MENU

Η ΑΕΚ βέβαια δεν μίλαγε όλα αυτά τα χρόνια, σε αντίθεση με κάποιους λαλίστατους δικηγόρους παικτών και προπονητών, όμως ενεργούσε μεθοδικά σε αυτό, και όχι μόνο, το θέμα. Ηταν πολύ σοβαρή αυτή η δικαστική μάχη και η δικαιωση της ΑΕΚ γιατί θα μπορούσε μια αντίθετη απόφαση να σημάνει την επιστροφή σε μία μέρα της ΠΑΕ ΑΕΚ σε… ζημιές και χρέη. Από εδώ και πέρα οι παίκτες και οι προπονητές που έχουν να λαμβάνουν από την παλιά ΠΑΕ θα στραφούν αποκλειστικά προς αυτούς που βάσει της Ελληνικής νομοθεσίας οφείλουν τα χρέη της ΠΑΕ που πτώχευσε. Προς τους προέδρους δηλαδή και τους διευθύνοντες συμβούλους που ήταν στην πτωχευμένη ΠΑΕ το επίμαχο διάστημα. Η νέα ΠΑΕ ΑΕΚ ξέκοψε για πάντα και οριστικά από το παρελθόν με την σφραγίδα της ανώτερης αρχής επίλυσης οικονομικών διαφορών και πλέον χωρίς κανένα άγχος συνεχίζει την πορεία προς το μέλλον. Ακούγονται κάπως.. ποιητικά όλα αυτά ίσως κοινότυπα αλά μην ξεχνάμε ποτέ τι έχουμε περάσει. Και το πιο σημαντικό από όλα είναι το “ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ”. Ολα τα άλλα θα γίνουν. Ερχονται. Και είναι καλύτερα.

Επειδή το θέμα συνδέθηκε περισσότερο από όσο έπρεπε με την Ευρωπαϊκή αδειοδότηση της ΑΕΚ να πούμε ότι δεν είχε και τόσο μεγάλη σχέση αυτή η απόρριψη προσφυγής με το ότι η ΑΕΚ θα παίξει κανονικά στην Ευρώπη την περίοδο 2016-2017. Αν βέβαια έπεφταν παλιά χρέη πάνω στη νέα ΠΑΕ τότε θα έπρεπε να τα πληρώσει και να τα διακανονίσει για να μην αποκλειστεί για οικονομικούς λόγους. Εκεί που ελπίζουν ο κόκκινος γερο - παπαγάλος του Ολυμπιακού που έχει ξεκουτιάνει, κάτι υπολαμόγια πέριξ της ΕΠΟ και οι έξι… ανεξάρτητες ΠΑΕ, με πρώτο τον Ευρω-Κομπότη, που αν αληθεύουν όσα δήλωσε ο δικηγόρος Παναγόπουλος έχουν κάνει προσφυγή στην ΕΠΟ, είναι στον τριετή αποκλεισμό που επιβάλει η ΟΥΕΦΑ από τις διοργανώσεις της στις ομάδες που αλλάζουν οικονομικό καθεστώς. Ελπίζουν δηλαδή πως ο Ευρωπαϊκός αποκλεισμός είναι ποινή τριών ετών και είναι το ίδιοπ ράγμα με τον αποκλεισμό λόγω επεισοδίων π.χ. Οτι δηλαδή η ομάδα για να εκτίσει πρέπει να βγει τρεις φορές Ευρώπη και να μην παίξει.

ΝΑ κάνω εδώ μια παρένθεση και να θυμίσω πως πέρυσι που η ΑΕΚ επέστρεφε από την Β στην ΑΕΚ τα ίδια υπολαμόγια πίστευαν πως βάσει κανονισμών η ΑΕΚ δεν θα έπαιρνε αδειοδότηση για την Σούπρ Λιγκ και έτσιδεν θα είχε δικαίωμα για μεταγραφές. Ηταν μάλιστα τόσο… χαζούληδες που το έλεγαν δεξιά κι αριστερά για να πουλήσουν μούρη. Και βέβαια τον… ήπιαν που λέει κι ο Πανόπουλος. Το σκεπτικό τους ήταν πως αφού η ΑΕΚ δεν είχε συμπληρώσει τριετία από το 2013, οπότε δεν θα είχε δικαίωμα να παίξει Ευρώπη, τότε δεν θα έπαιρνε αδειοδότηση και για την Σούπερ Λιγκ αφού τα κριτήρια της Α κατηγορίας της Ελλάδας είναι τα ίδια με της ΟΥΕΦΑ. Την πάτησαν όμως γιατί ένα πρωί ήρθε η διευκρίνηση από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία και έτσι η ΑΕΚ έκανε κανονικά τις μεταγραφές της. Το ιδιο θα γίνει και φέτος οπότε το Ευρωπαϊκό όνειρο του… Κομπότη μπορεί να περιμένει. Η τριετία πέρασε και η ΑΕΚ παίζει του χρόνου ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Αν έχουν λεφτά ας πάνε και στο ΚΑΣ. Κλέφτες θα γίνουν οι… δικηγόροι; Ιδίως τώρα που με τις απεργίες έχουν χάσει τόσα χρήματα…

Σε ότι αφορά τον κύριο Παναγόπουλο, τον δικηγόρο που δήλωσε πως κατά την δική του άποψη η ΑΕΚ τα επόμενα τρία χρόνια δεν θα παίξει στην Ευρώπη να ξεκαθαρίσω πως σέβομαι το νομικό του κύρος όμως θα θυμίσω μια δήλώση που είχε κάνει στις 23 Απριλίου 2013 στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία όταν ρωτήθηκε αν είναι σωστό για την ΑΕΚ να πάει οικοιοθελώς στην Γ Εθνική και να εκκαθαριστεί. Η απάντηση του ήταν ξεκάθαρη αν και αποδείχτηκε κάθε άλλο παρά… προφητική: «Πιστεύω ότι είναι λάθος. Δεν θα ξανασηκώσει κεφάλι η ΑΕΚ. Θα έχει την τύχη άλλων ομάδων, όπως για παράδειγμα του Εθνικού Πειραιώς».

Με δεδομένη λοιπόν την ευστοχία του κυρίου Παναγόπουλου όχι μόνο θα παίξουμε Ευρώπη αλλά θα το… σηκώσουμε κιόλας.

Η ΑΕΚ θα παίξει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στην Ευρώπη