MENU

Ο 24χρονος ακραίος επιθετικός έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2015 και σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA είναι σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό.

Ο Βλαχοδήμος έκανε προπονήσεις με την Γκρόιτερ Φιρτ και την Αρμίνια, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και η πλευρά του παίκτη βρίσκεται μία ανάσα από τη συμφωνία με το «τριφύλλι». Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA το... deal αναμένεται να κλειδώσει τις επόμενες ημέρες και ο νεαρός άσος να γίνει ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού.

Ο Βλαχοδήμος θα μπορούσε να παίξει και... αύριο, δεδομένου ότι όλο αυτό το διάστημα έκανε (και) ατομικές προπονήσεις και συγκεντρώνει χαρακτηριστικά που έλειπαν από τον Παναθηναϊκό. Πρόκειται, άλλωστε, για έναν πλάγιο που έχει ταχύτητα, εκρηκτικότητα και πατάει αντίπαλη περιοχή. Στον Παναθηναϊκό θεωρούν πως μπορεί να δώσει άμεσα λύσεις και να βοηθήσει την ομάδα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο Βλαχοδήμος (ο οποίος φέρεται να είναι στην Ελλάδα) «κουβαλάει» μία ρήτρα από τον Ολυμπιακό σχετικά με (πιθανή) μεταγραφή του σε άλλη ελληνική ομάδα, αλλά υπάρχει η εντύπωση ότι και αυτό το εμπόδιο θα ξεπεραστεί.

Το προφίλ του

Πρόκειται για ένα παιδί που έμαθε το... σωστό ποδόσφαιρο, εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στις εξαιρετικές ακαδημίες της Στουτγάρδης. Η «ανακάλυψή» του στα εντός συνόρων ποδοσφαιρικά δρώμενα, οφείλεται σε έναν γνώστη της γερμανικής αγοράς, του Κώστα Κωνσταντινίδη. Αυτός ήταν που εισηγήθηκε στην Ξάνθη την απόκτησή του και η ακριτική ομάδα μόλις αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για «διαμάντι», δεν άργησε να τον κάνει δικό της.

Τα προσόντα του έκαναν «μπαμ» από... χιλιόμετρα. Ψηλό κορμί, γρήγορος, εξαιρετική επαφή με τη μπάλα και μεγάλη ευχέρεια στο ένας εναντίον ενός. Ένα στυλ παιχνιδιού που δεν άργησε να του κολλήσει το παρατσούκλι «Έλληνας Κριστιάνο», με τον Πορτογάλο άλλωστε να είναι και το ποδοσφαιρικό ίνδαλμα του 24χρονου.

Στα μείον του έως τώρα στην καριέρα του ήταν πάντα η τελική προσπάθεια, η έλλειψη σταθερότητας και η υψηλή απόδοση κάτω από πίεση, στοιχεία τα οποία ο ίδιος ευελπιστεί να βελτιώσει αν θέλει να έχει στην καριέρα του την εξέλιξη που άπαντες περίμεναν. Είναι ήδη άλλωστε στα 24.

Μετά την Ξάνθη, συνέχισε την καριέρα του στον Ολυμπιακό, όμως στους «ερυθρόλευκους» ουδέποτε βρήκε επί της ουσίας χρόνο συμμετοχής και ρόλο στην ομάδα. Έπαιξε σε κάποια ματς στην πρώτη του σεζόν και έκτοτε, στα 2,5 χρόνια που ακολούθησαν πέρασε από τέσσερις διαφορετικές ομάδες ως δανεικός.

Ο τελευταίος του σταθμός ήταν η γαλλική Νιμ στην οποία πραγματοποίησε σαφώς τις καλύτερες εμφανίσεις του την τελευταία τριετία. Έμεινε ελεύθερος το περασμένο καλοκαίρι και έκτοτε αναζητεί το επόμενο κεφάλαιο της καριέρας του.

Ημερ. Γέννησης: 12/10/1991 (24)

Τόπος γέννησης: Στουτγάρδη, Γερμανία

Ύψος: 1,84μ.

Θέση: Δεξί χαφ/εξτρέμ

Οι αριθμοί του Παναγιώτη Βλαχοδήμου
Σεζόν Ομάδα Συμμ. Γκολ Ασίστ
2008/09-2010/11 Στουτγάρδη U19 / Β' 52 7 10
2011/12 Ξάνθη 29 3 3
2012/13 Ολυμπιακός 19 2 2
2013/14 Άουγκσμπουργκ (δαν.) 3 0 0
2013/14 Πλατανιάς (δαν.) 14 5 1
2014/15 Εργοτέλης (δαν.) 6 0 0
2014/15 Νιμ (δαν.) 12 2 2

Δείτε τον Βλαχοδήμο εν δράσει

http://www.youtube.com/embed/9Cus4n8cLYQ
http://www.youtube.com/embed/t-Z5esSpmJA
http://www.youtube.com/embed/bovTzZ_G1RU
//www.dailymotion.com/embed/video/x2lone6
Vlachodimos P Amazing Goal Auxerre 0 - 1 Nimes... από goals5
ΠΑΟ για Βλαχοδήμο! (vids)