MENU

Το μεσημέρι της Παρασκευής (4/3), το SDNA σας ενημέρωσε πως οι διοικήσεις ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκού θα καθίσουν στο τραπέζι, ώστε να πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις αναφορικά με τον τρόπο αντίδρασης στις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όλα αυτά έρχονται μετά την οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, με τις τρεις ΠΑΕ να επιχειρούν πίεση προς την Πολιτεία να κατανοήσει πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο!

Η συνάντηση λοιπόν για το τι μέλλει γενέσθαι ολοκληρώθηκε περίπου στις 7 μ.μ. στα γραφεία της Aegean στην Αθήνα, όπου έδωσαν το παρών οι κύριοι Αλαφούζος, Παναγόπουλος από πλευράς Παναθηναϊκού, οι Μελισσανίδης και Δέδες από την πλευρά της ΑΕΚ, ενώ τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο πρόεδρος Λούμπος Μίχελ, ο οποίος βρισκόταν σε ανοιχτή επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη.

Ο μεγάλος και κοινός στόχος, όπως αυτός αποφασίστηκε είναι να τελειώσει αυτή η κατάσταση στην ΕΠΟ, για τον οποίο θα γίνουν ξεκάθαρες και συγκεκριμένες κινήσεις (δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα και θα γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες)! Όχι στο μέλλον, δηλαδή τον Οκτώβριο που γίνονται εκλογές, αλλά άμεσα! Τώρα, ώστε το επόμενο πρωτάθλημα να ξεκινήσει παίζοντας άπαντες με καθαρά χέρια. Κι αυτό προϋποθέτει άμεσες κινήσεις, οι οποίες φαίνεται ότι ήδη έχουν δρομολογηθεί!

Η συνάντηση της Τρίτης

Μία άλλη κοινή απόφαση-ματ που πάρθηκε είναι πως και οι τρεις ομάδες θα εκπροσωπηθούν στην συνάντηση ιδιοκτητών που ζήτησε ο κύριος Μποροβήλος για την προσεχή Τρίτη. Μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από τον ΠΑΟΚ, στην συνάντηση θα βρίσκεται και ο Ιβάν Σαββίδης, παρότι είχε προγραμματισμένα ταξίδια και βαρύ επαγγελματικό πρόγραμμα.

Ωστόσο, η κρισιμότητα της χρονικής συγκυρίας, αλλά και του θέματος κάνει τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να παραμερίσει για λίγο τις υπόλοιπες επαγγελματικές υποχρεώσεις, τροποποιώντας το πρόγραμμα του, ώστε να είναι σε αυτή την καθοριστική για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου συνάντηση.

Ωστόσο, η μεγάλη έκπληξη βρίσκεται αλλού. Εκτός από τους κυρίους Σαββίδη και Αλαφούζο (που είναι ελάχιστες οι φορές που έχει παρευρεθεί σε μία τέτοια συνάντηση) οι πληροφορίες λένε ότι είναι πολύ πιθανό παρευρεθεί εκεί ως εν τοις πράγμασι αφεντικό της ΑΕΚ και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, κάτι που κάνει ακόμα πιο ιστορική την συγκυρία!

Απαγορευτικό στον Μαρινάκη

Μία άλλη παρασκηνιακή λεπτομέρεια που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι ο πρόεδρος της SuperLeague Γιώργος Μποροβήλος συγκάλεσε για την Τρίτη αυτή την συνάντηση δίχως να ερωτηθεί ο Ολυμπιακός κάτι που προκάλεσε τα έντονα παράπονα του Γιάννη Βρέντζου, καθώς σε αυτή δεν μπορεί να παρευρεθεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης, λόγω της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο!

Μία ενδεικτική τοποθέτηση του Δημήτρη Μελισσανίδη που δείχνει και το κλίμα που επικράτησε στην συνάντηση ήταν πως: «Την μεγαλύτερη ζημιά από την απόφαση που πάρθηκε την έπαθε αντικειμενικά η ΑΕΚ, όμως δεν μας ενδιαφέρει αυτή η ζημιά μπροστά στο συνολικό στόχο να φτιάξουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο». Αναφερόμενος φυσικά στην απόφαση του Σταύρου Κοντονή να διακόψει τη διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σε ό,τι αφορά την συνάντηση της Τρίτης, οι πληροφορίες λένε ότι πάμε για ολομέτωπη μάχη, με τα θέματα που θα πέσουν στο τραπέζι να είναι αυτά της ΕΠΟ, της ΚΕΔ και των διαιτητών, αφού οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ θα τονίσουν ότι το ποδόσφαιρο δεν γίνεται να καθαρίσει, όσο υπάρχει αυτή η ΕΠΟ, αυτή η ΚΕΔ, οι συγκεκριμένοι διαιτητές και γενικότερα άνθρωποι οι οποίοι αν και ποινικά διωκόμενοι κατέχουν σημαίνουσες θέσεις.

Ένα άλλο θέμα που πρέπει να ξεκαθαρίσει αφορά τις πολλές φωνές κυρίως από την πλευρά των οπαδών που ζήτησαν αποχώρηση των ομάδων από το πρωτάθλημα. Στην συνάντηση αυτή θεωρήθηκε ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή κάτι τέτοια (δηλαδή μία αποχώρηση από το πρωτάθλημα) δεν θα έχει κανένα νόημα για πολλούς λόγους.

Τόσο διότι το πρωτάθλημα έχει ουσιαστικά κριθεί, όσο και διότι θα υπήρχαν βαρύτατες νομικές κυρώσεις. Οι τρεις ΠΑΕ, με κυρίαρχη τη θέση αυτή να προέρχεται από την ΑΕΚ, θεωρούν ότι μία τέτοια απόφαση (δηλαδή την διακοπή του πρωταθλήματος) θα πρέπει να την πάρει η πολιτεία, όπως δηλαδή έκανε και με την διοργάνωση του κυπέλλου.

Ελληνικό ποδόσφαιρο: Τι είπαν στην ιστορική συνάντηση ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ