MENU

Νομίζαμε ότι η ισοπαλία στην Καλλονή ήταν αδιάφορη και τώρα... τρέχουμε. Αν θεωρήσουμε ότι η αφαίρεση των 3 βαθμών από την ΑΕΚ θα παραμείνει, πράγμα που δεν είναι σίγουρο, τότε ο αγώνας της Κυριακής στη Λιβαδειά είναι ο πιο κρίσιμος της χρονιάς και πιθανότατα των τελευταίων, πολλών, ετών.

Ενα παιχνίδι θεωρητικά αδιάφορο που η σημασία του μπορεί να αποδειχθεί ασύλληπτη. Γιατί το γράφω αυτό; Γιατί την ΦΙΦΑ την είδα αγριεμμένη αφού πιεσμένη και απο τα δικά της τα θέματα αρχίζει να δείχνει πολύ αυστηρή στα θέματα διαφθοράς που πληγώνουν το ποδόσφαιρο. Σε χρόνο ρεκόρ πείστηκε ο Γκιρτζίκης να δωσει τους... εφτά για να κριθούν στην επιτροπή δεοντολογίας. Με τακτικούς δικαστές και προδιαγραφές ΦΙΦΑ. Με λίγα λόγια δεν προβλέπεται και πολυ ανθηρό το μέλλον των στελεχών - υπαλλήλων, διαιτητών και λοιπών στο ποδόσφαιρο. Για την κάρτα υγείας υπάρχει χρόνος μπροστά αλλά οι εφτά που οι κατηγορίες που τους βαραίνουν έχουν να κάνουν με καθαρά ποδοσφαρικά θέματα οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Από σήμερα ννοείται γιατί σε μια κανονική χώρα θα είχαν κριθεί από το ίδιο το ποδόσφαιρο πολυ νωρίτερα.

Τα πράγματα αγρίεψαν λοιπόν. Κι όπως λέει κι ο Γκιρτζίκης μέσα στον Μάιο θα έχουμε τα βουλεύματα για την “εγκληματική οργάνωση” νουμερο 2. Και η ΟΥΕΦΑ όπως είναι υποχρεωμένη θα ασχοληθεί με την υπόθεσηκαι τους εμπλεκόμενους. Να θυμηθούμε λίγο τι έγινε πέρυσι το καλοκαίρι:

“1. Ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

2. Απάτη κατά συνατουργία και κατ' εξακολούθηση, τελεσθείσης από υπαίτιο που διαπράττει απάτες κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα, το περιουσιακό όφελος της οποίας και η προξενηθείσα σε βάρος τρίτων ζημία υπερβαίνουν συνολικά το ποσό των 30.000 ευρώ και 120.000 ευρώ

3. Ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια και κατ' επάγγελμα, τελεσθείσης κατά συνήθεια, κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθηση

4. Ηθική αυτουργία σε έκρηξη, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο

5. Ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση δωροδοκία - δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επεδίωκε ο δράστης (άρθρα 13στοιχ.στ, 26 παρ.1.εδ.α, 27, 42 παρ.1, 45, 46 παρ.1στοιχ.α, 94, 98, 187 παρ.1,3, 270στοιχ.β, 385 παρ.1στοιχ.β ΠΚ και 132 παρ.1,4 Ν. 2725/1999, όπως συμπληρώθηκε με άρθρο 78 παρ.6 Ν. 3057/2002 και αντικ. με άρθρο 13 Ν. 4049/2012).”

Αυτές είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Προς φίλους Ολυμπιακούς να υπενθυμίσω ότι δεν είναι ρεπορτάζ του... Θωμαϊδη. Είναι προϊον έρευνας εισαγγελέα και ανακριτή. Και το πιθανότερο είναι πως ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Ολυμπιακού θα παραπεμθεί σε δίκη. Οπότε όπως και το παράπτωμα της ένταξης ή ακόμη περισσότερο της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης είναι διαρκές έτσι και το ερώτημα που έκανα πέρυσι τέτοιες μέρες παραμένει... Θα παίξει του χρόνου Τσάμπιονς λιγκ ο Ολυμπιακός; Ουδείς γνωρίζει... Η Φενέρ και η Μέταλιστ έχουν δείξει τον δρόμο. Και φέτος θα μιλάμε για κανονική παραπομπή σε δίκη, πολύ πιο προχωρημένο από το περυσινό που έγινε αντικείμενο συζήτησης ανεξάρτητα που η ομάδα του Πειραιά έπαιξε κανονικά και έδωσε την ευκαιρία στον Ζιρού και στον Ατσεαμπόνγκ να μας χαρίσουν δύο υπέροχες βραδιές.

Αν η ομάδα του Πειραιά έχει την τύχη της Μέταλιστ και της Φενέρ τότε ο δεύτερος θα πάρει την θέση της. Δεν θα ρισκάρω να υποστηρίξω Ντόρντμουντ στη ρεβάνς με την Λίβερπουλ αλλά σίγουρα το παιχνίδι στη Λιβαδειά αποκτά έξτρα ενδιαφέρον. Γιατί η λογική λέει πως αν γίνει η στραβή την θέση του πρώτου θα την πάρει ο... δεύτερος. Και είναι πολύ πιθανό για την συγκεκριμένη θέση να παίξει ρόλο η δεύτερη θέση του κανονικού πρωταθλήματος και όχι των πλέι οφ. Οπότε προσέχουμε για να έχουμε. Η ομάδα πρέπει οπωσδήποτε να φύγει αήττητη από την Λιβαδειά. Εννοείται πως θα πάμε για το διπλό αλλά και με ισοπαλία η δεύτερη θέση δεν χάνεται αφού η ΑΕΚ υπερτερεί στην ισοβαθμία του Παναθηναϊκού. Φυσικά σε ένα τέτοιο ματς η ΑΕΚ χρειάζεται και τον κόσμο της. Για αυτό όλοι την Κυριακή στη Λιβαδειά για το Champions League.

Σε ότι αφορά την συνέχεια του κυπέλλου και όλα τα άλλα που αποφασίστηκαν χθες. Να επαναλάβω ότι λέω πάντα. Μόνο με νίκη της συμμαχίας στις εκλογές της ΕΠΟ θα αλλάξει το ποδόσφαιρο. Από εκεί και πέρα... …Προσωπικά τα βλέπω ΟΛΑ θετικά. Το κύπελλο ξαναρχίζει αλλά με την ΦΙΦΑ να δέχεται τους ξένους διαιτητές το μήνυμα είναι σαφές. Αυτή ήταν η παραχώρηση Κοντωνη. Οι άλλοι δώσανε τα... πιστόλια τους. Και το μήνυμα είναι σαφές και πρέπει όλοι να το καταλάβουν. Εδώ δεν προστάτευσαν τους εαυτούς τους και τα πιστόλια τους αγαπητοί παράγοντες όλης της Ελλάδας. Εσάς θα προστατεύσουν;;

Όλοι την Κυριακή στη Λιβαδειά για το Champions League