MENU

Βρίσκεται στα ηνία του Ολυμπιακού για έκτη διαδοχική σεζόν, παρ' όλα αυτά ήταν μόλις δύο οι φορές που βρέθηκε δίπλα στην ομάδα του όταν αυτή αγωνίστηκε στην έδρα του αιωνίου αντιπάλου. Θα... τριτώσουν άραγε οι παρουσίες του Βαγγέλη Μαρινάκη στην αποστολή των Πειραιωτών κόντρα στους «πράσινους».

Το SDNA σας έχει ενημερώσει από χθες ότι εκείνο που προκύπτει από το περιβάλλον του ισχυρού άνδρα της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ είναι η επιθυμία του να δώσει για δεύτερη σερί σεζόν το «παρών» στη Λεωφόρο, όπως είχε πράξει και πέρυσι, όπου βέβαια αποτέλεσε «κόκκινο πανί» για τον κόσμο του Τριφυλλιού, με αποτέλεσμα και τη δημιουργία σοβαρών επεισοδίων.

Το αν τελικά θα κάνει και πράξη αυτές τις σκέψεις ο μεγαλομέτοχος των πρωταθλητών θα το μάθουμε πιθανότατα αύριο, ωστόσο έχει ενδιαφέρον να θυμηθούμε τι είχε συμβεί στις προηγούμενες παρουσίες του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πλευρό της ομάδας του -φυσικά ως προέδρου του Ολυμπιακού- όταν πήγε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό. Εκείνο δε που προκύπτει, είναι πως κάθε άλλο παρά «γουρλής» μπορεί να θεωρηθεί για τους Πειραιώτες, μιας και μετράει 2/2 ήττες, αντιθέτως στις τρεις φορές που δεν ακολούθησε την αποστολή των νταμπλούχων, ο απολογισμός βρίσκεται στο 2-1-0!

Πρώτη χρονιά... πρώτη ήττα

Το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην προεδρία του Ολυμπιακού, έμελλε να συνδυαστεί με ήττα των Περαιωτών. Μάλιστα είχε ακολουθήσει τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ στις 30 Οκτωβρίου 2010 και παρ' ό,τι είχαν προηγηθεί σε εκείνο το παιχνίδι με τον Μιραλάς στο 37', δύο γκολ του Σισέ στην επανάληψη (στο 57' και με πέναλτι-αποβολή στο 63'), χάρισαν τη νίκη στο Τριφύλλι.

http://www.youtube.com/embed/3ATszN1UDaM

Το ντέρμπι που δεν τελείωσε ποτέ

Επί εποχής Μαρινάκη μόλις ένα ελληνικό clasico δεν έχει τελειώσει ποτέ και ήταν αυτό της σεζόν 2011-12, δεύτερης δικής του στα ηνία του Ολυμπιακού. Ο πρόεδρος των πρωταθλητών ακολούθησε την ομάδα του στο ΟΑΚΑ και το γκολ του Αμπντούν στο 51' οδήγησε με τα πολλά στη διακοπή του αγώνα, τον οποίο πήραν οι «ερυθρόλευκοι» με 3-0 στα «χαρτιά».

Δεν έφτανε ο Τζιμπούρ

Την επόμενη χρονιά ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποφάσισε να μην ακολουθήσει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, παιχνίδι που είχε βρει Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό ισόπαλους με 2-2. Ο Μαυρίας είχε βάλει από νωρίς μπροστά τους «πράσινους», αλλά δύο γκολ του Τζιμπούρ (22', 34') έφεραν το ματς τούμπα. Την παρτίδα τελικά για το Τριφύλλι έσωσε ο Τοτσέ στο 67'.

Ξανά χωρίς Μαρινάκη και... διπλό

Το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι στη Λεωφόρο μετά από πολλά χρόνια βάφτηκε «κόκκινο» και... σύμπτωση ή όχι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν ξανά απών. Στο παιχνίδι της σεζόν 2013/14 (2/11/13), ο Μήτρογλου «χτύπησε» στο 90' και χάρισε ένα μεγάλο διπλό στην ομάδα του μεγάλου Λιμνανιού.

http://www.youtube.com/embed/PHIdNdern0s

Εγιναν... 2/2 οι ήττες

Για δεύτερη φορά στο πλευρό της ομάδας του στην έδρα των «πρασίνων» και ισάριθμες ήττες για τον Ολυμπιακό. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρέθηκε πέρυσι στη Λεωφόρο (22/2), η παρουσία του μάλιστα συνοδεύτηκε από έντονες αντιδράσεις των οπαδών του Τριφυλλιού με την κατάσταση να ξεφεύγει για τα καλά όταν πάτησε χορτάρι και οι «πράσινοι» ήταν οι μεγάλοι νικητές του ντέρμπι, επικρατώντας με 2-1, νίκη βέβαια την οποία έχασαν ακολούθως στα «χαρτιά» μιας και δέχτηκαν αφαίρεση βαθμών λόγω των επεισοδίων.

http://www.youtube.com/embed/3ATszN1UDaM
Με Μαρινάκη... χάνει ο Ολυμπιακός! (vids)