MENU

Είναι από τους διαιτητές που έχουν προκαλέσει αρκετές φορές επικριτικά σχόλια με τα σφυρίγματά τους. Ενα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα η περσινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Καλλονή, στην οποία ο Δικέφαλος έφτασε μία ανάσα από το να αποχωρήσει από το γήπεδο.

Αυτό ωστόσο ήταν μόνο ένα από τα αρκετά παιχνίδια στα οποία ο διαιτητής Μήτσιος βρέθηκε στο επίκεντρο για τη διαιτησία του, έχοντας καταφέρει να δεχτεί «πυρά» σχεδόν από όλους τους «μεγάλους» της Superleague. Σήμερα θα κληθεί να σφυρίξει σε ένα από τα πιο σημαντικά ματς της αγωνιστικής, την εκτός έδρας αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό.

Ο ρέφερι της ΕΠΣ Ηπείρου βρίσκεται από το 2010 στη μεγάλη κατηγορία και θα σφυρίξει για όγδοη φορά παιχνίδι του Ολυμπιακού. Μάλιστα αποδεικνύεται εξαιρετικά γουρλής για την ομάδα του μεγάλου Λιμανιού, καθώς είτε εύκολα είτε δύσκολα, οι Πειραιώτες βγήκαν νικητές και στα επτά ματς που τους σφύριξε ο Μήτσιος κατά το παρελθόν! Πρώτο ήταν το Ολυμπιακός-Άρης της σεζόν 2010/11 (με έντονες διαμαρτυρίες για ένα πέναλτι από τον Άρη) και πιο πρόσφατο το Ολυμπιακός-Ατρόμητος τον περασμένο Φλεβάρη (επίσης με σειρά λαθών σε βάρος του Ατρόμητου).

Όσο για τους Ακρίτες δεν έχουν τις καλύτερες αναμνήσεις από τον συγκεκριμένο διαιτητή, ο οποίος βρέθηκε πέντε φορές κατά το παρελθόν στον δρόμο τους, νικώντας μόνο στις δύο (2-1-2).

Δείτε αναλυτικά τι έχει κάνει με Ξάνθη και Ολυμπιακό:

13/11/10 Κέρκυρα - Ξάνθη 1-1

24/03/12 Ατρόμητος – Ξάνθη 1-0

09/12/12 Ξάνθη – Πανιώνιος 4-0

19/10/14 Πλατανιάς – Ξάνθη 1-0

08/11/14 Ξάνθη – ΟΦΗ 2-1

24/10/10 Ολυμπιακός – Αρης 1-0

06/03/11 Ολυμπιακός – Εργοτέλης 3-0

23/11/13 Πανθρακικός – Ολυμπιακός 1-4

02/02/14 Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 2-1

23/03/14 Εργοτέλης – Ολυμπιακός 1-4

20/12/14 Καλλονή – Ολυμπιακός 0-5

04/02/15 Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-1

Δείτε τώρα με ...υπομονή τα επτά παιχνίδια στα οποία έχει βρεθεί στο «στόχαστρο» για τις διαιτησίες του:

Καλλονή - ΠΑΟΚ 1-2 (14/1/15)

Ξεκινώντας από τις πιο «θορυβώδεις» διαιτησίες του Μήτσιου, εκείνη που αναμφίβολα έχει τα πρωτεία είναι στο Καλλονή - ΠΑΟΚ της περασμένης περιόδου, όταν ο Άγγελος Αναστασιάδης κάλεσε την ομάδα του να αποχωρήσει από το γήπεδο. Την τελευταία στιγμή αυτό αποφεύχθηκε και τελικά ο Δικέφαλος παρ' ό,τι με δέκα παίκτες από το 37' και με το εις βάρος του 1-0, έκανε μία τεράστια ανατροπή κι έφυγε με το διπλό. O λόγος της αποβολής στον Κάτσε ήταν για εξύβριση, ενώ προηγουμένως δεν του είχε δοθεί καταφέναστατο φάουλ, ενώ επίσης εμφανή ήταν τα πολλά... ανάποδα σφυρίγματά του μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Μήτσιος πάντως πήρε όπως φαίνεται καλό βαθμό, καθώς είχε οριστεί και την αμέσως επόμενη αγωνιστική (4ος στο Κέρκυρα-Ξάνθη).

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1 (4/2/15)

Αξιομνημόνευτη ωστόσο ήταν και η διαιτησία του Ηπειρώτη ρέφερι στο περσινό Ολυμπιακός-Ατρόμητος, που έληξε με το αγχωτικό για τους «ερυθρόλευκους» 2-1. Μπορεί στο συγκεκριμένο παιχνίδι να μην είχε πάρει κάποια καθοριστική απόφαση για την εξέλιξη της αναμέτρησης, όποιος κάποιο πέναλτι, ωστόσο υπήρξαν άλλα σφυρίγματα του που προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά ως προς τα κριτήρια με τα οποία έπαιρνε τις αποφάσεις του. Θέλετε να θυμηθείτε; Δείτε παρακάτω τέσσερις χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1) Φάουλ έξω από το ημικύκλιο της περιοχής στο 45ο λεπτό του αγώνα με το σκορ ρευστό (1-0).

https://vine.co/v/OFrxdmTjuu3/embed/simple

2) Φάουλ έξω από το ημικύκλιο της περιοχής στο 73ο λεπτό με το σκορ στο 1-0. Ο Μήτρογλου βρήκε στόχο και έγραψε το 2-0.

https://vine.co/v/OFrxL3aWtYB/embed/simple

3) Δεν δόθηκε φάουλ σε λαβή του Μιλιβόγιεβιτς στον Μαρσελίνιο στο 88ο λεπτό με το σκορ 2-1.

https://vine.co/v/OFr2nUPei3m/embed/simple

4) Στο 2:05 των καθυστερήσεων (κι ενώ είχαν υποδειχθεί τρία λεπτά καθυστερήσεων) συγκρούονται δύο ποδοσφαιριστές. Παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το παιχνίδι ξεκίνησε στο 3:50 και ο Μήτσιος σφυρίζει λήξη.

https://vine.co/v/OFr2QeJi6PY/embed/simple

Ολυμπιακός - Αρης 1-0 (24/10/10)

Επρόκειτο για το πρώτο κιόλας παιχνίδι που σφύριξε παιχνίδι των Πειραιωτών, στην παρθενική μάλιστα σεζόν του στη Σούπερ Λιγκ. Ο Χρήστος Μήτσιος δεν είχε δώσει καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Ρουίζ υπέρ των «κιτρίνων», λίγο αργότερα έδωσε ένα άλλο (σωστό) υπέρ του Ολυμπιακού ο οποίος όμως το έχασε, ενώ οι Θεσσαλονικείς φώναζαν και για ακυρωθέν γκολ του Ρουίζ ως οφ σάιντ σε μία πολύ οριακή φάση. Το ματς πάντως είχε κριθεί από ένα τραγικό λάθος της άμυνας του Άρη μόλις στο 2ο λεπτό.

Παναθηναϊκός - Βέροια 1-1 (31/8/13)

Σκαλίζοντας ωστόσο περισσότερο το παρελθόν του, θυμόμαστε πως είχε προκαλέσει και την έντονη αντίδραση του Παναθηναϊκού πριν από δύο χρόνια, στο εντός έδρας 1-1 με τη Βέροια. Οι «πράσινοι» φώναζαν δικαίως για το γκολ της ισοφάρισης της ομάδας τη Ημαθίας καθώς ήρθε από θέση οφ σάιντ, κάτι βέβαια που βαραίνει κυρίως τον βοηθό, αλλά ήταν συνολικά έξαλλοι με τη διαιτησία του Μήτσιου, με κύκλους της ΠΑΕ να σχολιάζουν πως: «Σήμερα έγινε ξεκάθαρη αλλοίωση του αποτελέσματος. Πέρα από τα πολλά ανάποδα σφυρίγματα κυρίως στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, είδαν όλοι ότι το γκολ που ισοφάρισε η Βέροια ήταν καθαρό οφσάιντ και αυτό συνιστά αλλοίωση».

Εργοτέλης - Πανιώνιος 2-2 (18/2/15)

Βέβαια δεν έχουν μόνο οι «μεγάλοι» το προνόμιο των... παραπόνων στα σφυρίγματα του Μήτσιου, καθώς επίσης σε ματς της περσινής σεζόν και μάλιστα πολύ κοντά χρονικά με δύο άλλα παιχνίδια που επίσης προκάλεσε, ο συγκεκριμένος ρέφερι είχε προκαλέσει την οργή του Πανιωνίου, στο 2-2 με τον Εργοτέλη στο «Γεντί Κουλέ». «Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες», ανέφερε τότε με νόημα η «κυανέρυθρη» ΠΑΕ σε σχόλιό της στον επίσημο λογαριασμό της στο facebook, καθώς ο Ιστορικός διαμαρτύρεται για το πέναλτι που δέχτηκε στη φάση του 1-2, ενώ υποστήριζε κι ότι η μπάλα δεν πέρασε ολόκληρη τη γραμμή στην ισοφάριση (2-2) από τον Ολαϊτάν.

Δείτε το βίντεο εδώ

Πλατανιάς - Πανθρακικός 1-1 (20/9/13)

Ακόμα μία ομάδα ωστόσο που είχε έντονα παράπονα από τον Μήτσιο στο παρελθόν ήταν ο Πανθρακικός. Συγκεκριμένα επρόκειτο για το προ διετίας παιχνίδι με τον Πλατανιά, όπου στο 82' είχε αποβάλει με πολύ αυστηρή δεύτερη κίτρινη τον Χρήστου από πλευράς φιλοξενούμενων και πέντε λεπτά μετά ήρθε το γκολ της ισοφάρισης για τους Κρητικούς. Μετά από μερικές αγωνιστικές ο Μήτσιος βρέθηκε ξανά στο δρόμο των Θρακιωτών για την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό κι αποδοκιμάστηκε έντονα από τους οπαδούς του.

ΟΦΗ - Άρης 0-1 (20/11/11)

Από το... γκρουπ των διαμαρτυρόμενων για τον Ηπειρώτη διαιτητή δεν έχει ξεφύγει ούτε ο ΟΦΗ, σε ένα παιχνίδι με τον Άρη το 2011, όπου οι «κίτρινοι» νίκησαν με 1-0. Οι Κρητικοί δέχτηκαν δύο αποβολές στο 86' και στο 87', ενώ στο 78' είχε μείνει με δέκα κι ο Άρης, ωστόσο κυρίως φώναζαν για πέναλτι που δεν δόθηκε στον Μάντζιο στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης γινόταν λόγος για τη δεύτερη κίτρινη που δόθηκε στον Ούμπιντες, αφού σύμφωνα με τον Περικλή Βασιλάκη είχε δοθεί κακώς.

Επτά μικροί ...Mήτσιοι! (vids)