MENU

Προχθές, φίλοι μου, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα σταθερότητας και αξιοπιστίας θυμηθήκαμε τι έλεγε πριν λίγο καιρό ο Σάββας Θεοδωρίδης για τον Περικλή Βασιλάκη και τι λέει σήμερα και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού είναι πιο σταθερός και απ’ τα spreads της Ελλάδας τον καιρό της κρίσης.

Σήμερα θα θυμηθούμε τι έλεγαν ο Ολυμπιακός και το πουλέν της Αννίτας Πάνια για τον Παναγιώτη Βαρούχα και τον Σωτήρη Βοργιά και τι λένε μετά το τριπλό τόλουπ τους.

Ο Σάββας, ύστερα απ’ τη δήλωση Βοργιά ότι καλώς μέτρησε το γκολ του Καμπιάσο, του χάρισε μια θέση στην καρδιά του δίπλα στον Κόκκαλη, τον Μαρινάκη και τον Κώστα Νικολακόπουλο. Τους ύμνους που του αφιέρωσε στο «Φως» θα τους ζήλευε και ο Άγιος Πειραιώς:

«Τρελάθηκε ο άνθρωπος με τον Βαρούχα -προς τιμήν του Βοργιά. Διότι ο Βοργιάς ήταν διαιτητής που έπαιξε πολλούς αγώνες. Τον συγχαίρω τον Βοργιά διότι είπε την αλήθεια». Έκλαψε η μάνα του Πελέ, του Γιώργου Λεμπέση και του Βοσκόπουλου.

Λίγο ακόμα και θα έγερνε στο πλευρό του Βοργιά ο κυρ-Σάββας και θα του τραγούδαγε «Φίλε, πολύτιμη η ζωή σου λέω είναι και μην τη σπαταλάς για εκείνη φίλε». Τέτοια φιλία ούτε ο Αχιλλέας με τον Πάτροκλο.

Η αγάπη και η εκτίμηση του Σάββα στο πρόσωπο του αδελφικού του φίλου, Σωτήρη Βοργιά δεν προέκυψε έτσι ξαφνικά. Από τις 2 Νοεμβρίου 2012 είχε δείξει ο αντιπρόεδρος πόσο πολύ τον πιστεύει και τον στηρίζει, όταν δήλωνε:

«Περνάτε για χαζό τον κόσμο; Πείτε μας τι είστε εσείς; Παναθηναϊκός; Συμμαχία; ΣΚΑΙ; Τι είστε τέλος πάντων; Και ποιος σας είπε ότι το ποδόσφαιρο θα ανεχτεί συμπεριφορές σαν τις δικές σας; Που έχετε κάνει κριτή των πάντων τον κάθε Βασιλάκη και τον κάθε Βοργιά;». Μην απορείτε, έγινε παρεξήγηση.

Όταν ο Σάββας έλεγε «κριτή των Πάντων» εννοούσε των Τάσων Πάντων (ξαδέρφια των Αγίων Πάντων) και όταν έλεγε «Βοργιά» δεν εννοούσε τον φίλο του τον Σωτήρη, αλλά τον «έρωτα Βοργιά» των Ζιγκ Ζαγκ. Τι νομίζατε δηλαδή; Ότι έκανε διπλή κυβίστηση με τριπλό άξελ ο Σάββας; Ντροπή.

Καλός ο αντιπρόεδρος στην ενόργανη και τις πιρουέτες αλλά τον τίτλο «Νάντια Κομανέτσι 2016» κερδίζει με το σπαθί και τον Κωστάλα του το gavros.gr. Η γνώμη του για τον Παναγιώτη Βαρούχα αλλάζει πιο γρήγορα και απ’ το 4G της Cosmote.

Αυτή την εβδομάδα που ο Βαρούχας είπε ότι το γκολ του Καμπιάσο δεν έπρεπε να μετρήσει έγινε ο «Μπαρούφας» ο οποίος «είναι υπάλληλος του Αλαφούζου και βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία». Πριν δυο εβδομάδες βέβαια όταν ο Βαρούχας έλεγε ότι στην Τούμπα έπρεπε να πάρει δυο πέναλτι ο Ολυμπιακός (ενώ μέχρι και οι άνθρωποι του Θρύλου ζητούσαν μόνο ένα) δεν ήταν «υπάλληλος, Μπαρούφας» αλλά «κύριος Βαρούχας» ο οποίος λέει «αλήθειες που πονάνε»:

«Οι αλήθειες πονάνε κύριοι του ΣΚΑΪ; Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέφερε στην αθλητική εκπομπή του συγκεκριμένου καναλιού πως δίκαια ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για δύο πέναλτι που έκαναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο ματς του Κυπέλλου και τα οποία έκανε… γαργάρα ο διαιτητής Παππάς».

Ο έρωτας του «Γαύρου» για τον Βαρούχα και την αξιόπιστη κριτική του είχε ξεκινήσει ακόμα πιο νωρίς. Μετά το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, όταν η ΠΑΕ ΠΑΟ με ανακοίνωσή της ζητούσε πέναλτι που δεν έδωσε ο διαιτητής Αρετόπουλος.

Ο «υπάλληλος Μπαρούφας» ναι, αυτός ο «ευρισκόμενος σε διατεταγμένη υπηρεσία» είχε πει μέσα απ’ το κανάλι του Αλαφούζου, ότι δεν υπάρχει κανένα πέναλτι και ο «Γαύρος» τον αγάπησε ξαφνικά πιο πολύ απ’ ότι ο Γαβαθιώτης τη βαφή μαλλιών και ο Σάββας τα διαγγέλματα:

«Τη συγκεκριμένη φάση λοιπόν, κλήθηκε να την σχολιάσει ο Βαρούχας λίγο αργότερα. Ο πρόεδρος του συνδέσμου Αθηναίων διαιτητών, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα πέναλτι και ενώ λίγα λεπτά πριν είχε διαβαστεί στον αέρα η ανακοίνωση των “πράσινων”. Το ίδιο το κανάλι του Αλαφούζου ξεβράκωσε την ΠΑΕ ΠΑΟ για την ανακοίνωση που εξέδωσε κατά της διαιτησίας του Αρετόπουλου!». Δυο είναι τα πιθανά σενάρια.

Ή οι Βαρούχες είναι δυο (σαν τα Κατσαμπάκια και τους δίδυμους Φρανκ Ντε Μπουρ και Ρόναλντ Ντε Μπερ) και ο ένας «είναι υπάλληλος του ΠΑΟ» και ο άλλος «ξεβρακώνει τον ΠΑΟ» ή στον «Γαύρο» έχουν τερματίσει τα λουτς και τα φλιπ και πάνε για χρυσό μετάλλιο μαζί με τον Λευτέρη Πετρούνια. Εσείς τι λέτε;

Όταν ο «υπάλληλος Μπαρούφας» ήταν «Βαρούχας που λέει αλήθειες»