MENU

Να την πάρουμε ανάποδα τη μέρα. Να ξεκινήσουμε από το ματς, να δούμε τι έγινε στη συνέλευση της Συμμαχίας κι αν είναι να πούμε και ΔΥΟ κουβέντες για τη νέα μεσημεριανή παρωδία.

Ο Παναθηναϊκός ήταν διπρόσωπος κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης αλλά εν τέλει πήρε μια δικαιότατη νίκη. Κάκιστος στο πρώτο μέρος, σε ένα από τα χειρότερα φετινά του ξεκινήματα χωρίς να κάνει ούτε υποψία φάσης. Κι αυτό είναι «θέμα» γιατί δεν γίνεται πρώτη φορά. Γινόταν επί Αναστασίου, επαναλαμβάνεται με… μαθηματική ακρίβεια και επί Στραματσόνι.

Αντιθέτως στην επανάληψη και για τουλάχιστον μισή ώρα είδαμε έναν χορταστικό Παναθηναϊκό. Μια ομάδα να πνίγει και να σκάει από το τρέξιμο τον αντίπαλό της, να χάνει ένα κάρο ευκαιρίες και τελικά να προηγείται με ένα πανέμορφο γκολ του Καρέλη, ο οποίος για μια ακόμη φορά σε ματς που έλειπε ο Μπεργκ καθάρισε και για τον Σουηδό.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ΚΑΚΩΣ έκατσε αφού δεν είχε ΤΙΠΟΤΑ να φοβηθεί και λίγο έλειψε να μείνουμε «αγάλματα» στο δοκάρι του Κουρμπέλη. Τελικώς έπειτα από ασίστ και πάλι του Καρέλη, ο Καλτσάς, στην καλύτερή του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα γράφοντας το 2-0.

Mvp του ματς πάντως ήταν ΜΑΚΡΑΝ ο Εσιέν, ο οποίος είναι άλλη κλάση και με την ποιότητά του παίρνει από το χεράκι τον Παναθηναϊκό. Φυσικά και είναι… ιεροσυλία να μιλάμε γι’ αυτόν τον παίκτη ΑΝ είναι υγιής και όσο αυτό ισχύει τόσο περισσότερα θα παίρνει το τριφύλλι από την παρουσία του.

Πάμε και στη Συμμαχία. Η είδηση για μένα ήταν η ΑΠΟΦΑΣΗ του Γιάννη Αλαφούζου να μιλήσει με ΝΟΥΜΕΡΑ. Ξέρω πολύ καλά τους λόγους που ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού είχε επιλέξει να αναφέρεται σε «ανώνυμους φίλους του Παναθηναϊκού» σχετικά με τα χρήματα που έμπαιναν και μπαίνουν στην ομάδα αλλά να έχεις ρίξει μέσα στην κρίση 23 εκατομμύρια και να σε λένε «Αφραγκούζο» και «διαχειριστή με τα 50άρικα του κόσμου» πάει πολύ.

Σαφώς και έχει κάνει αρκετά λάθη στο διάστημα της παρουσίας του στον Παναθηναϊκό ο Αλαφούζος, αλλά κατ΄εμέ αυτό ήταν το μεγαλύτερο. Κυρίως στον εαυτό του και δευτερευόντως στη γενικότερη συσπείρωση του συλλόγου και στην άλλη διοικητική δυναμική που θα προσέδιδε η μεγαλύτερη αποδοχή του από τον κόσμο. Βεβαίως κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Γιατί να σας πω και κάτι άλλο; Ο Σαββίδης με βάση την εικόνα της ομάδας του και σε σχέση με τον Παναθηναϊκό δεν έχει πετύχει ΤΙΠΟΤΑ. Δεν μιλάει όμως κανείς γιατί σου λένε «αυτός βάζει λεφτά». Και καλά κάνει και που τα βάζει και που το… φωνάζει.

ΥΓ: Ο «Μποροθρύλος» έχει δείξει στις συνεντεύξεις (;)που κάνει πως έχει επιχειρήματα (εδώ γελάμε). Απορώ γιατί έφυγε από την πίσω πόρτα και δεν κάθισε να τα «συζητήσει» με τον κόσμο που ήταν έξω από τη Λεωφόρο. Να τους τα πει από κοντά και να νοιώσει τη «λατρεία» προς το πρόσωπό του. Μα είναι δυνατόν πρόεδρος της Λίγκας να φεύγει από την πίσω πόρτα; Πως δεν είναι. Εδώ τον έκαναν πρόεδρο με τόσες κατηγορίες και άλλες τόσες «ομορφιές» όσο σφύριζε…

ΥΓ1:Για τη νέα φαρσοκωμωδία το μεσημέρι στον Πειραιά δεν υπάρχουν λόγια. Απλά ΕΝΑ πράγμα. Από το χάλι που βλέπουμε εδώ και ένα μήνα καταλαβαίνουμε και γιατί δεν ήθελαν να παίξουν στη Λεωφόρο. Ούτε ο Παππάς δεν θα τους έσωζε. Γι’ αυτό και αποφάσισε να τους σώσει ΑΛΛΙΩΣ…

Το «ηλεκτροσόκ», ο «Εσιέναρος» και ο… «Αφραγκούζος»!