MENU

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Μια φράση-κλισέ που επιβεβαιώνει και πάλι το προφανές! Το όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αν το πιστέψεις και δουλέψεις σκληρά γι’ αυτό. Αυτό έκανε και ο Κώστας Φορτούνης!

Ένα παιδί που ήξερε ακριβώς ποιο ήταν το όνειρο που ήθελε να κατακτήσει. Από τότε που ήταν μικρός και μοιραζόταν μια μπάλα με τον αδερφό του, Θοδωρή, σε ένα υπόγειο στην Καλαμπάκα! Ένα υπόγειο ζωγραφισμένο με τέρματα γιατί η άλλη του φύση, η... καλλιτεχνική, τον ήθελε να εκφράζεται δημιουργώντας πάνω στους άδειους τοίχους τα δικά του δοκάρια!

Ο Κώστας Φορτούνης, έπαιξε, έμαθε, ονειρεύτηκε, πίστεψε στον εαυτό του, προσπάθησε και μεγάλωσε τόσο, όσο να μπορεί να κατακτήσει τον κόσμο έχοντας απλώς στα πόδια του ό,τι είχε πάντα. Μια μπάλα!

Οι πρώτες σκανδαλιές και η επαφή με την μπάλα

Αν και ο Κώστας είναι ήρεμος ως χαρακτήρας, ως παιδί ήταν και αυτός άτακτος. Με τον αδερφό του, Θοδωρή,αναστάτωναν το καφενείο που διατηρούν εδώ και χρόνια οι γονείς τους στην Καλαμπάκα. Έτσι, ήθελαν τον χώρο τους για να μπορούν να κάνουν άνετα τις σκανδαλιές τους χωρίς να τους μαλώνει κάποιος. Το υπόγειο του μαγαζιού ήταν η λύση και η αρχή για να βρίσκεται ο Κώστας σήμερα στον Ολυμπιακό. «Στο υπόγειο του μαγαζιού ο Κώστας και ο Θοδωρής έμαθαν να παίζουν μπάλα. Κλείνονταν με τις ώρες εκεί, έπαιζαν, ήταν το αγαπημένο τους μέρος. Είχαν ζωγραφίσει δοκάρια με μαρκαδόρους στους τοίχους. Σε έναν από αυτόν τον τοίχο μάλιστα χτύπησε ο Κώστας και έχει ακόμα το σημάδι στο κούτελο του», μας αναφέρει άτομο από το στενό οικογενειακό του περιβάλλον. Επειδή τα πράγματα είχαν αρχίσει να δυσκολεύουν και να καταστρέφουν με την μπάλα τους καταψύκτες που βρίσκονταν στο υπόγειο του μαγαζιού, η κυρία Ανθούλα και ο κύριος Σπύρος, οι γονείς τους, αποφάσισαν να στείλουν τα παιδιά τους στις ακαδημίες «Ασκληπιός».

Από τον «Ασκληπιό» στη «Δήμητρα» και οι αναμνήσεις του προπονητή του

Ο πρώτος προπονητής του Κώστα Φορτούνη, Αποστόλης Γκαραγκάνης, γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται τα πρώτα βήματα του νυν άσου του Ολυμπιακού. «Περίπου σε ηλικία 7 χρόνων τον έφερε ο μπαμπάς του στον "Ασκληπιό". Μετά όταν εμείς κάναμε τις ακαδημίες "Δήμητρα Απόλλων" ήρθε εκεί και συνέχισα να του κάνω προπονήσεις. Από τότε φάνηκε το ταλέντο του και ότι θα γίνει μεγάλο αστέρι. Σε ηλικία 13 χρόνων ήρθε η πρόταση από τον Ολυμπιακό, όπου έμεινε για δύο χρόνια. Εκεί τα πράγματα δεν πήγαν πολύ καλά και σε ηλικία 15 χρόνων ξαναγύρισε στη "Δήμητρα" και εμείς προσπαθήσαμε να τον βοηθήσουμε ψυχολογικά. Έκανε θαύματα εκείνη την περίοδο και τον είδε η ομάδα των Τρικάλων. Ο κύριος Βαζάκας τον πίστεψε πολύ και μάλιστα είχε δηλώσει πως αυτός ο παίκτης θα ξεχωρίσει. Αυτό που θυμάμαι από τον Κώστα είναι πως παίζαμε σε ένα τουρνουά στο Πήλιο, πήρε μια σέντρα, πέρασε όλους τους παίκτες και βάλαμε γκολ. Ήταν απίστευτο πως είχε περάσει τόσους πολλούς. Σε ηλικία 10 ετών επίσης, θυμάμαι πως τα παιδιά των αντίπαλων ομάδων ήθελαν να τον ακουμπάνε μετά τους αγώνες γιατί έβαζε πολλά γκολ. Τον θαύμαζαν από μικρό και παιδιά της ηλικίας του».

Ο Κώστας στον ΑΟΤ και το άλμα στον Αστέρα Τρίπολης

Ο συμπαίκτης του στον ΑΟΤ, Σάκης Θεοδοσιάδης, σχολιάζει τη χρονιά του Κώστα στην ομάδα των Τρικάλων και τον χαρακτήρα του: «Από την πρώτη στιγμή φαινόταν ότι έχει μεγάλες δυνατότητες. Στον ΑΟΤ, ήρθε ως ταλέντο. Δεν έπαιζε πολύ βέβαια αλλά από τις ευκαιρίες που πήρε έδειξε τι αξίζει και έτσι έκανε το άλμα και πήγε στον Αστέρα Τρίπολης. Ήταν εξαιρετικό παιδί με καλό χαρακτήρα και το βλέπω ακόμα και τώρα που έχει φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Δεν έχει αλλάξει».

Ο παππούς, η γιαγιά και ο πραγματικός λόγος αποχώρησης από τον Ολυμπιακό

Όλοι μιλούν για έναν χαρακτήρα κλειστό που δύσκολα ανοίγεται σε ανθρώπους και κάνει φιλίες. Όταν έφυγε από την Καλαμπάκα για να πάει στον Ολυμπιακό, ήταν μόλις 13 χρόνων και δύσκολο να διαχειριστεί την νέα σελίδα της ζωής του στην πρωτεύουσα. Η πρώτη χρονιά κύλησε ομαλά καθώς ζούσε με τον παππού και την γιαγιά του. Την δεύτερη χρονιά όμως, έπρεπε να μπει στο Ρέντη και εκεί τα πράγματα δυσκόλεψαν. Ο Κώστας δεν μπορούσε με τίποτα να προσαρμοστεί. «Ο μπαμπάς του πήγαινε συχνά στην Αθήνα για να μην νιώθει μόνος ο Κώστας, δεν ήταν καθόλου καλά, αυτός ήταν και ο λόγος που αποχώρησε», σχολιάζουν στο SDNA από το περιβάλλον του Κώστα.

Μάθε επίσης για τον Κώστα:

Αγαπημένος παίκτης: Κακά

Αγαπημένη συνήθεια: Να παίζει NBA στον υπολογιστή μαζί με τον αδερφό του, Θοδωρή. Επίσης, αν και ποδοσφαιριστής, όταν βρίσκεται στην Καλαμπάκα πηγαίνει με τους φίλους του μόνο για μπάσκετ.

Αγαπημένος τρόπος διασκέδασης: Κανένας. Είναι σπιτόγατος, δεν ξεκολλάει από το σπίτι του στην Νέα Σμύρνη.

Αγαπημένος προορισμός: Σαντορίνη

Αγαπημένο φαγητό: Παστίτσιο

Αγαπημένο άρωμα: Dior Bois D’argent

Αγαπημένο χρώμα: Από μικρός λάτρευε το κόκκινο

«Έμαθε μπάλα στο υπόγειο του μαγαζιού των γονιών του» (pics)