MENU

Ένας από τους βασικούς άξονες πάνω στον οποίο συμφώνησαν ομόφωνα οι ΠΑΕ της Super League στο Δ.Σ. που έγινε στις αρχές του Απριλίου, ώστε να ξαναρχίσει ξανά το πρωτάθλημα ήταν να δοθεί αυστηρή εντολή στους διαιτητές, σε περίπτωση εισβολής οπαδών και ρίψης αντικειμένων, να γίνεται άμεση διακοπή του αγώνα. Μάλιστα ο ίδιος ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος είχε τοποθετηθεί επίσημα τότε, ζητώντας μηδενική ανοχή από τους διαιτητές τους οποίους συμβούλευσε να διακόπτουν άμεσα το ματς (αρχικά για συστάσεις και μετέπειτα για προσωρινή ή οριστική διακοπή του ματς) σε περίπτωση ρίψης φωτοβολίδων εντός αγωνιστικού χώρου.

Από το συγκεκριμένο μάθημα φαίνεται ότι πήρε απουσία ο Χρήστος Μήτσιος. Ο Ηπειρώτης διαιτητής μολονότι σε δύο περιπτώσεις (τόσο στο 15ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όσο και στο 40ό λεπτό) οι οπαδοί του Ολυμπιακού πετάνε φωτοβολίδες εντός του αγωνιστικού χώρου στο ματς με την Βέροια, όχι μόνο δεν διακόπτει το ματς -όπως ήταν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να κάνει- αλλά δεν σταματά την αναμέτρηση ούτε καν για να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις στους οπαδούς των φιλοξενουμένων!

Διαβάστε τι λέει ο κανονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις

- Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα καμπύλης τροχιάς, τότε ο διαιτητής διακόπτει προσωρινά τον αγώνα.

- Εάν, μετά την επανέναρξη του αγώνα, επαναληφθεί η, κατά τα ως άνω, ρίψη φωτοβολίδας καμπύλης τροχιάς ο αγώνας διακόπτεται οριστικά.

- Εάν η ρίψη αφορά σε φωτοβολίδα ευθείας βολής (έστω και μίας) και κάθε άλλου αντικειμένου, που δύναται να προκαλέσει σωματική βλάβη σε όλους όσους νόμιμα ευρίσκονται εντός του αγωνιστικού χώρου, τότε ο διαιτητής διακόπτει οριστικά τον αγώνα, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Αδιάψευστος μάρτυρας το βίντεο, που δείχνει ξεκάθαρα πως ο Μήτσιος δεν συγκινήθηκε ιδιαίτερα από τις φωτοβολίδες που έπεφταν εντός αγωνιστικού χώρου.

https://vid.me/e/m4Se?stats=1&tools=1
Οι φωτοβολίδες «σφύριζαν» κι ο Μήτσιος σφύριζε αδιάφορα! (vid)