MENU

Υπήρχαν διαφορές χθες σε σχέση με τον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Η ΑΕΚ δέχτηκε και φάσεις στην άμυνα της και η αλήθεια είναι πως η Καλλονή που είχε μια θαρραλέα προσέγγιση στο ματς δικαιούταν ένα γκολ. Η ΑΕΚ βέβαια δικαιούταν τουλάχιστον άλλα δύο. Δεν λέω για τις ευκαιρίες αλλά για τα δύο καραμπινάτα πέναλτι που δεν έδωσε ο… ταλαντούχος διαιτητής στο δεύτερο ημίχρονο και στο γκρέμισμα του Τζιμπούρ και στην πεντακαθαρη ανατροπή του Μπουονανότε. Ενα 5-1 θα ήταν πιο αντιπροσωπευτικό σκορ μόνο από τα πέναλτι χωρίς να βαζω τις τέσσερις τουλάχιστον πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο.

Τι ήταν ίδιο όπως στον αγώνα με τον Παναιτωλικό; Το ότι σε κανένα σημείο του αγώνα η ΑΕΚ δεν ανησύχησε. Με τον Παναιτωλικό δεν έγινε καμία ευκαιρία του αντιπάλου, ενώ χθες η ΑΕΚ καθάρισε το παιχνίδι πριν… αρχίσει. Στο 20 το ματς ήταν 2-0 χωρίς να έχει κινδυνεύσει καθόλου η ΑΕΚ που αν έτρωγε γκολ θα ήταν μετά το 3-0. Οσοι ήθελαν να δουν το μπάσκετ από την αρχή είχαν την ευκαιρία να φύγουν πριν την λήξη όμως λίγοι θα το έκαναν γιατί ήταν ένα παιχνίδι όμορφο μέχρι το τέλος. Η ΑΕΚ αποκτά ταυτότητα. Προσωπικότητα μεγάλης ομάδας που καθαρίζει τα παιχνίδια σαν κι αυτά χωρίς άγχος. Ο Πογιέτ βάζει την σφραγίδα του στην ομάδα αλλά φυσικά έχει ακόμη μέλλον. Η διαχείριση του είναι άριστη και δίκαιη ενώ ήδη έχει φτιάξει μια πεντάδα στην άμυνα που σε κάθε ματς γίνεται όλο και καλύτερη και μάλλον πάει για μονιμοποίηση μέχρι να μπει γερά στη διεκδίκηση της θέσης δεξιά ο Μπακάκης. Οι άλλες θέσεις είναι κλειδωμένες από την ποδοσφαιρική λογική και την ρημάδα την… πραγματικότητα. Ο Αρθο με τον Κολοβέτσιο δένουν όλο και περισσότερο και παράλληλα ο Ελληνας σέντερ μπακ γίνεται όλο και πιο θαρραλέος στο παιχνίδι του γνωρίζοντας πως έχει κάλυψη από έναν έμπειρο αμυντικό που έχει ζήσει…χιλιάδες φάσεις. Αυτές οι χιλιάδες φάσεις κάνουν την διαφορά σε μιά ομάδα όπου η εμπειρία στο κεντρικό δίδυμο απουσιάζει στην ΑΕΚ από… πέρυσι παρότι ο Κολοβέτσιος, που ούτε αυτός ήταν βασικός μετά την Τούμπα, αν και μικρός έχει μεγάλη παρουσία στην Α Εθνική αλλα με άλλες ομάδες και άλλες συνθήκες.

Από την μέση και μπροστά το ότι έμεινε ο Μάνταλος εκτός εντεκάδας ενώ ήταν διαθέσιμος και υγιής τα λέει όλα για το… πρόβλημα που έχει ο Πογιέτ. Και μην ξεχνάμε ότι χθες έλειπε ο Μπαρμπόσα και έμεινε στον πάγκο και ο Βάργκας. Παίκτες που θα έπαιζαν σχεδόν σε όλες τις ομάδες θα μένουν αναγκαστικά, αν είναι καλά πρώτα ο Θεός, έξω κάθε Κυριακή. Ομως όπως έδειξε και το παράδειγμα του Πλατέλλα κανείς δεν θα αδικηθεί σε αυτή την ομάδα. Θα παίζουν κάθε φορά αυτοί που ο προπονητής πιστεύει πως είναι οι πιο κατάλληλοι για να φέρουν την νίκη αν το έχουν κερδίσει αυτό στο γήπεδο. Οι καλύτεροι. Ανεξάρτητα αν είναι Ελληνες ή ξένοι, αν ήρθαν φέτος ή είναι αυτοί που έφτασαν εδώ από την Γ ή την Β Εθνική. Απλή ποδοσφαιρική λογική χωρίς προσωπικές αντζέντες ή… υποχρεώσεις σε όσους έβγαλαν την ομάδα από το τούνελ.

Αυτός που δύσκολα θα βγει από την ομάδα αν είναι νορμάλ σε όλα είναι βέβαια ο Τζιμπούρ. Μιλάμε για ποιότητα φορ που όσο τον βλέπεις, ανέτοιμο ακόμη, τόσο καταλαβαίνεις το πόσο έλειψε και πόσο καλύτερα θα ήταν τα πράγματα. Επίσης βλέποντας τον Αραβίδη περιφερειακό σε έναν κανονικό σέντερ φορ καταλαβαίνεις πόσο άδικο ήταν να κρινεται ως φορ περιοχής που δεν ήταν ποτέ η θέση του. Το επόμενο παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη απέναντι στην ομάδα- υπέρβαση του φετινού πρωταθλήματος είναι το πρώτο σοβαρό τεστ της ομάδας Πογιέτ που την βλέπουμε από την Κομοτηνή και μετά. Θα δούμε πολλά εκεί.

Στο μπάσκετ το ματς στο ΣΕΦ δεν είναι κριτήριο αλλά είναι μάθημα. Για το ότι η ΑΕΚ έχει ακόμη δρόμο να διαβεί. Και αγωνιστικά αλλά και για να έχει το 50-50 και σε αυτά τα παιχνίδια. Είμαστε όμως πάλι εδώ. Και αυτό το ρόστερ παρότι δεν φτιάχτηκε όπως έπρεπε και δεν είναι ακόμη πληρέστατο έχει πολύ μέλλον. Τα δύο τελευταία αποκτήματα έχουν πολλά να δώσουν και φάνηκαν χθες. Ο Λουκάς είναι ο μόνος στην ΑΕΚ που δεν βλέπει κανέναν. Οπου κι αν παίζει, όσα κι αν παίρνει. Θέλουμε κι άλλους. Ο Χέρστον ήταν απογοήτευση και γενικά με εξαίρεση κάποια ματς είναι ο παίκτης που έχει δώσει τα λιγότερα σε σχέση με αυτά που η ΑΕΚ περίμενε από αυτόν. Τώρα που με Κούπερ θα υπάρχει οργάνωση Ευρωλίγκα πρέπει να δούμε επειγόντως έναν πολύ καλύτερο Μαλίκ.

Προσωπικότητα μεγάλης ομάδας χτίζει ο Πογιέτ