MENU

Αυτό νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την ομάδα. Η ωριμότητα, των Ελλήνων κυρίως παικτών, για την κατάσταση που επικρατεί στον οργανισμό του ΠΑΟΚ.

Είναι γεγονός ότι ο Δικέφαλος χρειαζόταν ένα αποτέλεσμα, μια νίκη για την ακρίβεια μετά από πέντε σερί αποτυχίες σε παιχνίδια ελληνικού πρωταθλήματος και Europa League. Μια νίκη για να ξεμπλοκάρει. Να αποσυμπιεστεί η κατάσταση που είχε γίνει αφόρητη. Την πέτυχε τη νίκη αυτή στην Μυτιλήνη, με αρκετή δόση τύχης (στοιχείο που έλειψε από τα προηγούμενα παιχνίδια του ΠΑΟΚ) και αυτό ακριβώς είναι που επεσήμαναν οι παίκτες του Δικεφάλου.

Το μόνο που κράτησαν φεύγοντας από την Μυτιλήνη είναι ότι οι τρεις βαθμοί που θα αποτελέσουν ηρεμιστικό για όλο το σύστημα και θα δώσουν σε όλους την ευκαιρία να πορευτούν με λιγότερη πίεση και σαφώς λιγότερο άγχος. Στους ίδιους τους εαυτούς τους αλλά και στο περιβάλλον του Δικεφάλου. Το γεγονός ότι αναγνωρίζουν ότι η απόδοση της ομάδας δεν είναι ικανοποιητική και πολλές φορές το θέαμα αποκρουστικό, σημαίνει ότι έχουν επίγνωση του τι συμβαίνει.

Θα πω ξεκάθαρα ότι οι ελπίδες μου για να ξαναδούμε τον ΠΑΟΚ όπως τον είδαμε στους αγώνες κόντρα στην ΑΕΚ, τον Παναθηναικό, την Ντόρτμουντ, στηρίζονται στους παίκτες. Σαφώς και μπορεί να διορθώσει κάποια λάθη του ο Τούντορ. Σαφώς μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα το υλικό. Σαφώς μπορεί να περιορίσει το άγχος που θα είχε κάθε νεαρός προπονητής αν βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου. Προσπαθεί σκληρά κάθε μέρα σε όλους τους τομείς και θα βρει τον τρόπο.

Το θέμα είναι να βρούνε τον τρόπο και οι παίκτες. Διαπίστωσα στην Μυτιλήνη ότι είναι αρκετά συνειδητοποιημένοι. Αντιλαμβάνονται ότι αυτό που παρουσιάζουν είναι απογοητευτικό (στο τελευταίο διάστημα αναφέρομαι) και δείχνουν αποφασισμένοι να αλλάξουν την κατάσταση. Το κυριότερο είναι ότι ξέρουν πως έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης και δεν περιμένουν βοήθεια. Από κανέναν.

Αυτοί είναι που θα βοηθήσουν τους εαυτούς τους και την ομάδα. Καλό το μήνυμα που μετέδωσαν ο Αθανασιάδης, ο Μυστακίδης και άλλοι παίκτες πανηγυρίζοντας παρέα με τον Τούντορ τα γκολ αλλά, το καλύτερο μήνυμα θα το μεταδώσουν όταν ξαναβρούνε τον πραγματικό τους εαυτό και παίξουν σύμφωνα με τις ικανότητες τους. Όταν βγάλουν εγωισμό για να αποδείξουν πόσο άδικο όσοι τους… στολίζουν με διάφορα επίθετα το τελευταίο διάστημα.

Ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα πάρει ο Σαββίδης και τις εξελίξεις που ήδη έχει δρομολογήσει για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τον σημαντικότερο ρόλο στην αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας –που όλοι ευχόμαστε να ακολουθήσει της νίκης στην Μυτιλήνη- θα παίξουν οι παίκτες. Αισιοδοξώ ότι θα τα καταφέρουν. Σ΄ αυτό το συμπέρασμα κατέληξα ακούγοντας τους να υποστηρίζουν, μετά τη νίκη επί της Καλλονής, ότι έχουν πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους εαυτούς τους.

Ευχάριστη έκπληξη οι παίκτες!