MENU

Ναι μεν ο Φορτούνης πήρε στα δύσκολα στις πλάτες του τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη και ο Πάρντο «καθάρισε» στην συνέχεια. Από τους πρωταγωνιστές όμως των «ερυθρολεύκων» στο πέρασμα από την Πλατεία ήταν και ο Λεάντρο Σαλίνο. Ο Βραζιλιάνος μπακ των «ερυθρολεύκων» πήρε φανέλα βασικού λόγω του τραυματισμού του Ελαμπντελαουί και απέδειξε για άλλη μια φορά πόσο αξιόπιστη λύση αποτελεί στα χέρια (και) του Μάρκο Σίλβα.

Κλασικός αφανής ήρωας ο 30χρονος μπακ στα τρία χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα του Πειραιά έχει φροντίσει να κερδίσει όλους τους προπονητές που βρήκε τόσο με την αγωνιστική του κατάσταση, την διάθεσή του, την μαχητικότητά του και τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται γενικότερα στο Ρέντη. Πιστός «εργάτης» της ομάδας ο Λεάντρο Σαλίνο είναι έτοιμος να δώσει ότι έχει όπου και αν χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσει ο προπονητής του, είτε στην κλασική του θέση (δεξί μπακ) είτε ως αριστερό φέτος ως μπακ-απ του Μαζουάκου ακόμη και στον άξονα όπως τον είδαμε με την Μπάγερν Μονάχου.

Με το συμβόλαιό του να λήγει το καλοκαίρι είναι από τους παίκτες που έχουν έναν λόγο παραπάνω στον Ολυμπιακό να αποδεικνύει κάθε φορά που του δίνεται η δυνατότητα πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ της ομάδας και την επόμενη σεζόν. Και είναι αλήθεια πως και για τον Μάρκο Σίλβα ο πιστός Σαλίνο έχει θέση στα πλάνα του και μετά το καλοκαίρι. Με την συνολική του παρουσία ο Βραζιλιάνος κερδίζει ένα νέο συμβόλαιο καθώς βρίσκεται στην κατηγορία των «πολυεργαλείων» που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι πολύτιμα.

Μπορεί και φέτος να βρίσκεται πίσω από τον Ομαρ όμως ήδη μετράει συνολικά 14 συμμετοχές (7 στο πρωτάθλημα, 4 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 3 στο Κύπελλο) καλύπτοντας και τα δύο άκρα της άμυνας και έχοντας ιδιαίτερα καλές παρουσίες όποτε ο Σίλβα του δίνει το δικαίωμα να αγωνιστεί. Στα τρία χρόνια παρουσίας του στο λιμάνι έχει συνολικά 64 συμμετοχές και ήταν συνεχώς στα βασικά πλάνα των προπονητών του, είτε με Μίτσελ, είτε με Περέιρα είτε με τον Σίλβα.

Ένας ακόμη λόγος για να παραμείνει κάτοικος Πειραιά και μετά το καλοκαίρι είναι και το στενό «πρέσινγκ» που δέχεται ο Ομαρ Ελαμπντελαουί από ομάδες του εξωτερικού. Πέρσι ο Νορβηγός θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάει στην Μπενφίκα ή σε άλλες ομάδες (κυρίως αγγλικές) που «έπαιξαν» για αυτόν όμως προτιμήθηκε να παραμείνει και δεύτερη σεζόν στον Ολυμπιακό. Φέτος το καλοκαίρι (αν δεν προκύψει κάτι εντυπωσιακό μέσα στον Ιανουάριο) ο Νορβηγός άσος είναι σχεδόν σίγουρο πως θα φέρει και πάλι προτάσεις στον Πειραιά.

Η Μπενφίκα όπως έχουμε τονίσει εδώ και καιρό τον έχει για τα καλά στην λίστα της και ετοιμάζεται για νέα πρόταση το καλοκαίρι, η Γουεστ Χαμ επίσης ακόμη και Γερμανικές ομάδες όπως η Σάλκε. Κάτι που σημαίνει πως το καλοκαίρι η πώληση του Ομαρ είναι αρκετά πιθανή με τον Ολυμπιακό να πρέπει να βρει αντικαταστάτη.

Έχοντας ήδη κρατήσει τον Σαλίνο ως μια λύση ακόμη για το δεξί άκρο, αλλά και για το αριστερό (μια και για τον Μαζουάκου δεδομένα θα υπάρξουν προτάσεις το καλοκαίρι) θα έχει πετύχει να διατηρήσει στο ρόστερ του έναν παίκτη που ξέρει την ομάδα και μπορεί να προσφέρει σε αυτή ενώ θα χρειάζεται λιγότερες προσθήκες για τα όποια κενά παρουσιαστούν.

Ο πιστός Σαλίνο κερδίζει συμβόλαιο