MENU

Επιτέλους φίλοι μου μια μεγάλη αδικία αποκαταστάθηκε. Τρεις ολόκληρες μέρες κουβεντιάζαμε από το πρωί μέχρι το βράδυ για την Εθνική Μυκόνου και δεν είπαμε λέξη για το πιο επίλεκτο μέλος της.

Τον Παϊτίμ Κασάμι (πατριωτάκι μας είναι ο Ελβετός. Αν κάνει δυο τατουάζ ακόμα και ξύνει λίγο πιο συχνά το μηρό του, μπορεί να μπερδευτεί ο Τσάνας και να τον καλέσει στη θέση του Μήτρογλου).

Ο Διονύσης Βερβελές κατάλαβε την αδικία σε βάρος του ταλαντούχου μέσου του Ολυμπιακού και αποφάσισε να του αφιερώσει ένα ολόκληρο άρθρο στο contra.gr (το έκανε retweet και το Mykonos tv Live).

«Στη λίστα, όμως, είναι ένας παίκτης που μπορεί να έμεινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αλλά σίγουρα μπορεί να βοηθήσει. Ο Παϊτίμ Κασάμι πλήρωνε με 1,30 απόδοση να μην είναι στο Ρέντη και αυτή τη σεζόν». Και 8,90 η ανατροπή, να είναι δηλαδή στο Ρέντη και αυτή τη σεζόν. Ρωτήστε και τον Κομπότη που έβγαλε έτσι τα λεφτά της αποζημίωσης για την Τίγκρες του Πουλίδο.

«Ποια είναι τα στοιχεία, όμως, που μπορεί να δώσει ο Κασάμι; Ξεκάθαρα πράγματα. Η δύναμη το πρώτο και το ύψος το δεύτερο. Αυτά τα στοιχεία θα χρειαστούν πολύ κόντρα στους Γερμανούς». Έτσι ακριβώς.

Η δύναμη και το ύψος του Κασάμι θα τον βοηθήσουν πάρα πολύ στην κόντρα του με τον Βιδάλ. Αν τον παίξει με πλάτη στο καλάθι, τον έχει για πλάκα.

«Αν κοιτάξει κάποιος το ρόστερ του Ολυμπιακού, ε, δεν είναι και πολλοί αυτοί που μπορούν να δώσουν και ύψος, αλλά και δύναμη». Εξαρτάται πώς τους μετράει κανείς.

Γιατί αν στον Φορτούνη μετρήσεις και το σηκωμένο του χέρι είναι δυο πόντους πιο κοντός από τον Μουρεσάν.

Ο Βερβελές δεν ξεχνάει να σημειώσει και την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του Ελβετού: «Ο Κασάμι διάβαζε δεκάδες σάιτ να τον πηγαίνουν στην Ιταλία, στην Αγγλία, ακόμη και στο Κατάρ! Απαραίτητη έτσι η κουβέντα με τον 23χρονο χαφ, ώστε να καταλάβει την επόμενη ημέρα». Έτσι. Ήταν απαραίτητο να του μιλήσουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού και να του εξηγήσουν ότι μέχρι να στραβωθεί κάποια Μπενφίκα να του κάνει πρόταση θα τον εμπιστεύονται απόλυτα. Μετά θα του βάλουν φιογκάκι και θα τον στείλουν πακέτο στην Πορτογαλία για να ‘χει παρέα στον πάγκο ο Φέισα.

«Βλέποντας τον εαυτό του (και επίσημα) στη λίστα του Champions League, ο Κασάμι επανεμφανίζεται με μήνυμα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook. Δηλώνει χαρούμενος που όλη η φημολογία τελείωσε και ευτυχισμένος που θα συνεχίσει την καριέρα του στο Λιμάνι! "Θα παλέψω για τη φανέλα του Ολυμπιακού σκληρότερα από ποτέ", τονίζει χαρακτηριστικά και αποσπά περισσότερα από 8.300 like και μαζί, δεκάδες σχόλια στήριξης». Δεν λέει τίποτα αυτό.

Και η Πετρούλα αν ανεβάσει status: «θα παλέψω χωρίς τη φανέλα του Ολυμπιακού, σκληρότερα από ποτέ», θα ‘χε 8.300 like σε 15 δευτερόλεπτα. Αν η θέση στην ενδεκάδα κρινόταν βάσει like τότε δεξί μπακ στο Θρύλο δεν θα ‘ταν ο Ομάρ, αλλά ο David Avramidis.

Στο τέλος του κομματιού ο Βερβελές βάζει και συναίσθημα. Ο Κασάμι παίζει με ένα παράπονο πικρό: «Αρκετοί πάντως θεωρούν πως έμεινε με ένα… παράπονο από τον ατζέντη του, Μίνο Ραϊόλα. Με πελάτες τους Πογκμπά, Λουκάκου, Ματουιντί, Μικχταριάν, Ιμπραϊμοβιτς, Μπαλοτέλι, σίγουρα μπορεί να κάνει τα πάντα».

Σιγά το μάνατζερ. Τους συγκεκριμένους θα μπορούσε να τους πουλήσει και ο Φρέιτας ακόμα. Μάγος είναι ο μάνατζερ του Χάρα που κατάφερε να τον πουλήσει στην Πατσούκα όταν η εφορία αρνείται να του κάνει έναρξη επαγγέλματος ως ποδοσφαιριστή. Στα κιτάπια τους τον έχουν δηλωμένο ως πρωταγωνιστή στο «ρώγα, τσάντα και κοπάνα».

Για να ευθυμήσουμε λίγο φίλοι μου, το καλύτερο σας το κράτησα για το τέλος. Το παιχνίδι της Εθνικής έχει μόλις τελειώσει και το gavros.gr κάνει το σχόλιο που σκοτώνει για τον Φορτούνη (ευτυχώς είναι και τα παιδιά στο gavros.gr και μάθαμε ότι έπαιξε γιατί δεν τον είδε κανείς στο παιχνίδι). Δικό σας:

«Ο διεθνής μέσος του Ολυμπιακού, ο οποίος για ακόμη ένα ματς της προκριματικής φάσης βρέθηκε στο αρχικό σχήμα που επέλεξε ο Κώστας Τσάνας, στα 54 λεπτά που πρόλαβε να αγωνιστεί, εάν και δεν έκανε κάτι το εξεζητημένο, απέδειξε για ποιόν λόγο θεωρείται αυτή τη στιγμή ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή!».

Δεν έχουν και άδικο τα παιδιά. Όντως αν έβλεπες την τριάδα του κέντρου, καταλάβαινες γιατί ο Φορτούνης θεωρείται αυτή τη στιγμή ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί δίπλα στον Τζιόλη και τον Σάμαρη μέχρι και ο Σαντάνα θα έμοιαζε Γκαρίντσα.

Ο Κασάμι στην Εθνική Μυκόνου