MENU

Ήταν που ήταν έκρυθμη η κατάσταση, ήρθαν και οι ενοχλήσεις του Εσιέν το πρωί της Κυριακής και απόγινε το κακό. Δεν χρειάζεται να είσαι μάντης για να διαπιστώσεις πως ο Παναθηναϊκός βαδίζει ολοταχώς για τα βράχια.

Το κλίμα είναι παραπάνω από… εύκρατο, μιλάμε για τόση θερμότητα που απειλεί να κάψει κάθε σοδειά. Ξερά, χλωρά, όλα μαζί.

Η ανακοίνωση της Θύρας 13 δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ως προς τις προθέσεις. Όλοι θα κρίνονται κάθε Κυριακή. Και Τετάρτη. Αντί τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στο μεγάλο παιχνίδι της Τούμπας, θα βλέπουν στη Λεωφόρο Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός. Διότι, αν γίνει καμιά στραβή και η μπάλα δε μπαίνει μέσα ή γίνει 0-1, βαστάτε Τούρκοι τ’ άλογα…

Οι ενοχλήσεις σε έναν οποιονδήποτε άνθρωπο, μετά από ένα λεπτό χειρουργείο, είναι φυσιολογικές. Όταν μιλάμε για τον Εσιέν διογκώνονται γιατί πολύ απλά δε θυμάται κανείς πότε έπαιζε ποδόσφαιρο. Κι όταν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής αποτελεί και την πιο ακριβή επένδυση του Παναθηναϊκού εξίσου λογικό είναι να υπάρχει δυσπιστία.

Το πρόβλημα στον Παναθηναϊκό δεν είναι ο Εσιέν. Είναι ότι δεν υπάρχει πλέον καμία υπομονή. Είναι ότι, αν ρίξεις μια ματιά ακόμα και στα social media ή στα comments, δεν υπερασπίζονται ούτε οι Παναθηναϊκοί αυτό που αγαπούν.

Διότι βλέπουν δίπλα στον Εσιέν, τον αιώνια τραυματία Τελάντερ, τον Βέμερ που είναι παρών-απών ή σκέτο απών, τον Σάντσεθ που μία παίζει και τρεις δεν παίζει γιατί αποβάλλεται ή τραυματίζεται κι από τις μεταγραφές να παίζουν μόνο ο Καλτσάς με τον Αμπέντ.

Φτάνουμε στο τέλος Σεπτεμβρίου κι από το περιβόητο σχέδιο των «έγκαιρων μεταγραφών» του Μαϊου, δεν έχει παίξει κανείς.

Στον Παναθηναϊκό εκτίμησαν ότι η λύση είναι οι… αγιασμοί. Μάλιστα! Και τέσσερις μετά, ο Εσιέν παραπονέθηκε για ενοχλήσεις. Δεν τον έπιασε επειδή δεν είναι χριστιανός ή επειδή κάποιος χριστιανός δεν βλέπει - και δεν εξηγεί στον κόσμο… - το αληθινό πρόβλημα;

Το πρόβλημα δε λύνεται με αγιασμούς...