MENU

Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος μιλάει στο SDNA για την πρώτη ομάδα που αγάπησε, τον Παναθηναϊκό, τον νέο του σταθμό, τον Αστέρα Τρίπολης, τις γυναίκες και τα σκουλαρίκια.

«Η σχέση μου με τον κύριο Τερεζόπουλο»

-Είναι καρμικό ότι η πρώτη σου συμμετοχή με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν απέναντι στον Αστέρα και τώρα ξεκινάς νέα καριέρα από την ομάδα της Τρίπολης;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν πιστεύω σε αυτά, αλλά έτσι όπως το θέτεις, μπορεί και να είναι τελικά και να τα έφερε έτσι η μοίρα».

- Τι γνώμη έχεις για τον κύριο Τερεζόπουλο; Σε ξέρει καλά από τις ακαδημίες ως αντίπαλος...

«Πιστεύω ότι ο κύριος Τερεζόπουλος είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει το ποδόσφαιρο και είναι διαβασμένος γύρω από αυτό. Είχαμε πάντα καλές….μονομαχίες στις αναμετρήσεις μας με τον Ολυμπιακό όσο ήμασταν στις ακαδημίες. Η μοίρα μας τα έφερε έτσι ώστε πλέον να συνεργαζόμαστε στην ίδια ομάδα και πιστεύω θα βοηθήσει και εμένα προσωπικά και την ομάδα για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

-Από την Κορινθία στην Αρκαδία. Διπλά εκεί μεγάλωσες. Νοιώθεις σαν να γυρίζεις σπίτι; Τι θυμάσαι από το Δερβένι;

«Δεν θα έλεγα ότι γυρίζω σπίτι. Εμένα σπίτι μου ουσιαστικά είναι η Παιανία και ο Παναθηναϊκός γιατί έφυγα 12 χρονών για τους Πράσινους. Είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία για εμένα, καθώς άφησα μια πόλη σαν την Αθήνα και ήρθα στην Τρίπολη σε ένα πιο ήρεμο μέρος και πιο κλειστή κοινωνία. Έχει μια διαφορά στον τρόπο ζωής».

-Πότε σκοπεύεις να επιστρέψεις στον Παναθηναϊκό;

«Δεν ξέρω, αυτή τη στιγμή παίζω για τον Αστέρα και δεν έχω στόχο να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό. Θέλω να παίξω εδώ και να καθιερωθώ, να κάνω μια καλή σεζόν. Δεν έχω στο μυαλό μου κάτι άλλο».

«Πέρασα δύσκολα με τις αποδοκιμασίες του κόσμου»

-Γιατί έφυγες από τον Παναθηναϊκό; Ένιωσες άσχημα από τις αποδοκιμασίες του κόσμου;

«Ο σύλλογος είχε πάρει την απόφαση του ότι πλέον δεν με χρειάζεται και μπορεί να βρει κάτι καλύτερο από εμένα. Και εγώ έπρεπε να βρω τον επόμενο σταθμό στην καριέρα μου. Για τον κόσμο, δεν ήταν ότι καλύτερο ειδικά το τελευταίο διάστημα, αποδοκιμάστηκα, πέρασα δύσκολα. Ο κόσμος έχει τα δικά του κριτήρια και πιστεύω. Ένα παιδί στα 22 του χρόνια είναι λογικό να στεναχωριέται γι’ αυτή την κατάσταση. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, άλλοι τα περνούν πιο έντονα, άλλους δεν τους νοιάζει. Εγώ είμαι από αυτούς που τα περνούν έντονα και πρέπει να ζήσω με αυτό και να προχωρήσω».

- Πιστεύεις ότι σε αδικεί ο τρόπος που έφυγες;

«Δεν θέλω να σκεφτώ αν με αδικεί ή κάτι άλλο. Κοιτάζω το μέλλον μου και τώρα είναι στον Αστέρα. Ότι έγινε έγινε. Πλέον δεν είμαι στην οικογένεια του Παναθηναϊκού αλλά του Αστέρα. Είμαι χαρούμενος γιατί βρίσκομαι σε έναν επίσης μεγάλο σύλλογο και μου δίνεται η ευκαιρία να προχωρήσω και να διακριθώ».

-Πως σου φαίνεται που ο Λέτο θα φοράει τη φανέλα με το 5 που την φορούσες εσύ;

«Αν το πάρουμε χιουμοριστικά αυτός ο αριθμός μπήκε διπλά σε ένα μεγάλο όνομα παικτικά (γελάει). Δεν μου κάνει αίσθηση ότι κάποιος άλλος πήρε το νούμερο μου, ήταν αναμενόμενο. Του ταιριάζει του Λέτο και του εύχομαι να επιστρέψει δυνατός γιατί θέλει τέτοιους παίκτες το ελληνικό πρωτάθλημα καθώς ανεβάζουν το επίπεδο».

«Η Καμπάλα είναι άσχημη σελίδα για την ιστορία του ΠΑΟ»

-Γιατί ο Παναθηναϊκός έχει έξι χρόνια να πάρει πρωτάθλημα;

«Είναι μια ερώτηση που ο καθένας μπορεί να δώσει διαφορετικές απαντήσεις και να πει ότι θέλει. Εγώ πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός πέρασε δύσκολα χρόνια, το τελευταίο διάστημα από την εποχή του κυρίου Αναστασίου και του κυρίου Νταμπίζα και μετά έχει αρχίσει την ανάκαμψη. Δεν θα αργήσει να πάρει πρωτάθλημα, θα είναι πάντα στην διεκδίκηση του τίτλου και αν συνεχίσει έτσι δεν θα αργήσει αυτή η μέρα».

-Η Καμπάλα τι θα σου θυμίζει;

«Είναι μια άσχημη σελίδα για την ιστορία του Παναθηναϊκού. Προσωπικά εγώ δεν αγωνιστικά για να βοηθήσω την ομάδα μου, αν μπορούσα φυσικά να την βοηθήσω. Πρέπει να ξεχαστεί και ο Παναθηναϊκός σύντομα να κάνει επιτυχίες που δεν θα θυμάται κανείς την Καμπάλα».

-Πως κρίνεις το κλείσιμο της ΘΥΡA 13;

«Θεωρώ πως δεν πρέπει να γίνεται κάτι τέτοιο, μονόπλευρο. Αν είναι να κλείσει ένας σύνδεσμος να κλείσουν όλοι, αλλιώς κάνεις. Έτσι δεν κερδίζει κάτι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βέβαια αν κλείσουν και όλοι οι άλλοι δεν θα αλλάξει κάτι. Πρέπει η πολιτεία να λάβει δραστικά μέτρα για να εξαλειφθεί η βία από τα γήπεδα, βλέπε για παράδειγμα το τελευταίο περιστατικό στο Περιστέρι με το Ατρόμητος-ΑΕΚ».

-Είχες πει ότι η νίκη με 0-3 μέσα στο Καραϊσκάκης ήταν καλύτερη και από σεξ. Γιατί;

«Μπορεί να ήμουν υπερβολικός στην δήλωση τότε αλλά θέλοντας να δώσω έμφαση στο ότι ήταν ένα τρομερά έντονο συναίσθημα γιατί μια τέτοια νίκη στην έδρα τα αιώνιου αντιπάλου δεν περιγράφεται με λόγια».

«Δεν θα πήγαινα σε ομάδα μόνο για τα χρήματα»

-Εάν αργότερα σε ζητούσε ο Ολυμπιακός θα πήγαινες για τα χρήματα;

«Αυτή την στιγμή είμαι στην Τρίπολη και κοιτάω τον Αστέρα. Από κει και πέρα αν στο μέλλον οποιαδήποτε πρόταση ήταν καλή προοπτική για την καριέρα μου, αλλά όχι μόνο για τα χρήματα, είμαι κατηγορηματικός».

- Σε φοβίζει μήπως μετά από χρόνια λένε για σένα ότι είσαι ένα ταλέντο που χάθηκε;

«Η αλήθεια είναι πως δεν έχω βάλει στο μυαλό μου κάτι τέτοιο γιατί δεν έχω σκοπό να χαθώ ή να μην συνεχίσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Δουλεύω καθημερινά, όπως έχω ξανά πει είμαι ένα προϊόν δουλειάς, δεν είμαι παικταράς και ταλεντάρα, αλλά προσπαθώ να δουλεύω σκληρά για να βελτιώνομαι και να βοηθάω την ομάδα που βρίσκομαι όπως τώρα τον Αστέρα Τρίπολης».

- Το Κύπελλο κόντρα στον ΠΑΟΚ θα είναι ο μόνος τίτλος σου; Αυτό το φοβάσαι;

«Δεν έχω σκοπό να μείνω μόνο σε αυτόν τον τίτλο. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή. Ήταν ένας γλυκός τίτλος όπως ήρθε γιατί τα καταφέραμε ως Παναθηναϊκός και εγώ προσωπικά, αν έρθει άλλος τίτλος ή όχι αυτόν θα τον θυμάμαι για πάντα».

«Η οικογένεια, οι κολλητοί και τα καψώνια»

- Σε ποια χώρα θα ήθελες να παίξεις ποδόσφαιρο;

«Δεν είναι μια, σε πολλές χώρες θα ήθελα να παίξω. Αν τα καταφέρω και είμαι άξιος θα φανεί στην πορεία. Ιταλία, Γερμανία ή Ολλανδία θα μπορούσα πιστεύω να παίξω».

- Καψώνια σου έκαναν όταν ξεκινούσες το ποδόσφαιρο;

«Δεν μπορώ να θυμηθώ, αδιαφορούσα άλλωστε για τα γύρω γύρω. Κοιτούσα μόνο να κάνω την δουλειά μου και να είμαι εγώ σωστός εκεί που πρέπει. Ακόμα αδιαφορώ και προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος στο ποδόσφαιρο και μόνο».

-Οι γονείς σου ήθελαν να γίνεις ποδοσφαιριστής;

«Συγκεκριμένα οι γονείς μου δεν με είχαν δει ποτέ να παίζω μπάλα πριν πάω στον Παναθηναϊκό. Δεν τους πολύ ένοιαζε γιατί εκείνη την περίοδο είχαμε οικονομικά προβλήματα στην οικογένεια και κοίταζαν περισσότερο να γίνω σωστός άνθρωπος και να διαβάζω για να σπουδάσω. Μόλις έφτασα και έπαιξα στον Παναθηναϊκό πίστεψαν ότι είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, πιο πριν δεν είχαν σχέση με το άθλημα».

-Τι θαυμάζεις στους γονείς σου;

«Θαυμάζω τους γονείς μου γιατί ποτέ δεν τους ενδιάφερε το χρήμα. Πότε δεν κοίταξαν αν θα βγάλω χρήματα ή θα παίξω μπάλα και γίνω αναγνωρίσιμος. Τους ένοιαζε να είμαι σωστός άνθρωπος, είχα σωστά πρότυπα όταν μεγάλωνα και τα έχουν καταφέρει, έχουν «δουλέψει» γι ’αυτό που είμαι σήμερα».

- Έχεις αδέλφια;

«Έχω έναν αδερφό μεγαλύτερο, 18 μήνες».

-Έχεις κάποιον συμπαίκτη κολλητό;

«Ναι. Τώρα που έφυγα από τον Παναθηναϊκό βέβαια απομακρυνθήκαμε, η φιλία όμως δεν παύει να υπάρχει. Ήμουν κολλητός με τον Χουχούμη, τον Μαρινάκη και τον Αναγνωστόπουλο. Με τον Αλέξανδρο ήμουν πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια».

-Με τον Καπίνο ήσασταν συμπαίκτες σε ΠΑΟ και εθνική ομάδα. Τώρα που πήγε στον Ολυμπιακό μιλάτε;

«Με τον Στέφανο είχαμε πάντα σχέσεις από το ποδόσφαιρο, μεγαλώσαμε μαζί! Δεν μιλάμε καθημερινά αλλά όταν βρισκόμαστε, λέμε τα νέα μας, έχουμε καλή σχέση».

«Δίνω τα πάντα σε μία γυναίκα».

-Τι τύπος άνδρας είσαι;

«Είμαι άνδρας που βλέπω ρεαλιστικά τα πράγματα και δεν κάνω όνειρα, δεν βλέπω αστεράκια και καραμελίτσες. Ζω στην πραγματικότητα και στο τώρα».

-Πως φέρεται στις γυναίκες ένας Κριός;

«Προσπαθώ να δώσω τα πάντα και να μην της λείπει τίποτα. Να είμαι πάντα διπλά της για ότι χρειαστεί αλλά χωρίς να παραμελώ τον εαυτό μου. Θέλω μια ισορροπία στη ζωή μου».

-Οι ποδοσφαιριστές γιατί "τραβούν" γυναίκες από τον καλλιτεχνικό χώρο; Είναι τα λεφτά ή δόξα ή το κορμί;

«Δεν ξέρω, ρώτησε αυτούς που το κάνουν. Εγώ δεν είχα ποτέ μοντέλα ή τραγουδίστρια».

- Σου αρέσουν οι ξανθές ή οι μελαχρινές;;

«Δεν έχω ιδιαίτερη προτίμηση, όλες οι σχέσεις μου πάντως έτυχε να είναι μελαχρινές».

- Έχεις κλάψει για τον Παναθηναϊκό ή για γυναίκα;

«Για τον Παναθηναϊκό πολλές φορές για γυναίκα όχι».

- Τι θα μαγείρευες σε μια γυναίκα;

«Ότι καλύτερο είχε ένας κατάλογος (γελάει). Μαγειρεύω αλλά δεν θα ήταν καλή ιδέα να το κάνω για μια γυναίκα. Δεν θα τα κατάφερνα καλά».

- Ο Κώστας είναι καλό παιδί;

«Ναι, είμαι καλό παιδί, δεν μου αρέσει να βλάψω τον γύρω μου ή να κάνω κακό. Αυτά έξω από το γήπεδο. Μέσα στο γήπεδο κοιτάζω το συμφέρον το δικό μου και της ομάδας μου και αν αυτό χρειαστεί να γίνει με άσχημο τρόπο θα γίνει με… άσχημο τρόπο».

- Τι αυτοκίνητο οδηγείς;

«BMW 335»

- Γιατί φοράς σκουλαρίκι; Από άποψη;

«Είχα βάλει ένα στοίχημα, το έχασα, μετά μου αρέσαν και τα κράτησα».

- Διαβάζεις αθλητικές εφημερίδες;

- Πως τα πας με τους δημοσιογράφους;

«Χάλια! Δεν είναι στο στυλ μου. Δεν έχω κάτι μαζί τους, ούτε αυτοί μαζί μου, ελπίζω! Αλλά δεν μου αρέσει να μιλάω, δεν είναι στον χαρακτήρα μου να δίνω συνεχώς συνεντεύξεις».

- Διαμαντίδης ή Σπανούλης;

«Διαμαντίδης δεν το συζητώ».

- Ακούς Παντελίδη;

Τριανταφυλλόπουλος: «Έχω κλάψει για τον Παναθηναϊκό, όχι για γυναίκα»