MENU

Δεκατρείς αγωνιστικές κλείσαμε στο πρωτάθλημα και το ενδιαφέρον έχει εστιαστεί καθαρά στις... διαιτησίες των αγώνων του Ολυμπιακού. Οι “πράσινοι” κυρίως στήνουν ΕΔΕ κάθε αγωνιστική ψάχνοντας, αναζητώντας και ελπίζοντας πως κάποια λάθος απόφαση θα δοθεί υπέρ του Ολυμπιακού ώστε να ξεκινήσει η γνωστή ιστορία για να καλύψουν την τεράστια διαφορά που έχουν στο αγωνιστικό κομμάτι. Ενδιαφέρον άλλωστε για το πρωτάθλημα δεν έχει κανείς. Ούτε καν ο Ολυμπιακός που το έχει πάρει απο τον Νοέμβριο. Έτσι όταν το πέναλτι δίνεται υπέρ του Ολυμπιακού τότε “σίγουρα δεν είναι” είτε είναι είτε δεν είναι. Όταν δεν είναι μάλιστα μια φορά στο τόσο οι πανηγυρισμοί είναι διήμεροι! Μέχρι και επίσημες ανακοινώσεις έχουν βγει για τα ματς του Ολυμπιακού. Οι “πράσινοι” συνεχίζουν λοιπόν σε αυτόν τον ρυθμό την ώρα που οι “ασπρόμαυροι” δεν μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία. Διακριτικά παρακολουθούν και αφήνουν τα πράγματα να εξελίσσονται.

Τι έγινε ξαφνικά θα πει κανείς; Μέχρι πέρσι σε κάθε αγώνα ο ΠΑΟΚ τα είχε με την διαιτησία έως ότου τελικά...δεν τερμάτισε στο πρωτάθλημα και άλλαξε το τροπάριο. Για αυτό όμως; Μια ματιά στις πρώτες 12 αγωνιστικές του πρωταθλήματος αρκεί για να μας πείσει. Την ώρα που το οφσάιντ του Μάσα στο Καραισκάκη στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Αστέρα “εξαφανίζεται” και γίνεται “σημαία” το οφσάιντ του Παπαδόπουλου απο τον ίδιο βοηθό λίγα λεπτά μετά, το οφσάιντ του Τζαβέλλα στην Τούμπα με τον Πανιώνιο απο το οποίο έρχεται το νικητήριο γκολ στο 79΄ του ΠΑΟΚ “αναζητείται”! Όσοι κατά τύχη δεν το πρόσεξαν μπορούν απλά να μπουν στο σάιτ της NOVA και να το δουν. Όπως θα δουν και νωρίτερα το οφσάιντ στο 60΄ που δεν ήταν άλλα κόβει την επίθεση του Πανιωνίου στο 1-1.

Μπαίνοντας λοιπόν σε λεπτομέρειες έχουμε και λέμε. ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο 77΄δεν δίνεται στο 1-1 και στην συνέχεια με πέναλτι ο ΠΑΟΚ κάνει το 2-1. ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και μάλιστα δύο δεν δίνονται απο τον Γιάχο. Κόκκινες σε αντιαθλητικά και εκτός φάσης μαρκαρίσματα δεν δίνονται. Ο Ολυμπιακός βεβαίως, επειδή ότι να κάνουν οι “γκρι” έχει καλύτερη ομάδα και κερδίζει και με κόντρα διαιτησία κάνει παρέλαση στην Τούμπα και κερδίζει εύκολα με 2-0. ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, τρίτο ντέρμπι στην Τούμπα, τρίτη φορά εύννοια στο 100% απο τους διαιτητές. Πέναλτι έξω απο την περιοχή υπερ του ΠΑΟΚ και 1-0 με το σκορ να φτάνει στο 3-1.

ΠΑΟΚ-Πανθρακικός. Τελικό σκορ 3-3, πέναλτι υπέρ του Πανθρακικού στο φινάλε δεν δίνεται. Για όλα τα παραπάνω βεβαίως φταίει ο...Ολυμπιακός. Για όλα τα παραπάνω οι “πράσινοι” και όχι μόνο δεν έχουν πρόβλημα. Είναι λάθη ανθρώπινα, άρα δεν ασχολούμαστε. Μάλιστα. Ακόμη λοιπόν αναρωτιέστε γιατί ο ΠΑΟΚ επισήμως δεν έχει μπει στην διαδικασία που βρίσκεται χρόνια τώρα ο Παναθηναϊκός;

Βεβαίως ο ΠΑΟΚ βλέπει με “κυαλια” την κορυφή, δεν είναι ο πρώτος, δεν είναι ο ισχυρός, δεν έχει και κανένα ενδιαφέρον λοιπόν. Για αυτό λοιπόν όπως έγραψα και χθες “παραμυθιάζεστε με το πέναλτι του Φινμπόγκασον” όταν όλοι ξέρετε ότι η διαφορά του Ολυμπιακού με τις υπόλοιπες ομάδες είναι τεράστια. Η πιο ευνοημένη ομάδα του πρωταθλήματος απο διαιτητικά λάθη είναι με διαφορά ο ΠΑΟΚ αλλά βρίσκεται στο -14 απο την κορυφή (ουσιαστικά -17). Γιατί; Γιατί κανείς στην Ελλάδα δεν είναι Ολυμπιακός.

ΠΑΟΚ, ο πιο ευνοημένος με διαφορά!