MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
Γήπεδο Τούμπας
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
2 0
Λεβαδειακός
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Έχει ακούσει πολλά. Πάρα πολλά. Όχι κι άδικα. Ήταν η πιο ακριβή καλοκαιρινή μεταγραφή του ΠΑΟΚ και τα παιχνίδια στα οποία η απόδοση του Μάριν Λέοβατς κυμάνθηκε πάνω από την μετριότητα ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού! Με τον ΠΑΟΚ να πνίγεται στην άδεια λόγω τιμωρίας «Τούμπα» απέναντι στα… δεύτερα του Λεβαδειακού, ο Κροάτης είπε να εμφανιστεί την κατάλληλη στιγμή.

Με το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα 10 λεπτά πριν τον τέλος έλυσε τον γόρδιο δεσμό για τον κάκιστο ΠΑΟΚ, που βρήκε και δεύτερο γκολ λίγο πριν το φινάλε με τον Μακ και με το 2-0 απέναντι στους Βοιωτούς κλείδωσε την πρόκριση στα πλέι-οφ, ανεξαρτήτως της απόφασης για την έφεση που έχει καταθέσει για την ποινή των -5 βαθμών που του έχει επιβληθεί για όσα έγιναν στον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπικό.

Το σκηνικό έμοιαζε καταθλιπτικό. Άδειες -λόγω τιμωρίας εξέδρες- κακός καιρός, κρύο και δύο ομάδες που έμοιαζαν να βαριούνται να παίξουν ποδόσφαιρο. Ένας Λεβαδειακός με το μυαλό αλλού, χωρίς τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο, με προπονητή τον πρώην τεχνικό του διευθυντή (Δημήτρης Φαράντος) και αρκετές ρεζέρβες στην ενδεκάδα (Μοχονάς, Μάγκας) κι ένας ΠΑΟΚ ανόχρεχτος, ασύνδετος, βαρύς. Αυτό έφερε ένα πρώτο μέρος γεμάτο λάθη με ελάχιστες καλές φάσεις, αφού οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν κυρίως με μακρινά σουτ του Χαρίση και του Κάτσε να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Το πρώτο ημίχρονο είχε μόλις δύο καλές φάσεις για τον ΠΑΟΚ (αμφότερα από στημένες φάσεις) με τον Μουλόπουλο να διώχνει πάνω στην γραμμή κεφαλιά του Ροντρίγκες (34’) και τον Πέλκα (44’) να αστοχεί σε κεφαλιά εξ’ επαφής.

Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου στην επανάληψη. Ο Ίβιτς έμεινε αδρανής στον πάγκο και ο ΠΑΟΚ έγινε ακόμα χειρότερος. Με το ρολόι να πιέζει, οι παίκτες Δικεφάλου άρχισαν να χάνουν ακόμα κι εύκολα κοντρόλ με το άγχος να κυριεύει τις προσπάθειες τους. Με εξαίρεση δύο καλές φάσεις (59’, 61’) που προήλθαν από φάουλ του Κάτσε και ανακατωσούρες στην περιοχή, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε βραχυκυκλωμένος, βαρύς και χωρίς καμία έμπνευση, με τον Λεβαδειακό να κερδίζει σταδιακά κάποια μέτρα.

Σωτήρας Λέοβατς

Τα πάντα έδειχναν λευκή ισοπαλία και τελευταία αγωνιστική θρίλερ, όταν ο Μάριν Λέοβατς αποφάσισε να μιλήσει για πρώτη φορά φέτος. Σε μία περίεργη φάση με πολλές κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Κροάτη αριστερό μπακ, ο οποίος με απευθείας αριστερό βολέ, έστειλε την μπάλα σε ένα σημείο που ήταν αδύνατο για τον Μοσχονά να αποσοβήσει το 1-0.

Το γκολ αυτό έδιωξε το άγχος από τα πόδια των παικτών του Ίβιτς, οι οποίοι απελευθερώθηκαν και αφού πρώτα άγγιξαν το 2-0 με τον Ροντρίγκες (86’) το πέτυχαν τελικά ένα λεπτό πριν το τέλος (89’), όταν σε μία φάση που ξεκίνησε πάλι από τον Λέοβατς, η μπάλα κόντραρε στον Τριποτσέρη, με τον Μακ να σκοράρει με αριστερό σουτ για το 2-0 που στέλνει -έστω και με λίγο άγχος παραπάνω- τον ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ.

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Βελλίδης, Κίτσιου, Μιγκέλ Βιτόρ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τζιόλης, Κάτσε (89’ Τσίμιροτ), Χαρίσης, Πέλκας (61’ Κοροβέσης), Ροντρίγκες (90’ Κούστα), Μακ.

Λεβαδειακός (Δημήτρης Φαράντος): Μοσχονάς, Τσούρικοφ, Μανωλάς, Τριποτσέρης, Μουλόπουλος, Μάγκας (60’ Τόπι), Μαχαίρας, Γιακουμάκης, Μπελγκαζουανί (46’ Παππάς), Ατζαγκούν (84’ Μίνγκας), Μάντζιος.

Δείτε εδώ τα στιγμιότυπα και τα γκολ της αναμέτρησης.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Εξασφάλισε τα πλέι-οφ ο ΠΑΟΚ;

Ναι, κατά 99,99999%. Το μοναδικό σενάριο, που τον αφήνει εκτός είναι το εξής: Να παραμείνει η ποινή των -5 για τον ΠΑΟΚ, να πάρει πίσω τους 3 βαθμούς που του αφαιρέθηκαν ο Ατρόμητος, να χάσει ο ΠΑΟΚ στον Πλατανιά την τελευταία αγωνιστική και συγχρόνως, να κερδίσουν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τελευταία αγωνιστική Ατρόμητος και Γιάννενα, ώστε να προκύψει τριπλή ισοβαθμία στους 42 πόντους κι εκεί να πάρει την πέμπτη θέση ο ΠΑΣ!

GREXIT: Αν ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε τον δρόμο προς την νίκη, πολλοί παίκτες του θα έμπαιναν στο στόχαστρο για την κακή τους απόδοση. Πολύ μέτρια εικόνα από Κίτσιου, Τζιόλη, Πέλκα (κυρίως), λίγα πράγματα και από Ροντρίγκες, Μακ σε σχέση με την φετινή τους χρονιά. Γενικά, ένας πολύ προβληματικός ΠΑΟΚ σε όλες τις γραμμές.

Σε ένα ματς με υπέροχες ατομικές ενέργειες κυρίως από τους σκόρερ, ο Μιγκέλ Βίτορ βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να είναι μέσα εκτεθειμένος σε δύο γκολ. Στο 1-0 «πουλάει» την μπάλα στο κέντρο και αφήνει την άμυνα του κενή και στο 3-1 δέχεται επική ντρίμπλα από τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος τον ξαπλώνει στο έδαφος με τσουλήθρα πριν εκτελέσει για το 3-1.

CAPITAL CONTROL: Πολύ εύκολο το ματς για τον Δελφάκη, ο οποίος πάντως ανέχθηκε παραπάνω κάποιες καθυστερήσεις των Βοιωτών.

ATM: Σε ένα περίπλοκο ματς που στράβωσε πάρα πολύ, ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να πάρει μία νίκη που πιθανώς δεν άξιζε βάσει απόδοσης και να γλιτώσει από ένα θρίλερ την τελευταία αγωνιστική.

PLAN B: Ο Βλάνταν Ίβιτς προσπάθησε να παίξει με 4-4-2 και ρόμβο (στην κορυφή του ο Πέλκας) στην μεσαία γραμμή, αλλά το πείραμα δεν βγήκε και σύντομα άνοιξε ξανά το σχήμα σε 4-3-3, προσπαθώντας να σπάσει την αμυντική γραμμή του Λεβαδειακού. Η είσοδος του Κοροβέση αντί του Πέλκα δεν άλλαξε κάτι στο σχηματισμό, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει συνεχώς τα μπακ του (έτσι προήλθε το γκολ) στην προσπάθεια του να βγάλει υπεράριθμίες. Γενικά όμως το σχήμα δεν λειτούργησε με τον ΠΑΟΚ να είναι ασύνδετος, να έχει αργή κυκλοφορία, αλλά τουλάχιστον να μην απειλείται πίσω.

Ο Φαράντος παρουσίασε ένα συμπαγές σύνολο με μοναδικό παίκτη στην κορυφή τον Μάντζιο, που έπαιξε 90 λεπτά πίσω από την μπάλα, προσπαθώντας να κρατήσει μακριά τους κινδύνους από την εστία του Μοσχονά και σε μεγάλο βαθμό το κατάφερε.

ΕURO GROUP: Την ώρα που ο οργανισμός του ΠΑΟΚ άρχισε να προετοιμάζεται ψυχολογικά για μία γκέλα (0-0) ένα σουτ - προσευχή του Λέοβατς, γλίτωσε τον Δικέφαλο από μεγάλη εσωστρέφεια και γκρίνια που θα προκαλούσε ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα.

ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός 2-0 (vid)