MENU

Θύρα 13: Όσοι κοιμήθηκαν –γιατί οι μισοί την έβγαλαν ξάγρυπνοι σκεπτόμενοι γκολ με τη σέσουλα και τον Μπεργκ να σκαρφαλώνει στα δίχτυα μπροστά τους- ξύπνησαν από νωρίς, κατά τις 11 «βαριά» «βαριά». Την πέρασαν άλλωστε το προηγούμενο βράδυ με ποτά μέχρι να «φτιάξουν κεφάλι» και να τα βλέπουν όλα τέλεια.

Θύρα 10: Μετά τις 12 και χωρίς ξυπνητήρι. Την προηγούμενη το βράδυ κάποιοι πέρασαν οικογενειακά, κάποιοι με φιλαράκια τους με θέμα τι άλλο το ντέρμπι και κάποιοι βγήκαν μέχρι πρωίας στα κέντρα πολιτισμού (που έλεγε και ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος). Πλήρως ενημερωμένοι για όσα έχουν γραφτεί στα σάιτ για τον Παναθηναϊκό με χίλιες διαφορετικές απόψεις για όσα γράφουν οι δημοσιοκάφροι ή μάλλον τα ΑΡΔάκια, πίνουν τον ελληνικό τους και γουστάρουν την αναμονή για το γήπεδο.

VIP: Από νωρίς στο πόδι. Όχι για τον Παναθηναϊκό αλλά για να περάσουν λίγες χαλαρές ώρες με την οικογένεια μετά από μια εξαντλητική εβδομάδα στις επιχειρήσεις. Έχοντας διαβάσει οικονομικές εφημερίδες για να ξέρουν πώς θα κυλήσουν τα πράγματα μετά την τετράμηνη παράταση του προγράμματος, πίνουν τον καπουτσίνο ή τον εσπρέσο τους στο Κολωνάκι οι πιο κλασικοί και στη Γλυφάδα οι… νότιοι.

DRESS CODE

Θύρα 13: Πρώτα δένουν το κασκόλ του Παναθηναϊκού και μετά ξεκινούν να ντύνονται. Μπλουζάκι του συνδέσμου, φανέλα του Παναθηναϊκού, άντε και ένα φουτεράκι με κουκούλα από πάνω για το κρύο. Φόρμα κατά προτίμηση και όχι τζινάκι. Ένα απλό χτένισμα και πάμε παρακάτω.

Θύρα 10: Τζιν παντελόνι όλοι, μπλούζα μονόχρωμη και μπουφάν χοντρό γιατί αναμένεται κρύο. Παπούτσι ανάλογα την πρόβλεψη του καιρού. Μποτάκι ή κάτι πιο αθλητικό.

VIP: Παντελόνι υφασμάτινο, κάλτσα βαμβακερή, παπούτσι βολικό στο περπάτημα. Πουκάμισο και από πάνω γιλέκο και εννοείται μπουφάν με κουκούλα γούνινη. Κολόνια και πηλό στο μαλλί.

Θύρα 13: Μηχανές, παπάκια, σκουτεράκια. Ό,τι σε δίτροχο οδηγεί στο γήπεδο γιατί είναι και πιο εύκολο στην κίνηση. Το κράνος περασμένο στον αγκώνα για παν ενδεχόμενο.

Θύρα 10: Οι περισσότεροι με το Μετρό, στάση Αμπελόκηποι και περπάτημα ένα λεπτό. Μια χαρά για να αποφύγουν το κυκλοφοριακό. Οι πιο ριψοκίνδυνοι επιλέγουν αυτοκίνητο και ψάχνουν με τις ώρες να παρκάρουν στα Προσφυγικά, στην Πανόρμου, μέχρι και πίσω από το κτήριο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

VIP: Όλοι με αυτοκίνητο. Δικό τους εννοείται. Το αφήνουν σε πάρκινγκ. Σιγά 5 ευρώ είναι αυτά. Τίποτα δηλαδή.

ΦΑΓΗΤΟ – ΠΟΤΟ

Θύρα 13: Πιτόγυρα στην Πανόρμου ή τίποτα γρήγορο και εύπεπτο στο σπίτι έτσι στα πεταχτά. Μετά μπύρα σε αφθονία μέχρι να γίνει το πρώτο ζέσταμα ενόψει της έλευσης στη Λεωφόρο.

Θύρα 10: Μεζεκλίκια σε ταβέρνες στου Ψυρρή ή φαγητό με την οικογένεια σε κάποιο εμπορικό κέντρο για να παίξουν και τα παιδιά. Κρασάκι κατά προτίμηση ή ούζο για τους πιο μερακλήδες.

VIP: Σούσι στη Γλυφάδα ή ένα ωραίο ριζότο με γαρίδες στο Χαλάνδρι. Ένα μπουκάλι «Βιβλία Χώρα» ή απλά ένα Περιέ για τη χώνεψη.

Θύρα 13: Τρικάβαλο στο παπάκι «για να πάμε περισσότεροι στον Κεντρικό» αφού όλοι οι καλοί χωράνε και «γιατί να αφήσουμε ρε μαλ… τον Κώστα να πάει με λεωφορείο;».

Θύρα 10: Όποιος δεν πάρει το γιο του, πάει με το παρεάκι από τη δουλειά για να ξεδώσει λίγο και να περάσει καλύτερα η ώρα.

VIP: Ο καθένας μόνος του αφού «θα τους δούμε όλους εκεί», εκτός από ορισμένους που γουστάρουν να πουλήσουν και λίγο μούρη στην πρόσφατη κατάκτηση οπότε αναγκαστικά παίρνουν και το έτερον ήμισυ. Αν έχουν δεύτερο εισιτήριο.

ΩΡΑ ΑΦΙΞΗΣ ΣΤΗ ΛΕΩΦΟΡΟ

Θύρα 13: Κάνα 3ωρο πριν το ματς «για να περάσουμε από τα μπλόκα των μπάτσων και να πάμε να ετοιμάσουμε τα πανιά». Οι μισοί. Οι άλλοι μισοί την αράζουν έξω από τη θύρα και περιμένουν να περάσει η ώρα.

Θύρα 10: Καμιά ώρα πριν για να μην φάνε όλη την ουρά και να προλάβουν να πιάσουν καλή θέση για να ουρλιάξουν στον γεροξεκούτη του αντίπαλου πάγκου.

VIP: Κάνα 20λεπτο πριν την έναρξη του αγώνα για να δουν καμία ωραία και καλοντυμένη τύπισσα που θα εμφανιστεί για μια βραδιά στα επίσημα, να μιλήσουν λίγο για Βαρουφάκη και να προλάβουν τη σέντρα με άνεση.

Θύρα 13: «Στον Περαία ήρθε στόλος και…».

Θύρα 10: «Γαμ… τον π… τον Ολυμπιακό».

VIP: «Λες να κάνει καμιά μαλ… αυτός ο βλάκας ο Βαρουφάκης και από Ιούλιο να μπούμε στη δραχμή;».

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ – ΝΙΚΗ

Θύρα 13: «Οε, οε, οε, οε, οε, οε πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ» και γρήγορα έξω από το γήπεδο για τα επινίκια στον Κεντρικό.

Θύρα 10: Χειροκρότημα δυνατό, φωτογραφία τον ηλεκτρονικό πίνακα, επίκαιρη θέση για υποδοχή αντιπάλου ενώ θα πηγαίνει προς τη φυσούνα και μετά έξω για να πάνε νωρίς στο Μετρό και να προλάβουν τις τηλεοπτικές αθλητικές εκπομπές.

VIP: Οι κοντινοί στον Γιάννη Αλαφούζο σπεύδουν για χειραψία συγχαρητηρίων, οι υπόλοιποι βγάζουν φτερά στα πόδια για να φύγουν και να προλάβουν την κίνηση.

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ – ΙΣΟΠΑΛΙΑ

Θύρα 13: Αρχικά γιούχα στο διαιτητή, μετά σύνθημα κατά του Μαρινάκη και τέλος χειροκρότημα στην ομάδα για την προσπάθεια. Ζοχαδιασμένοι βγαίνουν έξω και καλό είναι να μην τους μιλήσει κανείς εκείνη την ώρα.

Θύρα 10: «Ρε Αναστασίου παντρεμένος είσαι με αυτόν τον Πράνιτς και δεν τον βγάζεις; Τι όνειρο είδες και έβγαλες τον Καρέλη αντί να βγάλεις τον Πέτριτς;». Και μετά γρήγορα σπίτι για να δουν τα σάιτ και να σχολιάσουν από κάτω για τους κωλοδημοσιογράφους που άλλα γίνονται και άλλα γράφουν.

VIP: Οι κοντινοί στον Αλαφούζο «δεν πειράζει πρόεδρε η ομάδα είναι σε καλό δρόμο», οι μακρινοί φεύγουν γρήγορα για να προλάβουν την κίνηση και να σκεφτούν την αυριανή μέρα στη δουλειά.

ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΑ – ΗΤΤΑ

Θύρα 13: Παρατεταμένη γιούχα με πάσα ερμηνεία, μπινελίκι σε ορισμένους παίκτες, οργή κατά του Σιδηρόπουλου, συνθήματα κατά του Μαρινάκη και της αστυνομίας και βάστα μην κάνει τίποτα περίεργο κανείς. Κλωτσάνε καθίσματα και ό,τι άλλο βρουν μπροστά τους. Έξω από τη θύρα 13 προσπάθεια προσέγγισης προς τα αποδυτήρια με εμπόδιο τα ΜΑΤ.

Θύρα 10: Οι πιο «τρελαμένοι» πετάνε ό,τι τους έμεινε στο χέρι μέσα στο γήπεδο προς τον πάγκο του Ολυμπιακού και τον Σιδηρόπουλο και πάνε έξω με διάθεση λαϊκών δικαστηρίων. Οι υπόλοιποι έξαλλοι με τον Αναστασίου που «δεν κάνει για τον Παναθηναϊκό, από πέρσι τα έλεγα», τον Αλαφούζο γιατί «αν δεν θες να βάλεις λεφτά, τι ήρθες να κάνεις εδώ; Μόστρα;», τον Σιδηρόπουλο «μωρή καρ… Σιδηρόπουλε δεν θα φύγεις από δω» και φυσικά τον Μαρινάκη «αν έχεις αρχ… έλα μόνος σου που έχεις όλη την αστυνομία για να κάνεις τον μάγκα».

VIP: Όσοι έχουν μείνει γιατί οι μισοί έφυγαν στο 85’ να προλάβουν την κίνηση, σιχτιρίζουν («ένα γήπεδο είπαμε να έρθουμε και θα μας το κόψετε και αυτό») και στήνουν κουβέντες για το μέλλον του Παναθηναϊκού («να πάει να γαμ… και ο Βαρουφάκης»).

* Τα παραπάνω εννοείται ότι αποτελούν μια εικονική και σατυρική προσέγγιση του 24ωρου ενός οπαδού του Παναθηναϊκού. Φυσικά και οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις οφείλεται καθαρά σε σύμπτωση.

Η Κυριακή ενός Παναθηναϊκού