Στα άκρα έχουν φτάσει οι 12 «μικρές» ομάδες της Σούπερ Λίγκας με την ΕΠΟ, μετά την συνάντηση που είχαν οι δύο πλευρές και την απόρριψη του αιτήματος των συλλόγων για επαγγελματική διαιτησία από την ομοσπονδία.
Η εξέλιξη αυτή έφερε την αντίδραση του Χρήστου Πανόπουλου, ο οποίος τόνισε πως οι 12 ομάδες δεν πρόκειται να συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα υπό αυτές τις συνθήκες, τονίζοντας πως έχει στα χέρια του τις υπογραφές όλων.
Λίγες ώρες αργότερα το SDNA επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ατρόμητου, Γιώργο Σπανό, ο οποίος μίλησε για το αδιέξοδο που έχει προκύψει, τονίζοντας ότι η κατάσταση δεν πρέπει να φτάσει στα άκρα και πως καλό θα είναι οι δύο πλευρές να καθίσουν ξανά στο τραπέζι προκειμένου να βρουν μια λύση για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.
«Έγινε μια συνάντηση ανάμεσα στην ΕΠΟ και των 12 ομάδων ομάδων της Σούπερ Λίγκας στην οποία υπήρξε μια βασική διαφωνία στο κομμάτι της διαιτησίας. Δεν πέρασε τελικά το σχέδιο που είχαμε προτείνει. Πρέπει να υπάρξει σύγκλιση στο θέμα της διαιτησίας. Η ουσία είναι να βρεθούν και να επιλεγούν δύο πρόσωπα κοινής αποδοχής από όλες τις ομάδες της λίγκας για τη θέση του αρχιδιαιτητή και εκείνη του παρατηρητή διαιτησίας. Δε νομίζω ότι ζητάμε κάτι παράλογο. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η καχυποψία που υπάρχει με την διαιτησία. Διότι ας μην γελιόμαστε ένα από τα βασικά προβλήματα του ποδοσφαίρου στη χώρα μας είναι η καχυποψία για την διαιτησία. Είδαμε ότι το μοντέλο Ντάλας δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος του Ατρομήτου.
Στη συνέχεια ο Γιώργος Σπανός πρόσθεσε ότι στα βασικά αιτήματα των 12 ομάδων δεν συμπεριλαμβάνεται μόνο το θέμα της διαιτησίας. «Τα βασικά μας αιτήματα δεν αφορούν μονάχα τη διαιτησία. Το θέμα της διαιτησίας συνδέεται άμεσα με το αίτημά μας για την αναδιάρθρωση της Σούπερ Λίγκας και την ανακατανομή των εσόδων από τα τηλεοπτικά».
Όσο για το αν οι 12 «μικροί» σκοπεύουν να φτάσουν την κατάσταση στα άκρα ξεκαθάρισε: «Δεν είμαι άνθρωπος των άκρων παρότι η κατάσταση έχει φτάσει στα... άκρα. Θα πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος προκειμένου να αλλάξουν κάποια πράγματα. Να καθίσουμε στο τραπέζι ξανά και να συμφωνήσουμε στα τρία παραπάνω κομμάτια που ανέφερα για το καλό όλων μας. Θεωρώ ότι στο τέλος θα βρεθεί μια λύση χωρίς να χρειαστεί να φτάσουμε σε ακρότητες».
Για το αν θεωρεί ότι οι «μικροί» βρίσκονται στην σκιά των «μεγάλων» και αν περιμένουν τις εκλογές τις ΕΠΟ, απάντησε: «Όχι δεν είμαστε στη σκιά των «μεγάλων». Όλα τα δεινά του ελληνικού ποδοσφαίρου προέρχονται από τις διαφωνίες των «μεγάλων». Εμένα με ενδιαφέρει το προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο. Τη ευθύνη για όλα αυτά που συμβαίνουν την έχουν οι «μεγάλοι». Γι αυτό έχουμε φτάσει να βλέπουμε τελικούς χωρίς κόσμο και επεισόδια στα γήπεδα.
Απο εκεί και πέρα για τις εκλογές της ΕΠΟ που με ρωτήσατε δεν με αφορούν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ηγεσία στην ομοσπονδία, με αυτή μιλάμε και με αυτή πρέπει να βρούμε μια λύση για το κομμάτι της διαιτησίας. 'Ολες οι ομάδες έχουν χρεός να δώσουν λύση στο πρόβλημα της διαιτησίας. Είναι υποχρέωση και των 16 ομάδων της Σούπερ Λίγκας να υπάρξει ταύτιση απόψεων στο θέμα της διαιτησίας. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα που έχει φέρει τις προστριβές των μελών».
Τέλος για το αν πιστεύει πως αυτή τη κίνηση των 12 είναι η πιο υγιής για το ελληνικό ποδόσφαιρο ανέφερε: «Σκοπός μας είναι οι σωστές και εποικοδομητικές λύσεις, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σαφώς και κάποιες προτάσεις θέλουν «χτένισμα». Εμείς έχουμε παρουσιάσει ένα σχέδιο έτσι ώστε κάποια στιγμή να έχουμε ένα εποικοδομητικό ποδόσφαιρο με μια επιτροπή διαιτησίας που να έχει την αποδοχή και των 16 ομάδων».