MENU

Άλλο ένα σκάνδαλο έρχεται να διαδεχτεί τα δεκάδες που συμβαίνουν καθημερινά στο ελληνικό ποδόσφαιρο της σήψης και της δυσωδίας! Ό,τι ακριβώς είχε συμβεί στο Βέροια-Ολυμπιακός με τον διαιτητή Χρήστο Μήτσιο που με προκλητικό τρόπο δεν διέκοψε οριστικά εκείνο τον αγώνα σε βάρος του Ολυμπιακού για ρίψη καπνογόνων και μάλιστα δύο φορές, το ίδιο συνέβη και στο Πλατανιάς-Ολυμπιακός!

Και αυτή τη φορά, «δράστης» ήταν ο Ηλίας Σπάθας! Με λίγα λόγια… ουδεμία έκπληξις! Συγκεκριμένα, στο 89' της αναμέτρησης στα Περιβόλια, εκτοξεύτηκε αναπτήρας από την κερκίδα των οπαδών του Ολυμπιακού και χτύπησε τον Κουλιμπαλί!

Το άρθρο 15, παράγραφος Β, εδάφιο ε) είναι σαφές: Το παιχνίδι έπρεπε να διακοπεί χωρίς προειδοποίηση! Και φυσικά να διακοπεί σε βάρος του Ολυμπιακού! Η διάταξη αναφέρει: «Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα ευθείας βολής (έστω και μίας) και κάθε άλλου αντικειμένου, που δύναται να προκαλέσει σωματική βλάβη σε όλους όσους νόμιμα ευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου, τότε ο διαιτητής διακόπτει οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση».

Έρχεται νέα καμπάνα με υποτροπή!

Το σκάνδαλο με το Μήτσιο στη Βέροια δεν πέρασε απαρατήρητο και η αθλητική δικαιοσύνη τιμώρησε τον Ολυμπιακός με μία αγωνιστική και βαρύ πρόστιμο! Φυσικά ο Μήτσιος την έβγαλε… άβρεχτος! Τώρα τα πράγματα είναι πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός ότι στην πραγματικότητα, θα έπρεπε να μηδενιστεί και να χάσει το ματς στα χαρτιά!

Πλέον οι Πειραιώτες είναι υπότροποι και όπως αναφέρει ο Πειθαρχικός Κώδικας: «Σε περίπτωση υποτροπής σε επόμενο αγώνα της ομάδας στην ίδια αγωνιστική περίοδο, οι προβλεπόμενες ποινές διπλασιάζονται»! Ποιες είναι οι ποινές; Στο εδάφιο ε) που αναφέραμε παραπάνω προβλέπεται: «Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με α. χρηματική ποινή από 40.000 ευρώ έως 70.000 ευρώ και β. ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές από 1 έως 2 αγωνιστικές ημέρες».

Οι παραπάνω ποινές, βάσει υποτροπής, θα πρέπει να διπλασιαστούν. Πρέπει πάντως να σημειωθεί, πως αν προέκυπτε πως ο Κουλιμπάλί τραυματίστηκε (έστω ελαφρά) από τον αναπτήρα που δέχτηκε, τότε οι ποινές θα ήταν 60.000 έως 100.000 ευρώ πρόστιμο και 2 έως 3 αγωνιστικές, οι οποίες επίσης θα διπλασιάζονταν.

https://vid.me/e/OFZy?stats=1&tools=1
Νέο σκάνδαλο με Σπάθα στα Περιβόλια! (vid)