

Ξεκινάμε από τα « βασικά». Για όποιον βέβαια θέλει και μπορεί να καταλάβει τι διαβάζει και τι λέμε. Καταρχήν ΟΛΕΣ οι μεταγραφές είναι λαχεία και οι απαντήσεις δεν δίνονται με κανένα δημοσίευμα αλλά με τη δουλειά μέσα στο χορτάρι. Μέχρι τότε απλώς έχεις ενδείξεις και κάνεις εκτιμήσεις. Γιατί και αυτό είναι μέρος της δουλειάς σου και της τρέλας σου. Να επιβραβεύεις όταν βλέπεις κάτι καλό και να βαράς το καμπανάκι στα στραβά. Κι ας ρισκάρεις, κι ας πέσεις έξω. Με βάση αυτές (τις ενδείξεις) λοιπόν προχωράμε παρακάτω και λέμε κάτι που είναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ για όποιον θέλει να το δει.

Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει – θεωρητικά πάντα - δημιουργήσει το καλύτερο ρόστερ που είχε ποτέ την τελευταία πενταετία. Με μοναδική αν θέλετε ένσταση την έλλειψη ελληνικού στοιχείου. Το συζητάγαμε και με τους συναδέλφους μου στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Ολλανδία και τώρα με το κοντέρ να γράφει +2 (Λεντέσμα, Γουακάσο) και εν αναμονή μίνιμουμ άλλων δύο νομίζω πως δεν χωράει καμία αμφιβολία. Επαναλαμβάνω πως όλα αυτά είναι σχετικά. Μπορεί στην πορεία να λένε πολλά μπορεί και τίποτα. Σε κάθε περίπτωση πάντως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι έγινε το καλύτερο δυνατό και μάλιστα ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ. Μάλιστα με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει οι παίκτες που ήρθαν ήταν εξ αρχής και οι πρώτες σου επιλογές, εξίσου σημαντικό.

Ο Στραματσόνι (σαφώς και «ευθύνεται» και ο ίδιος γι’ αυτό) ξεκινάει αυτή τη στιγμή με τα περισσότερα όπλα που ξεκίνησε άλλος προπονητής τα τελευταία χρόνια. Φέρτε στο μυαλό σας το ρόστερ του Αναστασίου προ τριετίας, κάντε μια απλή σύγκριση θέση προς θέση με το τώρα και θα δείτε τη διαφορά με κλειστά τα μάτια. Εννοείται πως τούτο δεν σου εξασφαλίζει ούτε ότι θα παίξεις καλύτερη μπάλα, ούτε ότι θα κατακτήσεις περισσότερους τίτλους, ούτε τίποτα. Ειδικά στο πιο βρώμικο πρωτάθλημα του πλανήτη. Είναι ωστόσο ένα έξτρα όπλο που αξίζει να το αναφέρεις και να το λάβεις υπόψη.

Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή είναι γεμάτος και από ποιότητα και από προσωπικότητα στις περισσότερες θέσεις καταφέρνοντας να εντάξει στο δυναμικό του παίκτες ηγέτες, αρκετούς εξ αυτών και σε καλή ηλικία. Ακόμη και ο Λεντέσμα, που δεν τον λες και μικρό, πέραν της δεδομένης κλάσης του, είναι ο ορισμός του fit ποδοσφαιριστή. Εβγαλε για πλάκα το πρόγραμμα στην Ολλανδία, έδιωξε κάθε αμφιβολία και έκανε μονόδρομο την απόκτησή του. Αν μάλιστα γυρίσει και ο Γκόρντον, σε συνδυασμό με την παρουσία του Μολέδο, πιστεύω πως στα χαρτιά έχεις το πιο καλό κεντρικό δίδυμο στη Λίγκα. Και δεν είναι και η μόνη θέση που μπορείς να το πεις αυτό. Εκτός κι αν έχουν πολλοί Μπεργκ, Λέτο, Ιμπάρμπο, Βιγιαφάνιες πχ…

Βεβαίως και για να κλείσουμε την κουβέντα το ζητούμενο δεν είναι να έχεις απλά καλούς παίκτες, αλλά να φτιάξεις και καλή ομάδα. Αυτή είναι από εδώ και πέρα και η δουλειά του Στραματσόνι με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά, κάτι που το γνωρίζει και ο ίδιος και στην Ολλανδία μας το επανέλαβε ένα σωρό φορές. Μέχρι να έρθει η πρόκριση στους ομίλους δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Περνάς εκεί πάση θυσία και μετά πάμε στην επόμενη «πίστα». Γιατί αλλιώς η οθόνη θα γράψει game over και θα είναι κρίμα κι άδικο. Αυτονόητα τα παραπάνω. Δεν χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε…

Το καλύτερο ρόστερ ΜΑΚΡΑΝ!