MENU

Δεν είναι καθόλου εύκολο να τον βρεις αν καλείς από την Ελλάδα. Και αν τον βρεις, δεν είναι καθόλου εύκολο να σου μιλήσει. Και για να τον πείσεις να σου μιλήσει, πρέπει πρώτα να του υποσχεθείς πως δεν θα τον ρωτήσεις τίποτα για τον Ολυμπιακό. «Είναι ένα κεφάλαιο που έχει κλείσει. Είπα ό,τι είχα να πω για την παρουσία μου εκεί» είναι το μοναδικό σχόλιο που δέχεται να κάνει. 

Λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή του σε ξενοδοχείο της Μαδρίτης με το Γιώργο Καραγκούνη, ο Μίτσελ είναι ξεκάθαρος μιλώντας στο sdna.gr πως τον ενδιέφερε η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της εθνικής ομάδας. «Κατά τη γνώμη μου το πρότζεκτ είναι πολύ ενδιαφέρον και η πρόκληση μεγάλη. Για οποιονδήποτε προπονητή. Θα ήθελα να προπονήσω την εθνική ομάδα, αλλά εξ' αρχής ήταν δύσκολο να αναλάβω εγώ» λέει στο sdna.gr. Δύσκολο για ποιό λόγο; Ο Ισπανός προπονητής πήγε στο ραντεβού με τον Γιώργο Καραγκούνη για λόγους ευγένειας και όχι μόνο. Δεν ήθελε να απορρίψει κάτι, χωρίς πρώτα να το ακούσει. Συγκεκριμένη πρόταση δεν άκουσε, αλλά οι δύο άνδρες μίλησαν σε πολύ καλό κλίμα για την πρόκληση, αλλά και τους... κινδύνους της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από το Μίτσελ.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές από την Ισπανία,  ο πρώην προπονητής των «ερυθρολεύκων» εξέφρασε τον ενδοιασμό - προβληματισμό του για την... δύσκολη θέση του Ολυμπιακού σε περίπτωση που η παρουσία του ίδιου στον πάγκο της εθνική ομάδα ήταν επιτυχής. Πως θα φαινόταν, δηλαδή, αν αυτός που μόλις λίγο καιρό πριν αντικατέστησαν,  κατάφερνε να αλλάξει την κατάσταση της εθνικής ομάδας. 

Όπως φαίνεται, λοιπόν, ο Μίτσελ ήταν από την αρχή και παραμένει το αουτσάιντερ για τον ελληνικό πάγκο. Μέχρι, λοιπόν, να εμφανιστεί κάποια άλλη πρόταση με τι ασχολείται ο 50χρονος προπονητής; «Μαθαίνω ξένες γλώσσες» λέει ο ίδιος στο sdna.gr. «Έχω ήδη αρχίσει μαθήματα ιταλικών και γερμανικών και φυσικά βελτιώνω και τα αγγλικά μου» συμπληρώνει.

Τον ρωτήσαμε μήπως θέλει να διευρύνει και τους... επαγγελματικούς ορίζοντές του και σε άλλες χώρες ή αν επέλεξε τυχαία αυτές τις ξένες γλώσσες. «Θέλω να είμαι προετοιμασμένος για όλες τις προτάσεις. Ίσως έτσι μου ανοίξουν νέες πόρτες» απαντά και γελάει. 

Τι άλλο κάνει τώρα που έχει πολύ ελεύθερο χρόνο; «Γενικά, η καθημερινότητά μου δεν έχει αλλάξει πολύ. Όταν ζεις τόσα χρόνια μέσα στο ποδόσφαιρο, δύσκολα αλλάζεις τη ρουτίνα σου. Κάνω γυμναστική, παιχνίδι με φίλους, βλέπω ανθρώπους που ήμαστε μακριά το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Τους έλειψα και μου έλειψαν» λέει στο sdna.gr.

A! Eίναι και... χαζοπαππούς. «Τώρα ευχαριστιέμαι τον εγγονό μου. Ο Νίκολας είναι ενός έτους, είναι μια καταπληκτική ηλικία» συμπληρώνει. Στην αγαπημένη του Ίμπισα θα πάει όταν ζεστάνει λίγο ο καιρός (αυτές τις ημέρες στην Ισπανία επικρατούν πολικές θερμοκρασίες) και αύριο θα παρακολουθήσει από την τηλεόραση το ντέρμπι της Μαδρίτης. Ο παππούς του τον έγραψε μέλος της Ατλέτικο το 1976, ο ίδιος εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ρεάλ σε ηλικία 13 ετών. «Ατλέτικο ή Ρεάλ;» τον ρωτάμε. «Δεν κάνω προγνωστικά. Είναι πολύ δύσκολη η θέση μου. Το καταλαβαίνετε, έτσι;» είναι η απάντησή του. Τζέντλεμαν και διπλωμάτης...   

Η ζωή μετά τον Ολυμπιακό