MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
«Γ. Καραϊσκάκης», Otesport 3
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
5 0
Αστέρας Τρίπολης
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ο πρώτος προημιτελικός Κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και του Αστέρα στο Καραϊσκάκη θα είναι και ο... τελευταίος! Οι «ερυθρόλευκοι» φρόντισαν με την εμφάνισή τους και τα πέντε γκολ απέναντι σε έναν πλήρως υποταγμένο, αγωνιστικά, αντίπαλο να εξασφαλίσουν ουσιαστικά την παρουσία τους στην ημιτελική φάση του θεσμού, αφού ο επαναληπτικός της Τρίπολης δεν μπορεί να έχει τίποτα άλλο παρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα έπιασε υψηλότατα επίπεδα απόδοσης το βράδυ της Τετάρτης, έπαιξε κατά διαστήματα πολύ καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο και επί της ουσίας κυριάρχησε επί 90 λεπτά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και από άκρη σε άκρη του αγωνιστικού χώρου.

Το ματς ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να αναλαμβάνει τα ηνία νωρίς, με κατοχή μπάλας από το πρώτο πεντάλεπτο, έντονο πρέσινγκ «ψηλά», επιθέσεις από τις πτέρυγες -κυρίως τη δεξιά- και εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας. Από την πλευρά τους, οι Αρκάδες αναγκάστηκαν να βρεθούν από νωρίς στο μισό δικό τους κομμάτι του γηπέδου και κατά μία έννοια να... αναμένουν τη μοίρα τους. Για ένα δεκάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο μονάχα... ξεμύτισαν από την περιοχή τους και είχαν δύο καλές στιγμές, κρατώντας ταυτόχρονα λίγο παραπάνω τη μπάλα στα πόδια τους, χωρίς όμως να πετύχουν κάτι περισσότερο.

Οι ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό ξεκίνησαν με τη φάση του 10ου λεπτού, όταν Ντουρμάζ και Ομάρ συνδυάστηκαν στην αντεπίθεση, ο Νορβηγός σέντραρε και ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε σε κόρνερ την κεφαλιά του Φορτούνη. Δύο λεπτά μετά, νέα προσπάθεια του Ομάρ από δεξιά και γύρισμα προς το σημείο του πέναλτι, ο Ζντιέλαρ έκανε το «τσαφ» στην προσπάθειά του να σουτάρει με το αριστερό. Τελικά, το 1-0 ήρθε στο 13', σε μια φάση καρμπόν με τις προηγούμενες δύο καλές επιθέσεις από τα πλάγια αλλά από την αριστερή πτέρυγα αυτή τη φορά. Ο Ντουρμάζ πάσαρε για τον Μαζουακού που έκανε καλή κίνηση, ο Γάλλος έκανε το γύρισμα και ο Ιντέγε που πετάχτηκε και πρόλαβε τόσο τον Γιαννούλη όσο και τον Θεωδορόπουλο, σκόραρε με ένα απλό πλασέ από τα δύο μέτρα.

Μετά το 1-0, ο Ολυμπιακός που ούτως ή άλλως ήταν καλύτερος μέχρι εκείνο το σημείο και πίεζε, έλεγξε απόλυτα το ματς, έχοντας καθολική υπεροχή σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, ενώ στο 22' ο Ιντέγε σούταρε άουτ μετά από προσπάθεια του Πάρντο. Μετά το εικοσάλεπτο πάντως, ο Αστέρας προσπάθησε να βγει από τα καρέ του και να κερδίσει λίγα μέτρα στο γήπεδο, κυκλοφορώντας ταυτόχρονα τη μπάλα. Στο διάστημα αυτό, κατάφερε να βρει δύο καλές ευκαιρίες με τα σουτ των Χαμντανί και Ιγκλέσιας, όμως συνολικά η εικόνα του αγώνα έμεινε αναλλοίωτη σε γενικές γραμμές: ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε θέση επίθεσης και πέρα από κάποια αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή διατηρούσε τον έλεγχο του αγώνα.

Στο 25', στην πρώτη φάση του Αστέρα, ο Καπίνο έδιωξε το σουτ του Χαμντανί που κατέβασε τη μπάλα μετά από γέμισμα που έγινε στην περιοχή, ενώ τρία λεπτά μετά ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού «έβγαλε» το δυνατό σουτ του Ιγκλέσιας λίγο έξω από την περιοχή, μετά από γρήγορη αντεπίθεση και «σπάσιμο» της μπάλας από τον Γιάννου.

Μέχρι το γκολ που θα «καθάριζε» το ματς, υπήρξε μια κεφαλιά άουτ του Μποτία στο 31' μετά από κόρνερ και μια καλή απόκρουση του Θεοδωρόπουλου στο σουτ του Ιντέγε μέσα από την περιοχή. Τελικώς το 2-0 ήρθε στη φάση του 41', όταν ο Ολυμπιακός έβγαλε μια ακόμη ταχύτατη αντεπίθεση, ο Ντουρμάζ ήταν αυτός που κουβάλησε τη μπάλα και πάσαρε την κατάλληλη στιγμή για τον Ιντέγε, ο οποίος τελείωσε με ωραίο πλασέ τη φάση.

Η καθολική υπεροχή των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο με... αμείωτη ένταση. Στο 50' ο δείκτης του σκορ ανέβηκε στο 3-0 μετά από νέα αντεπίθεση και νέα ασίστ του Ντουρμάζ, αυτή τη φορά για τον Φορτούνη που νίκησε τον Θεοδωρόπουλο με ωραίο πλασέ.

Στη μοναδική φάση του Αστέρα στο δεύτερο 45λεπτο, ο Καπίνο έσωσε για τρίτη φορά την εστία του στην κεφαλιά του Μπερτόλιο. Στο 64' ο δείκτης του σκορ σκορ ανέβηκε στο 4-0 μετά από πολύ ωραία σέντρα του Ντουρμάζ, -η τρίτη του ασίστ- και ακόμη πιο ωραίο σουτ του Φορτούνη, με ένα μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής. Στη συνέχεια, Πάρντο και Ομάρ δεν βρήκαν στόχο με σουτ που δοκίμασαν εκτός περιοχής, όπως συνέβη και με τις κεφαλιές του Μιλιβόγεβιτς και του Μποτία στο 78'. Ένα λεπτό μετά, ο Πάρντο διαμόρφωσε το τελικό 5-0 με ένα εκπληκτικό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο μια όμορφη «ερυθρόλευκη» βραδιά στο Καραϊσκάκη.

Τα γκολ του αγώνα

https://www.youtube.com/embed/ifDrpFzA1m0https://www.youtube.com/embed/QqD800jUbWghttps://www.youtube.com/embed/1AbfOFDNuKchttps://www.youtube.com/embed/sJHZupzWiw8https://www.youtube.com/embed/slt0EWlcEvM

ATM: Το ταμείο του αγώνα

Ένα ήσυχο απόγευμα στο Καραϊσκάκη και ένα εξαιρετικά άνετο βράδυ για τον Ολυμπιακό που ήταν καταιγιστικός και δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στον Αστέρα Τρίπολης ούτε καν να σκεφτεί ότι θα μπορούσε να πάρει κάτι από αυτό το ματς και συνολικά από τους δύο προημιτελικούς. Δεδομένης της εικόνας του αγώνα και της διαφοράς στην απόδοση των δύο ομάδων, το 5-0 είναι μάλλον... τιμητικό για τους Αρκάδες.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: «Καθάρισε» την πρόκριση ο Ολυμπιακός;

Θα μπορούσαμε να αραδιάσουμε δεκάδες κλισέ για τον θεσμό των εκπλήξεων, τους... νόμου του ποδοσφαίρου, τα θαύματα που γίνονται και όλα τα σχετικά. Ότι και αναφέρει κάποιος μετά το 5-0 του πρώτου ματς και την τεράστια διαφορά που υπάρχει μεταξύ του Ολυμπιακού και των ομάδων χαμηλότερων ταχυτήτων του πρωταθλήματος, ειδικά όταν οι «ερυθρόλευκοι» πιάνουν τέτοια επίπεδα απόδοσης, η ουσία παραμένει μία: ο Αστέρας θα βρει πιθανότητες πρόκρισης αν στον επαναληπτικό της Τρίπολης οι νταμπλούχοι Ελλάδας μείνουν στα... αποδυτήρια.

ΕURO GROUP: Αυτοί που έκριναν το ματς

Ιντέγε και Φορτούνης έκαναν πολύ καλό ματς και πέτυχαν ωραία γκολ, ενώ ακόμη καλύτερη απόδοση έπιασε ο Ντουρμάζ που μοίρασε τρεις ασίστ και έδωσε την πάσα από την οποία ξεκίνησε και το πρώτο γκολ. Θετικότατος και ο Καπίνο με τρεις επεμβάσεις που κράτησαν το μηδέν στην ερυθρόλευκη άμυνα.

GREXIT: Ο χειρότερος του αγώνα

Δύσκολα θα βρει κανείς διασωθέντα από το ναυάγιο του Αστέρα, με τους δύο στόπερ όμως, Σανκαρέ και Γκοϊάν να κερδίζουν στο νήμα τον τίτλο των χειρότερων, αφού στα περισσότερα γκολ του Ολυμπιακού... έλαμψαν δια της απουσίας τους.

CAPITAL CONTROL: Ο έλεγχος των διαιτητών

Απαρατήρητο πέρασε το διαιτητικό τρίο, αφού άλλωστε δεν υπήρξαν και δύσκολες φάσεις.

PLAN B: Η προετοιμασία των προπονητών

Το κλασικό 4-2-3-1 ήταν η επιλογή του Μάρκο Σίλβα για τον Ολυμπιακό. Ο Καπίνο ξεκίνησε, όπως σε όλα τα ματς Κυπέλλου, κάτω από τα δοκάρια, με πλάγια μπακ τους Μαζουακού αριστερά και Ομάρ δεξιά. Στόπερ ήταν οι Μποτία-Σιόβας, αμυντικοί χαφ οι Ζντιέλαρ-Μιλιβόγεβιτς, επιτελικός ο Φορτούνης, αριστερό εξτρέμ ο Ντουρμάζ, δεξί ο Πάρντο και σέντερ φορ ο Ιντέγε.

Από την πλευρά του, ο Στάικος Βεργέτης επέλεξε επίσης σχήμα 4-2-3-1 με τον Θεοδωρόπουλο στο τέρμα, τετράδα άμυνας με Λούι και Γιαννούλη στα άκρα και Σανκαρέ-Γκοϊάν στο κέντρο της, αμυντικούς μέσους τους Ιγκλέσιας και Κουρμπέλη, τον Χαμντανί «δεκάρι», Στανισάβλιεβιτς δεξιά στα εξτρέμ και Μάσα αριστερά, με τον Γιάννου στην «κορυφή» της επίθεσης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ (74’ Μανιάτης), Πάρντο, Φορτούνης (71’ Φορτούνης), Ντουρμάζ (81’ Κολοβός), Ιντέγε.

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (67΄ Κιτοκό), Σανκαρέ, Γκοιάν (59’ Ζησόπουλος), Γιαννούλης, Χαμντανί, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Στανισάβλιεβιτς (46’ Μπερτόλιο), Μάσα, Γιάννου.

Διαιτητής: Χρήστος Μήτσιος (Ηπείρου)

Βοηθοί: Γεώργιος Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου), Θεόδωρος Νταλούκας (Τρικάλων)

Τέταρτος: Γεώργιος Φουκάκης (Ηρακλείου)

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης 5-0