MENU

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει περάσει, έστω και με τον επίπονο τρόπο της πτώσης στη Γ’ Εθνική, σε μια νέα εποχή, αφήνοντας πίσω της τα βάρη του παρελθόντος. Με την εκκαθάριση της «παλιάς ΠΑΕ», η Ένωση απαλλάχθηκε από τα χρέη και τις αμαρτίες του παρελθόντος, διαγράφοντας υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, προς πιστωτές, προμηθευτές, αλλά προς ποδοσφαιριστές.

Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχε μια ανοικτή εκκρεμότητα για την ΑΕΚ και αφορούσε ξένους ποδοσφαιριστές και μάνατζερ, καθώς είχε την ενημέρωση ότι πρώην παίκτες της και εκπρόσωποί τους είχαν «ψάξει» την πιθανότητα αποζημίωσής τους μέσω της FIFA, με τη ελπίδα ότι αυτή δεν θα «αναγνώριζε» την ΑΕΚ ως μια εντελώς νέα εταιρεία (όπως συμβαίνει με το ελληνικό δίκαιο), αλλά ως συνέχεια της προηγούμενης.

Όμως, και αυτή η –σημαντική- εκκρεμότητα φαίνεται πως έκλεισε οριστικά, καθώς η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ ενημερώθηκε σήμερα για μια ιστορική απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Η ΑΕΚ είχε αναπτύξει στην FIFA (αλλά και στην UEFA) σε επαφές που είχαν γίνει μέσα στην τελευταία διετία τα επιχειρήματά της σχετικά με τον πλήρη διαχωρισμό της «παλιάς ΠΑΕ» με την καινούργια. Και όπως της γνωστοποιήθηκε σήμερα, η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA, απέρριψε προσφυγές ενός μάνατζερ και δύο ποδοσφαιριστών για χρήματα που τους οφείλονταν από την ΠΑΕ που εκκαθαρίστηκε.

Προς το παρόν στην ΑΕΚ δεν έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες για τις τρεις αυτές υποθέσεις (πλην του γεγονότος της απόρριψης των προσφυγών), όμως σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα πολύ καλό νέο, καθώς αυτή η απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας αποτελεί πλέον δεδικασμένο και βάζει την σφραγίδα (και) της FIFA στην αλλαγή σελίδας για το κλαμπ.

Έβαλε «Χ» στα παλιά χρέη της ΑΕΚ (και) η FIFA!