MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΟΑΚΑ, Novasports 1
ΑΕΚ
ΑΕΚ
1 0
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Τέρμα το... γκάζι για τη δεύτερη θέση έχει πατήσει η ΑΕΚ, καθώς ούτε ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σταματήσει το νικηφόρο σερί της μέσα στο 2016. Ένα γκολ του Ρόναλντ Βάργκας αποδείχθηκε αρκετό στην Ένωση για να πάρει την πρώτη της νίκη σε ντέρμπι φέτος, με 1-0, σε ένα παιχνίδι που μπορεί να μην είχε πολλές μεγάλες φάσεις, όμως σίγουρα προσέφερε συγκινήσεις.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ απέδειξε και σε ένα ματς υψηλής δυσκολίας ότι έχει αποκτήσει μια κυνικότητα, που της επιτρέπει να βρίσκει τον τρόπο να παίρνει εύκολα ή δύσκολα το αποτέλεσμα. Έστω και αν στην προκειμένη περίπτωση για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε στα τελευταία λεπτά του αγώνα και δύο σημαντικές επεμβάσεις του Ανέστη και του Αραβίδη, σε δύο σπουδαίες ευκαιρίες των φιλοξενούμενων.

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη, φάνηκε στο πρώτο ημίχρονο να ζητά από το παιχνίδι λιγότερα απ΄ όσα θα μπορούσε να του δώσει, αδυνατώντας να κρατήσει τη μπάλα και καταφέρνοντας να απειλήσει μόνο εκμεταλλευόμενος κάποια λάθη, ενώ στο δεύτερο, που αποφάσισε να βάλει τη μπάλα κάτω και να πιέσει περισσότερο, έδειξε σαφώς καλύτερη εικόνα και παρότι αναγκάστηκε να παίξει για περίπου δέκα λεπτά με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής της Μπερμπάτοφ, εξάντλησε στο τέλος τις πιθανότητες του να πάρει κάτι στο ΟΑΚΑ, χωρίς όμως να δει την τύχη να του χαμογελά.

Ξανά... Βάργκας

Tα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν... αναγνωριστικά για τον ΠΑΟΚ, ενώ η ΑΕΚ έδειξε μια σχετική διάθεση να πιέσει. Στο 4' είχε και την πρώτη της τελική με ένα σουτ του Βάργκας, ενώ στο 11' Αραβίδης, Γκάλο και Μάνταλος βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Βραζιλιάνος έκανε μια μπροστινή μπαλιά για τον Μάνταλο, όμως εκείνος δεν είχε... ακολουθήσει τη σκέψη του συμπαίκτη του.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ αιφνιδίασε παίζοντας γρήγορα ένα φάουλ, όμως ο Σιμόες πρόλαβε τον Κοροβέση πριν γίνει απειλητικός. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων (και του ματς) ήρθε στο 17', όταν από λάθος γύρισμα του Άρθο με το κεφάλι, ο Ροντρίγκες βρήκε απέναντι από τον Ανέστη και πλάσαρε, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να αποκρούει.

Ακολούθησε ένα διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ ναι μεν δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα, ωστόσο έδειξε ότι μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους στην κόντρα, ενώ έκλεινε καλά τους χώρους στην ΑΕΚ. Τελικά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ στο 33' από μια στημένη φάση: Ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Άρθο έκανε ωραίο γύρισμα από το δεύτερο δοκάρι, ο Βάργκας πλάσαρε, ο Βελλίδης απέκρουσε, ο Ντίντακ προσπάθησε να πλασάρει ξανά και τελικά ο Βάργκας από κοντά, με δεύτερη προσπάθεια, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Αυτό ήταν και το σκορ ημιχρόνου, καθώς στη συνέχεια δεν υπήρξαν φάσεις, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει κάποια μέτρα στο γήπεδο, να κερδίζει και ένα δυο στημένα, αλλά να μην απειλή, ενώ το ίδιο συνέβη και σε δύο τρεις αντεπιθέσεις που προσπάθησε να βγάλει η ΑΕΚ.

Ευκαιρίες, αποβολή... 1-0

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο ΠΑΟΚ έδειξε διάθεση να πάρει περισσότερη πρωτοβουλία στο ματς και φυσικά να πιέσει πιο πολύ για την ισοφάριση. Μάλιστα, ο Τούντορ έκανε και κίνηση από τον πάγκο, ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Μπερμπάτοφ στη θέση του Τζιόλη. Η πρώτη υποψία ευκαιρίας ήταν ένα σουτ του Χαρίση στο 49', το οποίο μπλόκαρε ο Ανέστης, ενώ στο επόμενο λεπτό η ΑΕΚ... απάντησε με ένα σουτ του Μάνταλου που πέρασε άουτ.

Η πρώτη ευκαιρία για την επανάληψη ήρθε στο 65'. Ο Μπαρμπόσα έκανε μια ωραία ενέργεια από δεξιά, ο Γκάλο έσκαψε τη μπάλα για το πέναλτι, ο Γιόχανσον προσπάθησε χωρίς επιτυχία να κάνει ένα γυριστό σουτ, αλλά η μπάλα πήγε στον Μάνταλο που έκανε κεφαλιά, με τον Βελλίδη να μπλοκάρει. Στο 73', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Τζαβέλλας έπιασε ένα γυριστό στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Ανέστης δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα.

Δείτε εδώ τα επίσημα highlights της αναμέτρησης

Δυο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Αραβίδης έκανε πολύ ωραία κάθετη μπαλιά για τον Μάνταλο, που δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα προ του Βελλίδη, όμως εκείνη «πέρασε» και... έγλειψε το δοκάρι. Στο 83' άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι, καθώς ο Μπερμπάτοφ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για χτύπημα στον Σιμόες, όμως ο ΠΑΟΚ δεν τα... παράτησε και ακολούθησαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για τους φιλοξενούμενους.

Στο 89' ο Κίτσιου έκανε ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ, με τον Ανέστη να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ με την εκτέλεση του κόρνερ ο Κόστα πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή και ο Ανέστης έδιωξε τη μπάλα σχεδόν πάνω στη γραμμή! Έτσι, το 1-0 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα...

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (61' Τζιμπούρ), Μπαρμπόσα (91' Μπουονανότε), Αραβίδης (91' Σοϊλέδης).

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Βελλίδης, Κίτσιου, Βίτορ (77' Κόστα), Τζαβέλλας, Κοροβέσης, Τζιόλης (46' Μπερμπάτοφ), Τσίμιροτς, Χαρίσης, Μακ, Αθανασιάδης (70' Ζαϊρο), Ροντρίγκες.

GREXIT: Ο χειρότερος του αγώνα Σίγουρα δεν... τιμά την άμυνα του ΠΑΟΚ το γεγονός ότι δέχθηκε γκολ σε μια φάση στην οποία έγιναν τρεις τελικές μέσα από τη μικρή περιοχή, όμως αναζητώντας τον χειρότερο του αγώνα... σκοντάφτεις πάνω στον Μπερμπάτοφ, τον οποίο έριξε στο ματς ο Τούντορ για να το γυρίσει, δεν κατάφερε να προσφέρει τα αναμενόμενα στον αρχικό του ρόλο (πίσω από τον φορ), όμως το σημαντικό είναι ότι έβγαλε έναν εκνευρισμό γενικά στο παιχνίδι του, τον οποίο πλήρωσε στο τέλος με την αποβολή του.

CAPITAL CONTROL: Ο έλεγχος των διαιτητών

O Γιάχος κατάφερε να διαιτητεύσει ένα ντέρμπι και να μην είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών. Κάτι σίγουρα θετικό για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος, έκανε κάποια μικρολαθάκια σε φάσεις... χαμηλού ενδιαφέροντος. Η αποβολή του Μπερμπάτοφ ήταν σωστή, ενώ στον πειθαρχικό έλεγχο ξεκίνησε χαρίζοντας μια κάρτα στον Βίτορ (5') και στη συνέχεια τις έδωσε όλες -και για τις δύο ομάδες- με κάποια ευκολία, αρχής γενομένης από την επόμενη πάνω στον Αθανασιάδη.

ATM: Το ταμείο του αγώνα

Τα ντέρμπι κρίνονται στις λεπτομέρειες, ειδικά όταν σε μεγάλο μέρος της διάρκειάς τους είναι σχεδόν μοιρασμένα. Η ΑΕΚ πήρε γκολ που έψαχνε από μια στημένη φάση και μπορεί να μη βρήκε τρόπο να τελειώσει το ματς στις άλλες φάσεις που δημιούργησε, όμως βρήκε απαντήσεις από τον Ανέστη και τον Αραβίδη, στις δύο μεγάλες στιγμές του ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

ΕURO GROUP: Αυτοί που έκριναν το ματς

Το παιχνίδι είχε αρκετούς διακριθέντες και για τις δύο πλευρές. Ο Ροντρίγκες κατάφερε να... αγχώσει μόνος του την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, ο Σιμόες έκανε ακόμη ένα εξαιρετικό παιχνίδι στη μεσαία γραμμή της Ένωσης (...), όμως μοιραία, αυτός που έκρινε τα πάντα ήταν ένας παίκτης που ήταν αμφίβολο -λόγω τραυματισμού- αν θα βρίσκεται στο γήπεδο. Ο λόγος για τον Ρόναλντ Βάργκας που πέτυχε ακόμη ένα καθοριστικό γκολ για την ομάδα του.

PLAN B: Η προετοιμασία των προπονητών Ο Γκουστάβο Πογιέτ επέλεξε ως διάταξη της ομάδας του το 4-3-3 και παρέταξε την αναμενόμενη ενδεκάδα. Στο τέρμα ήταν ο Ανέστης, στην άμυνα οι Ντίντακ, Άρθο, Κολοβέτσιος, Γκάλο, ο Σιμόες έπαιξε ως αμυντικός χαφ, οι Γιόχανσον, Μάνταλος ως εσωτερικοί χαφ, οι Μπαρμπόσα, Βάργκας στα άκρα της επίθεσης και ο Αραβίδης στην κορυφή.

Με διάταξη 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του και ο Ιγκόρ Τούντορ. Στο τέρμα ήταν ο Βελλίδης (στο ντεμπούτο του, αντί του Όλσεν), στην άμυνα οι Κίτσιου, Βίτορ, Τζαβέλλας, Κοροβέσης, στη μεσαία γραμμή οι Τζιόλης, Τσίμιροτ, Χαρίσης και στην τριάδα της επίθεσης οι Ροντρίγκες, Μακ, Αθανασιάδης.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0 (vid)